Sonny en Dylan over de negende week van MAFS: ‘Wat was dit sneu voor Stephan’

Sonny en Dylan met hoodies van hun eigen merk SOODY. | Beeld: @sonnymonster

Sonny Monster Lanjouw en Dylan Lanjouw Monster kennen we van het programma Married at First Sight uit 2022. De twee zijn nog gelukkig getrouwd en wonen samen in Dordrecht. De ervaringsdeskundigen kijken nu samen naar het nieuwe seizoen van MAFS en geven hun ongezouten mening in hun columns voor Veronica Superguide.

Geschreven door: Veronica Superguide – Robin Heerkens

Let op: dit artikel bevat spoilers voor de achttiende en negentiende aflevering van MAFS.

In deze een na laatste MAFS-week stond ons een heftige verrassing te wachten: tóch geen ciao ciao, want Martijn en Nicole maakten wéér een comeback. Deze keer bij het toch al zo hectische koppelsweekend. Ze kwamen zo’n vijf minuten in beeld en meteen sloeg de hele sfeer om. Dylan windt er geen doekjes om: “Dit was onnodig en voegde helemaal niets toe”. Ook Sonny was er heel snel klaar mee. “Waarom moesten ze terugkomen? Ze hebben hier niets te zoeken.” En dan raakte Stephan ook nog helemaal van zijn apropos door de komst van Martijn. Hij zag hem heel leuk doen met Patricia waarna hij zich even helemaal afzonderde.

Wat gebeurde er met Stephan?

“Hier is iets veel groters gebeurd dat we niet te zien kregen. Dat moet wel”, denkt Dylan. “Het kan niet zo zijn dat je alleen al door iemands karakter in een hoekje gaat zitten en jezelf terugtrekt.” Sonny ziet dat anders. “Ja, dat kan wél. Ik vond het knap dat-ie in één keer doorhad wat voor man Martijn is. En dat hij dat totaal niet trekt. Hij ziet een man die heel jolig en overheersend is en heel losjes met vrouwen praat. En hij zit heel anders in elkaar. Maar wat was het sneu voor Stephan, dat is zo’n lieve man.” Helaas kregen we hier weer een soort half verhaal te zien. Sonny: “Had Stephan iets meer uit laten leggen wat er dan in zijn verleden zou zijn gebeurd met dit soort mannen, dat hing er de hele tijd omheen, maar helemaal duidelijk werd het nooit.”

‘Een heel goed teken’

Cathalijne en Laura lieten zich deze week wat minder zien binnen de groep, zo leek het. “Dit is een koppel dat zich terugtrekt als ze in groepen terechtkomen. Een beetje afzonderen. Wat natuurlijk prima is”, vindt Dylan. “Ze zijn vooral met zichzelf bezig, zo leek het. En dat is eigenlijk een heel goed teken”, zag Sonny. “Dat was ook een beetje onze strategie tijdens dat koppelsweekend. Ons niet al te veel met de anderen bemoeien en op onszelf en óns experiment focussen.”

Remco en Paula zijn ‘heel stoer’

Wat vinden de mannen van Remco en Paula? Ondanks alles kwamen die tóch naar het koppelsweekend. Zwoel stijldansen, praten aan de ontbijttafel, meedoen met de auto-puzzeltocht – Dylan wist niet wat hij zag. “Ik zat op het puntje van mijn stoel en dacht: het zal toch niet dat dit opeens wat gaat worden? Maar nee, natuurlijk wordt dat niks. Ik vond het wel knap dat ze al die opdrachten samen zonder gezeur of gezeik aangingen.” Sonny vindt het ook te prijzen dat ze gewoon op kwamen dagen. “Heel stoer. Ze deden gewoon wat ze moesten doen, zonder drama.” Een kleine, laatste sneer in de richting van Martijn en Nicole: “Kijk, zo kan het dus ook. Als twee normale, volwassen mensen de boel afronden”.

