5 x dit wil je weten over Het Gerecht

Aangeboden door Grand Café Het Gerecht 27 september 2018

Sommige plekken in Dordrecht zijn er gewoon. Daar denk je niet over na. Als Dordtenaar denk je over die plekken alles te weten, maar is dat wel zo? Over Grand Café Het Gerecht op de Voorstraat zijn er een paar leuke weetjes die leuk zijn om, nou ja, te weten. Ga er maar even voor zitten.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Alleen een hoofdgerecht? Geen probleem!

Biefstukje van Loeve - Grand Café Het Gerecht - indebuurt Dordrecht
Foto: Grand Café Het Gerecht

Je kent Grand Café Het Gerecht vast wel van het scherp geprijsde driegangenmenu. Carpaccio of tomatencrèmesoep als voorgerecht, biefstuk of de vangst van de dag als hoofdgerecht en dame blanche of tiramisu als toet zijn maar een paar mogelijkheden van de menukaart. Maar wat je misschien niet weet, is dat je ook prima terecht kunt voor alleen een hoofdgerecht.

Zo geniet je bijvoorbeeld op dinsdag, woensdag en donderdag van een biefstuk met saus naar keuze voor slechts €14,50. Dat is pas scherp geprijsd, als je het ons vraagt.

Grand Café Het Gerecht Dordrecht - indebuurt.nl
Topper

Biefstuk voor €14,50

Grand Café Het Gerecht
- Geldig t/m 30 sep 2018

Uit eten én uit in de stad kan prima

Grand Café Het Gerecht - Centrale ligging - indebuurt Dordrecht
Afbeelding: Google Maps

Een avondje naar het theater, de bioscoop of naar één van de leuke barretjes in onze binnenstad combineer je prima met een etentje bij Het Gerecht. Laat het bedienend personeel weten dat je op tijd weer de deur uit wilt, dan zorgen ze er voor dat je in anderhalf uur zelfs van een driegangendiner kunt genieten. Doen ze niet moeilijk over.

En, ook niet onbelangrijk: doordat Het Gerecht zo centraal ligt, loop je zo naar je volgende bestemming. De Kunstmin bereik je binnen tien minuten, en naar The Movies loop je zelfs in minder dan vijf minuutjes.

Er zit een hele geschiedenis achter het pand

Grand Café Het Gerecht - indebuurt.nl
Uit de tijd dat de familie Loeve de scepter zwaaide op de Voorstraat | Foto’s: privébezit

Je ziet al aan de buitenzijde van het gebouw dat er een lange geschiedenis achter het pand zit. Oude Dordtenaren kennen het café nog uit de tijd van de familie Loeve. Wie foto’s van vroeger bekijkt, ziet dat er in al die jaren eigenlijk niet veel veranderd is. Hier en daar frist eigenaar Martijn Kooijman natuurlijk het interieur op, maar dan wel zonder het authentieke gevoel kwijt te raken.

Maar ook de naam van dit grand café verraad iets over de geschiedenis. Het stamt namelijk uit de eerste helft van de 19e eeuw met het gerechtsgebouw om de hoek. Dat zie je ook terug in het logo en de naam van Het Gerecht. Vrouwe Justitia draagt in deze versie alleen een zwaard en een bord in plaats van een weegschaal en een zwaard.

In de jaren ’80 is het pand trouwens volledig verbouwd. Ook de de naastgelegen worstenmakerij en slagerij De Vries werd in die plannen betrokken. Beide panden hebben trouwens achter in de zaak een ingang naar de bovengelegen appartementen.

Je parkeert voor (of achter) de deur

Munt doorstraat - Grand Café Het Gerecht - indebuurt Dordrecht.JPG
Via de Munt loop je eenvoudig naar Het Gerecht | Foto: Google Maps

Recht voor de deur heeft het restaurant parkeerplaatsen in een zogenoemde 30 minuten-zone. Gebruik je een parkeerapp zoals Parkmobile of Yellowbrick, dan kun je de parkeermeter vullen zonder zelfs maar een stap te verzetten. Zondags is parkeren vanaf 17.00 uur gratis, maar je bent vast niet de enige die dat weet.

En sinds kort is er ook een parkeerplaats aan de achterzijde van de rechtbank. Typ Stek 22 in op je navigatiesysteem en loop in een paar minuutjes via de Munt naar Het Gerecht. We kunnen je zeggen: door deze sluiproute voel je je pas echt als een local.

Locals raden Het Gerecht aan

Martijn Kooijman - Grand Café Het Gerecht - indebuurt Dordrecht
Martijn Kooijman van Grand Café Het Gerecht | Foto: indebuurt Dordrecht

Sinds Martijn Kooijman tien jaar geleden het restaurant opende, heeft hij bewezen geen eendagsvlieg te zijn. “Van toeristen die hier binnenkomen, hoor ik dat Dordtenaren dit restaurant aanraden”, vertelt hij. “Maar ik heb ook vaste klantenkring waar ik erg trots op ben. Dat ik goed mijn boterham kan verdienen, geeft een lekker gevoel.”

Grand Café Het Gerecht restaurants en horeca

Nu gesloten16:00 - 00:00

Voorstraat 202, Dordrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.