Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Caroline at een cinnamon roll en dat verliep zo

Door Caroline Bijl 12 februari 2019

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het lekkerste gebakje, het mooiste diner, de meest zalige bonbon, een goeie smoothie, super streetfood en ga zo maar door. Deze keer was ze bij Bakkerij Samen op de Voorstraat.

In mijn eeuwige zoektocht naar nieuwe interessante ‘foodie-locaties’ en hun niet te weerstane nog te proeven gerechtjes word ik in Dordrecht zelden of nooit teleurgesteld. Wat dat betreft hoef ik mij als echte lekkerbek hier op het eiland nooit te vervelen. En daar ben ik maar wat blij om. Blij was ik ook te horen dat er op de Voorstraat sinds kort een nieuwe bakkerij haar deuren heeft geopend. Een goede warme bakker kan onze binnenstad altijd wel gebruiken, toch? Tijd dus om deze bakkerij eens een bezoekje te brengen.

Deze keer geen cheesecake

Bakkerij Samen op de Voorstraat had mijn aandacht al vrij snel getrokken. Geen wonder natuurlijk als de New York cheesecake een prominente plek inneemt in het assortiment, naast versgebakken desembrood, croissants, koeken en allerlei andere prachtige huisgemaakte taarten. Ik geef toe: het is heel verleidelijk. Maar nee, deze keer geen nieuwe uiteenzetting over mijn passie voor cheesecake. Wel over iets anders dat de zoetkauwen onder ons zeker waarderen.

Cinnamon roll met heerlijke verse muntthee | Foto: Caroline Bijl

Kaneel

Bakkerij Samen is namelijk dé plek in hartje Dordt als je graag geniet van een cinnamon roll; in het Nederlands kaneelbroodje genoemd. De cinnamon roll vindt zijn oorsprong in Zweden. Het is gemaakt van opgerold deeg met boter, suiker en hoe kan het ook anders: kaneel. En ik kan je verklappen dat de versie die Bakkerij Samen bakt er echt eentje is die je geproefd moet hebben. Hun cinnamon roll is mooi goudbruin van kleur; heeft aan de buitenkant een licht krokant randje en is van binnen luchtig en zacht. Gelukkig ook niet te zoet, te klef of te plakkerig en de gebruikte kaneel is subtiel en niet te overheersend. Superlekker dus! Verder heerlijk te combineren met een kop goede koffie of deze keer in mijn geval met een glas verse kruidige muntthee.

Kraakverse cinnamon rolls bij Bakkerij Samen | Foto: Caroline Bijl

Een echte aanwinst

In de bakkerij kun je trouwens gezellig plaatsnemen aan een van de tafeltjes om in alle rust te genieten van al het lekkers dat Bakkerij Samen te bieden heeft. Kun je meteen live meemaken hoe de bakker het brood bakt achter in de zaak. Wat mij betreft een aanwinst voor het centrum van Dordrecht. Ik denk dat ik bij nader inzien toch maar snel een keer terug ga om die cheesecake uit te proberen.

Meer van Caroline:

Piacere Italiano

Caroline at onverwachts Italiaanse Pandoro en dat kwam hierdoor

Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het l...
Fresh Jazz Agency - Caroline Bijl - indebuurt Dordrecht

10 x hier heeft gastredacteur Caroline in 2018 gegeten

Onze gastredacteur Caroline is enorm fan van lekker en bijzonder eten. Daarom schrijft ze twee keer ...

adv.