Caroline at een tosti kipfilet bij dit nieuwe zaakje en dat smaakte zo
Caroline Bijl is onze gastredacteur. Ze zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het lekkerste gebakje, het…
Caroline Bijl zoekt voor jou heel Dordrecht af naar de beste burger, het lekkerste gebakje, het mooiste diner, de meest zalige bonbon, een goeie smoothie, super streetfood en ga zo maar door. Deze keer was ze bij Klein-Afrika in de Vriesestraat.
Wat is het toch leuk om te zien dat Dordrecht op culinair gebied steeds een stukje exotischer wordt. Echt, het stond al een tijdje heel hoog op mijn ‘foodie-to-do-lijst’. En ik was er al verscheidene keren vol nieuwsgierigheid voorbij gelopen: “Ja, dit tentje moest ik absoluut nog een keer gaan testen!” Ben je benieuwd waar ik deze keer geweest ben? Lees gewoon weer even mee.
Lekker eten is natuurlijk ook een sociaal dingetje. Het is het leukst (en het lekkerst) als je het kunt delen met andere lekkerbekken. Zeker als het iets speciaals is. Voor deze gelegenheid had ik mijn lieve hardloopmaatjes (lees: ‘mede-foodies’) enthousiast weten te krijgen om deze niet-alledaagse keuken eens samen met mij uit te proberen. Wat een geluk, want tja, Afrikaanse lekkernijen eet je immers niet elke dag.
Afgelopen week zijn we bij Afhaalrestaurant Klein-Afrika in de Vriesestraat geweest. Een leuk knus eethuis dat eigenlijk vooral ingericht is voor het afhalen en bezorgen van Afrikaanse gerechten, met name uit West-Afrika. Van de vriendelijke gastheer mochten we in het zonnetje plaatsnemen op het gezellige terrasje voor het restaurant. Van het menu konden we kiezen uit gerechten waar het water je van in de mond liep. Lastig kiezen! Ideaal dus dat Klein-Afrika haar gasten een mooie Afrikaanse rijsttafel kan serveren waardoor je eigenlijk alles kunt proeven. Een schot in de roos kan ik je vertellen!
De tekst gaat verder onder de foto
Er kwamen veel verschillende fijne gerechten op tafel waaronder benachin (Gambiaanse groente-rijstgerecht), domoda (Gambiaanse stoofschotel met rundvlees), yassa (Senegaalse kipschotel in saus), kuchambari (Keniaanse salade), doro wot (Ethiopische kipkluiven) en mandazi (kleine Keniaanse banaan oliebolletjes). Wat was het genieten!
Alle ingrediënten waren supervers, de kip en het rundvlees ontzettend mals (het viel zo uit elkaar), de sauzen heerlijk romig (maar gelukkig niet te dik of te vettig), alles perfect in balans gekruid en de oliebolletjes niet te vet of te zoet. Het is duidelijk: bij Klein Afrika wordt echt met passie gekookt voor lekker maar óók voor gezond eten! Geweldig gedaan Klein-Afrika – wij hebben enorm genoten en komen absoluut terug!
In onze gids
Populaire rubrieken