Lees verder onder de foto >>

Beeld: RTL

Geen ‘ruziekoppel’

Wie de mannen ook stoer vonden? Wilfred en François. Eigenlijk trok Wilfred uit zelfbescherming – hij was wél verliefd – de stekker uit hun match, maar de heren deden toch weer mee. Dylan: “Dat ze dan alsnog zo open en eerlijk over hun gevoel konden praten, vond ik erg mooi”. Sonny: “Ze zijn nog altijd heel leuk samen, ook al zit er bij François geen verliefdheid. Ik zie dit ook niet als een ruziekoppel eindigen – daar zijn ze te lief voor.”

De grote eindvoorspelling

We gaan natuurlijk de allesbeslissende, laatste MAFS-week in en daarom is het hoog tijd om een laatste voorspelling te doen. Wie denkt Sonny dat de eindstreep gaan halen als koppel? “Als ik er geld op zou moeten zetten, ga ik all-in op Maarten en Richelle. Ik denk dat die getrouwd blijven en nog steeds samen zijn. Ondanks die bijzondere verliefheidsuitspraak van Richelle. Die twee hebben een heel mooi traject doorgemaakt. Ze begonnen een beetje onzichtbaar, maar bloeiden steeds meer op samen.” Dylan is zoals gezegd toch een beetje gaan twijfelen en zet zijn geld op een ander koppel. “Ik zie het opeens veel positiever in bij Loes en Wichian. Die gaan zo lief en respectvol met elkaar om. Hoewel de fysieke aantrekkingskracht er niet vanaf spat, kwam deze week toch dat veelzeggende kusje op beeld. Dit zou zomaar eens de verrassing van het seizoen kunnen worden.”

Je las een artikel van Veronica Superguide: jouw gids in de jungle van films, series en tv. Wil je de gehele column bekijken, inclusief de meningen over andere koppels? Hier lees je het hele artikel.

Dit vind je misschien interessant:

Meer in deze categorie

Dordtenaren

Ga naar “[VIDEO] Koelewijn Visspecialiteiten opende groter filiaal: ‘Er is nu ruimte om je visje ter plaatse op te eten’”

[VIDEO] Koelewijn Visspecialiteiten opende groter filiaal: ‘Er is nu ruimte om je visje ter plaatse op te eten’

Ga naar “Nieuw in Dordrecht: Floortje opent haar boetiek op de Voorstraat”

Nieuw in Dordrecht: Floortje opent haar boetiek op de Voorstraat

Ga naar “Ana Rosa draagt altijd zwart: ‘Ik noem mijn stijl gothic met een Victoriaans tintje’”

Ana Rosa draagt altijd zwart: ‘Ik noem mijn stijl gothic met een Victoriaans tintje’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “1 kilo of 750 gram AH Mandarijnen Orri mandarijnen van € 2,89 voor € 2,49”

1 kilo of 750 gram AH Mandarijnen Orri mandarijnen van € 2,89 voor € 2,49

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Multifunctionele kunststof kast € 79,99”

Multifunctionele kunststof kast € 79,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Dolce Gusto Infinissima cosmic grey KP173B € 29,99”

Dolce Gusto Infinissima cosmic grey KP173B € 29,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 1 april 2023
Ga naar “Alle Parodontax en Sensodyne* van € 11,10 voor € 5,55”

Alle Parodontax en Sensodyne* van € 11,10 voor € 5,55

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 2 april 2023

Agenda

Ga naar “Bijen- en honingmarkt”

Bijen- en honingmarkt

 • 15 april 2023
Ga naar “Eallum”

Eallum

 • Van 27 mei t/m 28 mei
Ga naar “Wantijpop”

Wantijpop

 • 10 juni 2023
Ga naar “Wantijlive”

Wantijlive

 • 9 juni 2023
Ga naar “Zomerkermis”

Zomerkermis

 • Van 17 jun t/m 25 jun
Fun Factory Zomerkermis Dordrecht