Zingen in een koor suf? Popkoor Prestige bewijst het tegendeel

Door Lisanne Doff 20 maart 2019

Houd je van muziek, zingen en de nieuwste popmuziek op de radio? En wil je jouw zangkunsten niet alleen laten horen tijdens een miniconcert onder de douche? Dan is Popkoor Prestige Dordrecht misschien wel jouw plek om te shinen. Maar wat en wie is Popkoor Prestige Dordrecht? Wij spraken met dirigent Chiel de Cock. 

Anderhalf jaar geleden startte het popkoor in Dordrecht en inmiddels zijn er al 80 leden. “We willen groeien tot een koor met een omvang van 150 leden,” vertelt Chiel. “In ons koor zijn de leden opgedeeld in vijf groepen, zodat we ook vier- of vijfstemmig kunnen zingen. We zingen nummers die je op de radio hoort. Bij ons in het koor zijn we weg van Zoutelande van BLØF en Stitches van Shawn Mendes. Maar we zingen bijvoorbeeld ook 24K Magic van Bruno Mars. Daar worden stukken in gerapt. Onze nummers zijn soms echt een uitdaging.”

Dit is een lijst met een aantal nummers die worden gezongen

Weinig mannen in het koor

Iedere maandagavond komt het popkoor bij elkaar in het Energiehuis, hun vaste repetitielocatie. Op dit moment zijn er 75 vrouwen en 5 mannen. “We hopen dat er ook nog een paar mannen bij het koor komen, het is lastig om ze te vinden. Er ligt een taboe op en vrouwen zijn sneller geïnteresseerd in dansen en zingen. Maar bij ons zijn ze de vijf mannen enorm enthousiast, dus ze zingen met veel energie.”

Nummers met rap

Je mag lid worden als je 12 jaar of ouder bent. “Op dit moment zitten er geen twaalfjarigen in ons koor,” zegt Chiel. “Het jongste lid is begin twintig en het oudste lid is halverwege de zestig. Niet iedereen kent alle nummers die we zingen, maar dat is geen probleem. Op onze website vinden de leden precies wat ze moeten zingen en hoe ze moeten zingen. Het is per stemgroep ingedeeld. Het nummer van Bruno Mars vonden veel koorleden in het begin best lastig, maar eigenlijk worden alle nummers positief opgepakt.”

Proeflessen

Het koor heeft ongeveer 5 à 6 optredens per jaar. Deze optredens zijn allemaal in de omgeving van Dordrecht. De dresscode is zwart met goud, voor een professionele look. “Drie keer per jaar hebben we proeflessen, zodat geïnteresseerden kunnen meedoen en eventueel lid willen worden. De volgende lessen zijn op 1 en 8 april, van 20.00 tot 22.00 uur in het Energiehuis. Als je graag wil meedoen, kun je je aanmelden via de website.

Lees ook:

Dit nummer wil Marianne Noble zingen als ze ooit een rol in The Passion krijgt

"Ik ben hier geboren, heb hier mijn jeugd doorgebracht… ik ben gewoon in hart en nieren een Dordtena...

Antoin Peeters verhuisde 14 jaar geleden naar Dordrecht en dit is waarom

Sinds 2005 woont RTL Nieuws presentator Antoin Peeters (44) in Dordrecht. "Mijn vrouw Renate is Dord...

adv.