Sonny en Dylan over de zesde week van MAFS: ‘Houd toch op, hij snapt het écht niet’

Sonny en Dylan op hun trouwdag. | Foto: RTL

Sonny Monster Lanjouw en Dylan Lanjouw Monster kennen we van het programma Married at First Sight uit 2022. De twee zijn nog gelukkig getrouwd en wonen samen in Dordrecht. De ervaringsdeskundigen kijken nu samen naar het nieuwe seizoen van MAFS en geven hun ongezouten mening in hun columns voor Veronica Superguide.

Geschreven door: Veronica Superguide – Robin Heerkens

Let op: dit artikel bevat spoilers voor de twaalfde en dertiende aflevering van MAFS.

Dit keer beginnen we bij Loes en Wichian: het koppel waar deze week misschien wel het meeste gebeurde. Dylan mist niet alleen de fysieke aantrekkingskracht tussen deze twee. Hij denkt dat er meer speelt. “Ze blijven niet samen. Die ‘sparkle’ is niet het enige dat mist, het blijft toch een beetje steken op een soort vriendenniveau.” Loes stelde zich deze week kwetsbaar op en gaf aan dat ze toch steeds meer voor Wichian begint te voelen. “Dat was een ontroerend moment omdat het voor haar natuurlijk ook samenhangt met het verlies van haar vorige liefde. Wichian reageerde daar gelukkig heel mooi op”, vindt Sonny, maar hij heeft ook zijn twijfels. “Toch blijft het tegelijkertijd ook oppervlakkig. Ze sluiten dat moment bijvoorbeeld niet af met een kus.” Hoewel hij net als zijn man ook niet denkt dat dit in een vurige liefde ontvlamt, blijven deze twee wel één van zijn MAFS-favorieten. “Wat een respectvol koppel. Ze gaan zó goed en lief met elkaar om. Ze zijn een soort anti-Nicole en Martijn: niet respectloos, lekker keten en lol maken met elkaar, er serieus iets van proberen te maken. Heel mooi.”

Toch nog geen ciao ciao

We hebben hun namen al genoemd: Martijn en Nicole. Na vorige week dachten we écht klaar te zijn met deze mislukte MAFS-match, maar eh… dacht het niet! We kunnen nog stééds niet definitief ciao ciao roepen. Voegden deze stukjes iets toe? De mannen vinden van niet. “Totaal niet zelfs”, lacht Sonny. “Ik schreeuwde echt naar de tv toen ze in beeld kwamen. ‘Ga weg!’ Ga door met jullie levens, dacht ik. Neem geen zendtijd meer af van koppels die wél echt voor het experiment gaan.” Dat Martijn heel leuk deed met zijn meegenomen vriendinnen – het groepje ging driften met een auto – vond hij respectloos richting Nicole. “Dat gekus, driften terwijl Nicole van autorijden haar beroep heeft gemaakt, zeggen dat je dat toch liever met je vrouw had gedaan. Houd toch op. Hij snapt het écht niet.” Het auto-uitje is ook nog eens “een beetje kinderachtig van de productie”, voegt Dylan toe.

De tekst gaat verder onder de foto >>

Paula en Remco. | Beeld: RTL

Niet meer te redden?

