Ammos bestaat drie jaar en zo gaat het nu

Aangeboden door Grieks Mediterraans restaurant Ammos 28 september 2018

Drie jaar na de opening is Grieks Mediterraans restaurant Ammos een gevestigde naam in Dordrecht. “Het is in het begin niet makkelijk geweest voor ons.” Eigenaar Sakis kijkt met ons terug op drie jaar Ammos. 

“De eerste maanden hadden we maar zo’n tachtig man per week,” legt Sakis uit. “Dordtenaren kijken de kat uit de boom. Na drie jaar hebben ze ons in hun hart gesloten en nu verwelkomen we ruim vier keer meer gasten.”

Een maaltijd voor koningen

“In die jaren hebben we mooie initiatieven opgezet,” vertelt de Griek. “Zo is ons shared dining concept goed aangeslagen. Onder de naam Koningstafel men vanaf twee personen genieten van al het lekkers dat we op de kaart hebben staan. Vijf voorgerechten, vijf hoofdgerechten en diverse desserts komen dan per gang op een lange plank op tafel. Van vlees en vis tot vegetarisch, en van koud tot warm eten. Het is ideaal voor groepen vrienden, collega’s, kennissen of familie.”

De tekst gaat verder onder de foto.

Koningstafel - Grieks Mediterraans Restaurant Ammos in Dordrecht - indebuurt Dordrecht
Foto: Grieks Mediterraans Restaurant Ammos

Griekse wijn is ontzettend fijn

“Ook onze Wine & Dine avonden zijn een razend succes. De eerste avonden waren meteen volgeboekt. Zo’n zeventig gasten per avond genieten dan van de lekkerste Griekse wijnen in combinatie met onze gerechten. Binnenkort organiseren we een Wine & Dine avond met een vinoloog uit Griekenland. Door het succes bieden we deze avonden dan in een reeks van twee tot drie dagen voor vijftig euro per persoon.” Ben je geïnteresseerd in een vijfgangendiner met bijpassende wijnen, meldt je dan aan via de mail.

Dry aged vlees is allesbehalve droog

Dordt heeft het dry aged vlees van restaurant Ammos ontdekt. “Dat vlees gaat zo snel de speciale droogkast uit, dat het bij ons niet eens te tijd heeft om te rijpen. Gelukkig kan onze slager het vlees laten voorrijpen, zodat de entrecotes, rib-eyes,t-bones, picanha’s en tomahawks klaar voor consumptie zijn. Het vlees is zo goed; alleen vlees van het Wagyu-rund is beter. Maar daar betaal je dan ook al snel honderden euro’s per kilo voor.

Grieks Mediterraans restaurant Ammos Dordrecht - Dry Aged vlees - indebuurt
Sakis met zijn Dry Aged vlees | Foto: indebuurt Dordrecht

Op de kaart!

Natuurlijk kun je bij Ammos terecht voor Feta, Gyros, Tzaziki en Souvlaki. Maar wil je eens wat anders uit de Griekse keuken proeven, dan hebben ze bij Ammos ook genoeg andere gerechten. “Onze kaart is niet groot. We kiezen voor kwaliteit en niet voor kwantiteit.”

“We laten je graag kennismaken met de rijke keuken die Griekenland kent. Papoutsaki is bijvoorbeeld een heerlijk vegetarisch gerecht: een aubergine gevuld met groentes en overgoten met een bechamelsaus. En vleesliefhebbers kan ik Stifado aanraden. Dat is een lamsschenkel met sjalotjes in een rodewijnsaus. Als Grieken kunnen wij alleen maar zeggen: kali orexi oftewel eet smakelijk

Toekomstdromen

Heeft Sakis dan niets te wensen? “Natuurlijk zou het mooi zijn als we een terras zouden hebben. Gelukkig staan we bij evenementen zoals Big Rivers en de Kerstmarkt buiten met een kraam waar we pita’s met gyros verkopen.”

“Daarnaast kijken we vooral naar ons eerste lustrum. Over twee jaar bestaan we vijf jaar en wellicht is het dan weer tijd voor een nieuw concept. We houden graag van veranderingen en weten inmiddels van onze gasten dat zij dit op prijs stellen.”

“Maar wat ons vooral bezighoudt, is ons personeelstekort. Wist je dat er in Nederland zo’n twintigduizend koks en vijftienduizend bedieningsmedewerkers gezocht worden? Ook bij Ammos zoeken we een extra kok en bedienend personeel. Wat werken bij Ammos zo leuk maakt, is dat we echt een familiebedrijf zijn. En dat voelt elke keer als thuiskomen.”

Lees ook:

Grieks Mediterraans restaurant Ammos Dordrecht - Dry Aged vlees - indebuurt.nl

Nieuw bij Ammos en je mag het niet missen: sappige dry aged steaks

Je hebt vlees, en je hebt dry aged steaks. En ja mensen, dat is dus echt een verschil. Sakis van Gri...
Grieks Mediterraans Restaurant Ammos - Dordrecht - indebuurt.nl

Grieks uitstapje naar Ammos aan de Dordtse Groenmarkt

Je hebt de griek en je hebt De Griek. Bij de ene eet je even snel een gyrosje, bij de ander ga je ui...

Grieks Mediterraans restaurant Ammos

griekse restaurants

Nu gesloten16:00 - 23:45

Groenmarkt 82, Dordrecht

Bekijk meer:griekse restaurants

adv.