Bij Visser’s weten ze hoe je écht lekkere koffie maakt

Aangeboden door Visser’s poffertjes 26 oktober 2018

Niets dan lovende woorden kreeg Visser’s Poffertjes over hun koffie. In de Misset Koffie Top 100 behaalden ze een mooie 68e plek. Niet in de minste plaats vanwege Noortje, zo vermeld het juryrapport: “Er is hier veel kennis over koffie, en barista-in-wording Noortje heeft een ontwapenende gastvrijheid van hoge kwaliteit.” 

De beste koffie in een café drink je bij Visser’s

Het is tekenend voor de koers die eigenaar Dennis van Buuren heeft ingezet. “Visser’s stond vroeger nou niet bepaald hoog aangeschreven als het om de koffie ging”, grapt hij. Herinnerend aan dat verleden hangt de oude koffiemachine aan de muur.

De tekst gaat verder onder de foto.

Visser's Poffertjes - Oude koffiezetapparaat - indebuurt Dordrecht.jpg
In het koffiezetapparaat stond de koffie vroeger de hele dag te pruttelen. Nu hangt hij ter herinnering aan de muur | Foto: indebuurt Dordrecht

“Met de veranderingen die we hebben doorgevoerd, hebben we in anderhalf jaar tijd de beste koffie die je in een Dordts café kunt drinken.” Want naast een mooie notering in de top 100, won Visser’s Poffertjes ook nog eens de eerste prijs in de categorie ‘Beste koffie in een café’.

‘De perfecte espresso is de basis van de perfecte koffie’

En daar kwam wat bij kijken. “Allereerst hebben we een prachtige espressomachine aangeschaft. Espresso is de basis van alle koffiedranken”, legt Dennis uit. “Van daaruit maken we onze koffiespecialiteiten, zoals lungo’s, cappuccino’s en latte macchiato’s. De perfecte espresso is de basis van de perfecte koffie.”

De tekst gaat verder onder de foto.

De beste koffie van Dordrecht - Latte art - Visser's Poffertjes - indebuurt Dordrecht
Foto’s: Visser’s Poffertjes

“Ook zijn we op inspiratiereis geweest naar Italië. Onze single origen koffiebonen geven de koffie een ronde smaak. En dankzij trainingen serveren we nu dus de beste koffie voor een eerlijke prijs.”

Wijn? Doe mij maar een cappuccino!

Barista Noortje heeft net haar examen gehaald en is ontzettend trots op de award. “We merkten meteen de vrijdag na de bekendmaking dan mensen in plaats van wijn een cappuccino na het eten bestellen. De koffieprutbak was toen halverwege de dag al gevuld. Normaal duurt dat een hele dag.”

De tekst gaat verder onder de foto.

Visser's Poffertjes - De beste koffie van Dordrecht - Oud koffiezetapparaat - indebuurt Dordrecht
Het oude koffiezetapparaat op de achtergrond met de nieuwe espressomachine | Foto: indebuurt Dordrecht

‘We hebben er hard voor gewerkt’

“Het is zo tof dat we zoveel leuke media-aandacht krijgen. Na de uitreiking gingen we vol trots naar huis. We hebben er zo hard voor gewerkt.”

Maar het werken is nog lang niet klaar. Noortje: “Binnenkort gaan we om tafel zitten met het juryrapport, dan kijken we wat we nog kunnen leren en verbeteren. En volgend jaar? Ja, dan gaan we natuurlijk voor een topnotering in de top 100.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Visser’s poffertjes. Meer over Visser’s poffertjes ontdekken?

Visser’s poffertjes koffiebars

Nu gesloten11:00 - 00:00

Groenmarkt 9, Dordrecht

Bekijk meer:koffiebars

Lees meer over Visser’s Poffertjes:

Visser's

Gratis portie poffertjes voor kinderen bij jarige Visser’s

Visser's Poffertjes viert komend pinksterweekend dat het een jaar geleden heropend is. En daarom kri...
Visser's

Massaal aan de poffertjes: Visser’s gaat weer open mensen!

We hebben er lang op moeten wachten, maar op woensdag 17 mei gaat de poffertjeszaak Visser's weer op...

adv.