Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Judith speurt dagelijks naar de beste vegan aanbiedingen en heeft duizenden volgers

Door Lisanne Doff 28 oktober 2020

Judith van Willigen kreeg binnen een jaar tijd bijna 6000 volgers op haar Instagrampagina @bonusvegan! Via haar account houdt ze volgers op de hoogte van de beste vegan weekaanbiedingen en dat zorgde voor een nominatie bij de Vegan Awards 2020. Maar waarom maakte ze eigenlijk de stap om vegan te worden en hoe startte ze met haar Instagram?

Judith: “Veel veganisten zijn eerst vegetarisch en maken daarna de stap om vegan te worden. Dat ging bij mij eigenlijk heel anders. Ongeveer vier jaar geleden kwam er een item op het nieuws over slachthuizen. Ik zag verschrikkelijke beelden en was er helemaal door ontdaan. Ik werk op een middelbare school en het viel mijn zestienjarige leerlingen de volgende dag op dat iets me niet lekker zat. Toen heb ik ze het verhaal verteld. Mijn klas was benieuwd naar de beelden, dus hebben we samen afgesproken om het te bekijken. Het had zo’n impact op de jongeren, er ging zelfs iemand knock-out! Dat zette mij echt aan denken en toen heb ik besloten om over te gaan op plantaardige producten.”

Plantaardig

“Vier jaar geleden was het nog iets lastiger om veganistische producten te kopen, maar daar is enorm verandering in gekomen. Dat vind ik super. Alle supermarkten hebben tegenwoordig wel vegan producten en je kan eigenlijk alles eten wat anderen ook eten, alleen plantaardig. Ik kan zelfs scrambled eggs van tofu maken en er kruiden overheen doen, zodat het alsnog naar ei smaakt. Wat me vooral opvalt is dat mensen nog denken dat je per se naar een biologische supermarkt moet voor vegan producten, maar dat is niet het geval. Daarom startte ik mijn Instagrampagina om de aanbiedingen van allerlei supermarkten op een rijtje te zetten. Gemak dient de mens.”

‘Inmiddels zijn we wekelijks met zeven vrijwilligers op zoek naar de beste aanbiedingen’

Nieuwste aanbiedingen

En zo groeide haar pagina binnen een jaar naar bijna 6000 volgers. “Op vrijdagmiddag werk ik niet meer en besteed ik nu mijn aandacht aan het zoeken van de aanbiedingen. Daar ben je best een tijd mee bezig, dus inmiddels zijn we met zeven vrijwilligers die elke week de aanbiedingen van een winkel bijhouden. Ik ben er iedere dag wel twee uurtjes mee bezig en in het weekend zo’n vier tot zes uur. Wat ik vooral leuk vindt om te horen, is dat volgers zeggen dat ze mijn Instagram checken als ze soms al in de supermarkt staan. En ik krijg ook reacties van mensen die nieuwe producten ontdekken of niet eens wisten dat er een veganistische variant van was. Ik heb ook volgers die vegetarisch eten en zich in het veganisme willen verdiepen en er zijn ook mensen die er nog helemaal niet zoveel van weten.”

Je kunt verder lezen onder de video. 

Vegan Awards nominatie

De Nederlandse Vereniging voor Veganisme reikt jaarlijks de Vegan Awards uit. Meerdere volgers hebben Judith aangemeld bij de jaarlijkse Vegan Awards, voor de categorie ‘beste socialemediacontent’. Ze kreeg zoveel stemmen dat ze in deze categorie bij de laatste zes is geëindigd. “Dit is echt de kers op de taart”, zegt Judith. “Ik had niet verwacht dat Bonusvegan zo snel zou groeien. Met dit account hoop ik mensen te inspireren en het kopen van vegan producten net iets makkelijker te maken.”

Wil jij op Judith stemmen? Dat kan tot en met zaterdag 31 oktober via de website van Vegan Awards. 

Ook interessant:

Eten bij Daantje Food & Drinks veganistische broodje cashewkaas roomkaas cream cheese

Go vegan: 7 x veganistisch uit eten in Dordrecht

Geen vlees, vis of andere dierlijke producten, maar wel groentes en andere plantaardige producten: j...

Bijzonder! Anthony doneerde een nier aan zijn schoonmoeder

Het is goed mogelijk dat jij één van de 46.700 Dordtenaren bent die komende tijd post ontvangt van h...

Buitenkijken bij Marisa: ‘We wonen nu in ons vijfde Dordtse klushuis’

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen ...

Meer over

Dordtenaren

adv.