Bootcamp? Nee hoor, voor een dosis adrenaline moet je bij Brammert Waagmeester zijn

Door Karlijn Goorts 15 september 2017

Brammert Waagmeester is het brein achter Passie voor Puur. Hij organiseert outdoor events in de Biesbosch met een avontuurlijk tintje. Een levensgrote katapult maken, koken op houtvuur, eetbare planten zoeken of met een kano de Brabantse Biesbosch ontdekken. Je maakt het allemaal mee als je meegaat op een tripje van Brammert. “We verzorgen verschillende programma’s in de Biesbosch, zowel voor volwassenen als kinderen. We leren mensen weer een stukje van hun basics terug te vinden.”

De meeste activiteiten hebben daarom een avontuurlijk survivaltintje. “Maar het is wel heel ontspannen. We kijken heel goed naar de behoefte van de groep. De reacties zijn meestal zeer positief. Mensen zijn vaak verbaasd hoe ontspannen en leuk het is om buiten bezig te zijn.”

Brammert Waagmeester
Foro: Facebook Passie voor Puur

Groente en fruit

Passie voor Puur timmert sinds 2013 aan de weg. Het begon met catering en voedingseducatie op een basisschool. Maar de Dordtenaar wilde meer. “Door ontmoetingen met andere outdoorliefhebbers, kwam ik op het idee om de activiteiten die ik organiseerde uit te breiden met survivalelementen als vuur maken en eetbare plantenexcursies. Het past heel goed bij de formule van buiten koken en natuurbeleving.”

Opgestapelde pizzadozen

Brammert heeft altijd al een passie gehad voor voedsel en houdt van koken. “Ik ben me na mijn studententijd steeds meer gaan interesseren voor de herkomst van ons voedsel, met name groente en fruit. In welk seizoen je het beste welke groenten kunt eten bijvoorbeeld.” Vroeger stonden de pizzadozen hoog opgestapeld in zijn studentenwoning, maar dat is echt verleden tijd. “Niet dat ik een Puritein ben op dit gebied hoor, een snelle hap gaat er ook bij ons thuis nog wel eens in. Maar er is gewoon zoveel plezier te beleven als je tijd en aandacht besteedt aan eten.”

Brammert Waagmeester
Teun (links) en Brammert Foto: Privébezit

Biesbosch Go Wild

In april hebben Brammert en Teun van der Klis van NatuurlijkSportief het evenement Biesbosch Go Wild georganiseerd. Een groot succes, waarbij ongeveer 150 deelnemers een actieve dag beleefden met vuurdemo’s, sporten met natuurlijke materialen en katapultschieten.

Vanwege dat succes wordt er op 7 oktober een Outdoor Special gehouden voor mensen ouder dan 18 jaar. De opzet is deze keer anders: je gaat met een team strijden tegen een ander team.

Je wordt fysiek uitgedaagd dus het is handig als je sportief bent. Er wordt gestreden in drie onderdelen. Een uitdagend parcours met hindernissen en opdrachten door de Hollandse Biesbosch (2,5 km). Op verschillende doelen schieten met een  enorme katapult. En vuur maken zonder lucifers en als eerste team het touw doorbranden. Na afloop ga je lekker met zijn allen eten – in de natuur natuurlijk.

Kijk hier voor de tickets en inschrijving.