Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Violet had een bijzondere diploma-uitreiking: ‘Eigenlijk fijner dan met een groot publiek’

Door Violet Wasch 10 juli 2020

Onze gastredactrice Violet zat dit jaar in haar examenjaar en slaagde zonder examen gedaan te hebben. Ze vertelde haar verhaal op indebuurt. Vanwege het coronavirus was de uitreiking dit jaar ook anders dan normaal. Violet laat weten hoe dat ging bij het Stedelijk Dalton Lyceum.

De aankomst

Foto: Violet Wasch

“Vanwege het coronavirus had het Stedelijk Dalton Lyceum maatregelen getroffen voor de diploma-uitreiking. Dit jaar was de uitreiking in kleine groepjes. Iedere leerling mocht maximaal twee introducees meenemen, dus ik nam mijn ouders mee. Voordat we naar binnen mochten, moesten we nog even op het plein wachten.”

De ceremonie

“De ceremonie was dit jaar heel anders dan normaal. Normaal gesproken staat iedere leerling op het podium en wordt hij of zij toegesproken door de mentor met een zaal vol publiek. Dit jaar stonden er verschillende tafels in de zaal, die minimaal anderhalve meter bij elkaar vandaan waren. De mentor liep langs de tafels en had een korte toespraak voor iedere leerling. Persoonlijk vond ik dit fijner dan voor een groot publiek staan.”

Vaarwel!

Foto: Violet Wasch

“Nadat iedere leerling kort was toegesproken, was het moment daar. We mochten ons diploma ondertekenen. Vervolgens gingen we nog op de foto en toen was het officieel voorbij. De middelbare school is nu geheel afgerond en ik kan eindelijk zeggen dat het voor mij de laatste keer was op de Kapteynweg. Na de zomer ga ik de opleiding Mediavormgeven doen.”

Foto: Violet Wasch

Lees ook:

Geen centrale examens voor Dordtse Violet: ‘Jammer dat ik nooit aan mijn kinderen kan vertellen hoe het was’

Toen ze op het nieuws zag dat de centrale examens dit jaar niet doorgingen vanwege het coronavirus, ...
Diploma-uitreiking Wellantcollege 2020 Dordrecht

[Video] Diploma ophalen in coronatijd: zo ging dat bij het Wellantcollege

Dit jaar geen volle examenzalen met honderden tafeltjes, want vanwege corona werden de examens thuis...

adv.