Wie is die vreemde man in het brugwachtershuisje van Brugwachter Teus?

Door Lisanne Doff 22 maart 2019

Huh, wie is die vreemde man in het brugwachtershuisje van Brugwachter Teus? Niet schrikken, het is brugwachter Krijn. Hij neemt deze week even de taken van zijn collega over. 

Want Brugwachter Teus is op zoek naar een nieuwe plek om te wonen. Per 1 april moet hij uit zijn brugwachtershuisje vertrekken. Teus en zijn hond Henk zijn op dit moment aan het kijken of Den Bosch een fijne, nieuwe plek voor ze is. Hij heeft namelijk een aanbod gekregen om daar brugwachter te worden. Daar is Teus niet zenuwachtig over, maar wel over iets anders.

Henk wil in Dordrecht blijven

Brugwachter Teus: “Ze hebben daar nog steeds niet laten weten of er nu wél of geen hond in het huisje magHenk voelt altijd feilloos aan als ik gespannen ben. Al een uur voor vertrek zat hij keurig rechtop in zijn mand en volgde me oplettend met zijn blik. ‘Gedráág je alsjeblieft Henk’, zei ik. ‘Niet blaffen en al helemaal niet tegen de heren opspringen!’ Met grote ogen keek Henk me onschuldig aan. Toen we naar de auto liepen bleef hij bedeesd naast me lopen, alsof hij wilde zeggen: ‘maar baas, waarom blijven we niet gewoon op de Prins Hendrikbrug?’ Honden houden niet van verandering, schijnt het. Ik zelf ook niet.”

Interview met Teus

Het is dus nog even spannend waar Teus naartoe gaat, maar we zullen hem vanaf april niet meer in zijn huisje zien. Maar niet getreurd, aankomende week lees je op indebuurt een interview met de brugwachter. Zodat je een beetje afscheid van hem kan nemen.

Lees ook:

Brugwachtershuisje

Ahhh! Brugwachter Teus heeft een nieuwe liefde

We volgen allemaal het lief en leed van Brugwachter Teus. Dus toen we over de Prins Hendrikbrug fiet...

Oh nee… het huis van Brugwachter Teus staat bijna leeg en dit is waarom

De soap rondom het kunstproject van Brugwachter Teus gaat door. Sinds de komst van Roos vrolijkte he...
Brugwachtershuisje

Wie is die man in het brugwachtershuisje op de Prins Hendrikbrug?

Bij de gemeente Dordrecht komen er soms vragen binnen over een man die ze in het brugwachtershuisje ...

 

adv.