Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leroy’s vrienden organiseerden een coronaproof vrijgezellenfeest: ‘Ik liep letterlijk voor lul’

Door Lisanne Doff 16 november 2020

Wat doe je als je beste vriend gaat trouwen, maar je geen groot vrijgezellenfeest kunt organiseren door het coronavirus? Dan verzin je een creatief alternatief! Rutger Rodermond, Bob Timmermans en de vader van bruidegom Leroy Naaktgeboren sloegen de handen ineen en organiseerden een speurtocht door Dordrecht. Eentje met de gekste opdrachten.

“We hebben nagedacht over wat we wilden doen voor Leroy’s vrijgezellenfeest”, vertelt Rutger. “Door de coronamaatregelen kon er steeds minder, maar we wilden het toch groots aanpakken. Daarom hebben we een groepsapp aangemaakt met alle vrienden van Leroy. Veel daarvan wonen in Dordrecht, dus besloten we een speurtocht op de fiets te organiseren.” Leroy reageert: “Ik wist van niets en ze hebben me vanaf het begin in de zeik genomen. Ik kreeg een paar dagen van te voren een uitnodiging en waslijst met spullen die ik moest meenemen. Een zwembroek, een emmer, veger en blik, mentos én cola. Daarmee probeerden ze me bang te maken voor de dingen die ik moest gaan doen. Maar die spullen had ik helemaal niet nodig. In plaats daarvan moest ik een dwergenpak met Hello Kitty rugzak aantrekken en kreeg ik een versierde fiets van één van m’n vrienden. Ik was echt flabbergasted. Ik dacht dat ik wat bij m’n vader ging drinken, niet dit.”

Het verhaal gaat verder onder de foto’s.

Getuige Bob filmde alles voor de livestream. | Foto: Gerrit Schorel
Bruidegom Leroy en getuige Bob op de fiets. | Foto: Gerrit Schorel

De eetproef

Leroy’s vrienden hadden een route uitgestippeld, zodat hij langs zijn vrienden in Dordrecht kon fietsen. Zijn getuige Bob heeft de hele rit mee gefietst om de speurtocht via een livestream uit te zenden. Zo kon iedereen vanuit huis meekijken en waren ze maar met twee mensen op pad. “Zelfs mijn verloofde wist hier niets van”, vertelt Leroy. “Het werd haar op de dag zelf vertelt en ze heeft alles bekeken via de livestream.” Rutger vertelt dat de eerste stop een eetproef met blinddoek was. “Leroy vertelde dat hij wel eens een kever in Thailand had gegeten, dus we vonden dat hij wel wat gedroogde meelwormen, sprinkhanen en andere insecten kon eten voor deze proef”, vertelt Rutger lachend. “Die insecten waren zó smerig!” reageert Leroy. “Die kever in Thailand was gefrituurd, maar deze insecten leken net kattenvoer. Echt niet te nassen.”

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen. 

Leroy als hamburger met cowboyhoed en penisbril. | Foto: Gerrit Schorel
Het dwergenpak met Hello Kitty rugzak was de eerste outfit. | Foto: Gerrit Schorel

Ajacied in Feyenoord outfit

Om Leroy nog meer te plagen, kreeg hij bij iedere stop een nieuw pak aan. Onder andere een bebloede overall zoals Jason Voorhees van de film Friday the 13th, een Aziatisch outfitje, een hamburgerpak met cowboyhoed en penisbril, een jurk, penispak én een Feyenoord outfit. “Ja, dat was wel pijnlijk”, vertelt Leroy. “Ik ben Ajacied.” “We waren van te voren wel een beetje bang dat Leroy niet met alle opdrachten wilde meedoen”, reageert Rutger. “Maar hij was super sportief!”

Je kunt verder lezen onder de foto’s.

Leroy wordt getest in de vrijgezellenteststraat. | Foto: Gerrit Schorel
De vrijgezellenteststraat. | Foto: Gerrit Schorel

Vrijgezellenteststraat

“Ik had echt niet verwacht dat mijn vrienden zoveel moeite zouden doen”, zegt Leroy. “Alle locaties waren versierd en de vader van mijn getuige Bob had zelfs een vrijgezellenteststraat gemaakt. Ze waren compleet aangekleed met pak en maskers. Ik moest op een stoel plaatsnemen en kreeg een blinddoek op, waarna ik verschillende wattenstaafjes in m’n mond kreeg. Ik moest proeven wat het was. Uiteindelijk heb ik in totaal zo’n 20 kilometer gefietst. Aan het einde had ik wel pijn aan m’n reet. Maar dit was een topdag en véél leuker dan een standaard vrijgezellenfeest. Ik heb dan wel letterlijk voor lul gelopen, maar dat dit ondanks corona kon, is onvergetelijk.”

adv.