Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Niet normaal maar toch vertrouwd: Jip sprak deze verkopers op de weekmarkt

Door Jip 22 mei 2020

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen die ze meemaakt. Deze keer ging ze naar de wekelijkse markt en sprak ze een aantal enthousiaste marktverkopers.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶
Erica bij haar tuinplanten. | Foto: LP

Dolblij zijn Erica en Maurice van Maurice Tuinplanten, omdat ze vanaf heden weer in het centrum van Dordt mogen staan. Op hun eigen vertrouwde plek op de Dordtse weekmarkt. Voorlopig zijn ze ook op woensdag nog op het Damplein in Dubbeldam te vinden. Natuurlijk liep ik te watertanden bij al die fleurige tuinplantjes en sjorde 40 liter potgrond en de nodige appelbomen op stam mee naar huis.

De tekst gaat verder op de volgende pagina. 

Versgebakken vis en babygeluk

Vrolijk stel bij de Heeren van de Vis. | Foto: LP

Helaas is een bakje kibbeling smullen op de markt er niet bij, omdat een hapje eten op de markt momenteel verboden is. Maar bij de Heeren van de Vis verzekerden ze me dat zo’n bakje versgebakken vis thuis ook prima smaakt! Mijn fotograaf maakt snel even een foto van dit vrolijke stel. En dan zien we Olof van de aardappelkraam in zijn vrachtwagen langsrijden. Hij is deze week vader geworden van een zoontje met de prachtige naam Scott.

De tekst gaat verder op de volgende pagina. 

Kersverse vader Olof. | Foto: LP

Indo Koffie Bali

Kitty met haar koffiethee kar. | Foto: LP

Een stukje verderop kom ik Kitty tegen. Ze loopt met haar koffiekarretje van Indo Koffie Bali over de markt om de marktverkopers van haar heerlijke koffie en broodjes te voorzien. Kitty is 73 jaar maar vindt het geweldig om weer terug te zijn op de markt. Ze gaat snel weer door, want de marktkooplui snakken naar een lekker bakkie koffie.

Yoessef van de groente- en fruitkraam

Yoessef, altijd in voor een grapje. | Foto: LP

Tot slot zwaai ik nog even naar Yoessef met zijn groente en fruitkraam. Het gaat goed met hem, vertelt hij. De afgelopen weken heeft ook hij op andere plekken gestaan dan normaal. Van de Varkensmarkt tot op het J.P. Heijeplein in Krispijn. Ik weet dat Yoessef van grapjes houdt en op het moment dat ik denk dat er geen plagerijtje meer komt, heeft hij me alsnog te pakken. Ik vraag hem hoe ik precies zijn naam schrijf. “Met een pen”, zegt hij met een schaterlach.

Liefs van Jip

Bekijk ook:

Van kaasboer tot boterkoekjeskraam: Jip sprak deze verkopers op de weekmarkt

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen ...

Jip bezocht de weekmarkt en sprak deze marktverkopers over hun werk

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen ...
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.