Respect! Deze Dordtenaren vielen kilo’s af of kweekten enorme spieren

Door Lisanne Doff 31 januari 2019

In de eerste maand van het jaar houden we ons vast aan onze goede voornemens en voor veel mensen is dit: gezonder leven of afvallen. Maar soms is het enorm lastig om het vol te houden en is een beetje motivatie nodig. Deze Dordtenaren vertellen hun succesverhaal.

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Sonja blijft strijden voor haar doel

Foto: Privéfoto

Sonja: “Ik ben van 140 kilo naar de 95 kilo gegaan. Ik at echt alles. Koekjes, chips, chocolade… je kon me een suikerverslaafde noemen. Als ik geen suiker at, begon ik te trillen en voelde ik me slecht. Van suiker werd ik blij, althans dat dacht ik. Eigenlijk voelde ik me slecht tot op het bot. Dus dit wilde ik veranderen en begon met verschillende soorten diëten. Niets werkte en ik wilde graag een operatie. Maar mijn dokter zei dat ik dat beter niet kon doen, omdat je dan je leven lang een beperking hebt met het eten. Toen besloot ik om gezonder te gaan eten en liet brood, aardappelen, pasta en rijst staan. Ook begon ik met het bewegen op een ElliptiGO en daardoor blijf ik fit en gemotiveerd. Het is mijn doel om de 80 kilo te halen!”

Sonja Romijn heeft een elliptische fiets

Is het een fiets, is het een crosstrainer? Het is een vraag die geboren en getogen Dordtenaar Sonja ...

Martine voelt zich top!

Foto: Privéfoto

Martine: “Ik ben 20 kilo afgevallen op een verantwoorde en duurzame manier. Daar heb ik één jaar over gedaan onder begeleiding van Medplus en Diëtist Eline Zuiderwijk. Nu ben ik al ruim een jaar stabiel. Geen dieet, maar een nieuwe manier van leven: gezond eten. Geen suiker en 3 keer per week sporten. Was het makkelijk? Nee, maar het kost nu geen moeite meer. Ik voel me top! Na een jaar ben ik nog steeds stabiel. Afvallen is niet moeilijk, maar het gaat erom dat het resultaat zo blijft en dat is me gelukt.”

Denise gunt zichzelf ook een lekker stukje chocolade of een wijntje

Foto: Privéfoto

Denise: “Ik ben tot nu toe 20 kilo afgevallen in ongeveer 2 jaar. Niet met een dieet; ik ben ervan overtuigd dat een dieet averechts werkt. Ik minder mijn porties, snoep weinig en probeer me te beperken tot het drinken van water. Eén tip voor anderen die graag wat kilo’s kwijt willen: ontzeg jezelf niets. Heb je zin in een stukje chocolade of een wijntje? Gun jezelf dat dan af en toe ook! Je MAG alles, de vraag is: WIL je het ook?”

Sacha helpt anderen met hun voeding en training

Sacha: “Op dit moment ben ik tevreden met mijn lichaam. Mijn doel voor de komende zomer is om in vetpercentage te zakken, zodat de spieren beter zichtbaar worden. Dat doe ik door middel van meer trainen of door minder te eten. Ik train op dit moment 4 á 5 keer per week.” Sacha helpt ook anderen bij de juiste keuzes voor training en voeding. Hij is een Personal Trainer.

In korte tijd 12 kilo kwijt

View this post on Instagram

Mooi resultaat van een tevreden cliënte: “Een van de beste stappen die ik ooit gezet heb. 🙏🏻 Ik ben 40+ en was zelf al 2 jaar lang aan het ploeteren, maar geen gram afgevallen. Naar Simone gegaan en in 4 maanden tijd -12 kilo en nog steeds eraf. Vorig jaar begonnen in mei en met de zomervakantie had ik mijn al doel bereikt. Tegen allebei onze verwachtingen in eigenlijk. Moeilijk, nee! Honger, absoluut niet! Koolhydraten tellen? Nooit gedaan! Simone geeft duidelijke uitleg en begeleiding , ga het DOEN. Het brengt je zoveel😊 Mijn voor foto heb ik moeten zoeken, toen ik 82 kilo was maakte ik alleen foto’s van mijn bovenkant🙈 herkenbaar? Nu niet meer, ik mag er helemaal op tegenwoordig😊” . Een blije en trotse coach! Super gedaan Anita! #tbt #anderseten #koolhydraatarm #lchf #keto #voedingsadvies #-12kg #gezondeleefstijl #fit #energiek #afvallen #dordrecht

A post shared by Simone Schot – Anders Eten (@anders_eten_lchf) on

Anita: “Ik ben 40+ en was zelf al 2 jaar lang aan het ploeteren, maar geen gram afgevallen. Toen ben ik naar coach Simone gegaan en in 4 maanden tijd 12 kilo afgevallen en het is er nog steeds af. Vorig jaar ben ik begonnen in mei en met de zomervakantie had ik mijn al doel bereikt. Tegen de verwachtingen van mij en mijn coach Simone in. Moeilijk? Nee! Honger? Absoluut niet! Koolhydraten tellen? Nooit gedaan! Simone geeft duidelijke uitleg en begeleiding. Het brengt je zoveel.” 

Wauw, wat een transformatie!

Foto: alpha_beast2

Het lichaam van alpha_beast2 op Instagram maakte een grote transformatie door. Op de linker foto zie je een foto van tien jaar geleden en de rechter foto is in 2018 gemaakt. “Discipline is alles.” En daar bereik je veel mee!

Lees ook:

Charlotte deed mee aan een WK in Australië en toen gebeurde dit

Ze werkte er jaren naartoe en zat weken in spanning over de uitslag. Wie mocht er mee naar het WK re...
Het eiland Dordrecht vanuit de lucht drecht drechtsteden drierivierenpunt

In welke Dordtse wijken wonen eigenlijk de meeste mensen?

Iedere week zoeken wij een mysterie voor je uit. Dit keer een mysterie met veel cijfertjes, maar wel...
Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.