Het huwelijk van Paula en Remco is volgens Dylan totaal niet meer te redden. “Ze hebben allebei de relatie al opgegeven. ‘We hebben nog maar één dag’, hoorde ik ze zeggen op huwelijksreis. Maar nee, dat klopt niet: je hebt zes weken. Het is helemaal niet klaar na de huwelijksreis. Maar dit soort uitspraken bewijst voor mij dat ze er zelf ook geen vertrouwen meer in hebben.” Waar gaat het nu eigenlijk mis met deze twee? “Remco is gewoon niet zo goed in communiceren. Het is een beetje een sulletje. Een lieve sul, dat wel. Je ziet duidelijk aan hem dat-ie het allemaal niet leuk vindt en overrompeld is door Paula. Zij heeft een iets te sterke persoonlijkheid voor hem.” Sonny voelde na de ontbijtscéne, waarin ze het gesprek met expert Patrick nog even nabespraken, best wel wat hoop. “Eindelijk gingen ze echt praten! Totdat het moment kwam waarop we Paula hoorden zeggen dat ze in het zwembad van Remco te horen kreeg dat-ie een sportvrouw zoekt en dat het met haar niet gaat matchen. Ik had echt van die krekelgeluiden in mijn hoofd, weet je wel? Zo ongemakkelijk.” Dat Patrick er deze aflevering zo bovenop zat – letterlijk – beviel de mannen wel. Sonny: “Je ziet de experts dit seizoen écht dingen doen, veel meer dan anders. Het voegt wat toe.”

Patricia en Stephan: een ‘mooi koppel’

Wanneer we het nieuwe, ‘extra’ koppel Patricia en Stephan op tafel gooien, begint Sonny te glunderen. “Deze mensen gaan er echt honderd procent voor. Ze zijn leuk, knap, begonnen meteen te stralen toen ze elkaar zagen. Een en al positiviteit.” Patricia viel in het bijzonder in de smaak. “De mooiste bruid van het seizoen zei ook goudeerlijk dat ze in de kroeg niet op Stephan af zou stappen, maar het experiment wel vól aangaat. Kijk, dat moeten we hebben. Gewoon recht voor zijn raap, uit het hart gesproken.” Wie er ook vól voor zijn gegaan? Maarten en Richelle natuurlijk. Dit koppel flitste in welgeteld één scène voorbij, maar die gaf Dylan wel een goed gevoel. “Ze werden ontvangen door hun ouders en we zagen dat die ouders het onderling ook supergoed konden vinden. Dat geeft Maarten en Richelle ook weer meer vertrouwen in elkaar. Het is zo belangrijk dat de ouders er ook achter staan en het zien zitten. Een heel goed teken.”

Je las een artikel van Veronica Superguide: jouw gids in de jungle van films, series en tv. Wil je de gehele column bekijken, inclusief de meningen over andere koppels? Hier lees je het hele artikel.

Dit vind je misschien interessant:

Meer in deze categorie

Dordtenaren

Ga naar “Wil je zien! Fabio van Instagram-account broodjedordt reviewt verschillende broodjes”

Wil je zien! Fabio van Instagram-account broodjedordt reviewt verschillende broodjes

Ga naar “Treinflirt! Man met blond haar en gele rugzak gezocht”

Treinflirt! Man met blond haar en gele rugzak gezocht

Ga naar “Favorieten van Bobby: ‘Ik bestel hier ’s zomers graag een wit wijntje en borrelplank’”

Favorieten van Bobby: ‘Ik bestel hier ’s zomers graag een wit wijntje en borrelplank’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Kruidvat Boob tape van € 5,99 voor € 5”

Kruidvat Boob tape van € 5,99 voor € 5

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Andrélon van € 15,96 voor € 7,98”

Andrélon van € 15,96 voor € 7,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Tommy Hilfiger sneakers € 39,99”

Tommy Hilfiger sneakers € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Alle 0.0 pilsener van € 11,70 voor € 5,85”

Alle 0.0 pilsener van € 11,70 voor € 5,85

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023

Agenda

Ga naar “Bijen- en honingmarkt”

Bijen- en honingmarkt

 • 15 april 2023
Ga naar “Eallum”

Eallum

 • Van 27 mei t/m 28 mei
Ga naar “Wantijpop”

Wantijpop

 • 10 juni 2023
Ga naar “Wantijlive”

Wantijlive

 • 9 juni 2023
Ga naar “Zomerkermis”

Zomerkermis

 • Van 17 jun t/m 25 jun
Fun Factory Zomerkermis Dordrecht