Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jip sprak met Wim Hardenbol over zijn vakantie, werk, beperking én de liefde

Door Jip 17 september 2019

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen die ze meemaakt. Deze keer sprak ze met Wim Hardenbol. 

Wim Hardenbol werkt eenentwintig uur per week bij Nobel’s Brood en af en toe bij restaurant Den Witten Haen (Stichting Philadelphia). Wim is vijfentwintig jaar en heeft Cerebrale Parese, wat betekent dat hij tijdens zijn geboorte zuurstoftekort heeft gehad. Hij moet de dingen in het dagelijks leven wat anders aanpakken vanwege zijn lichamelijke beperking.

Prille liefde

Maar Wim laat zich daar letterlijk niet door beperken! Hij is net terug van een actieve jongerenreis met vrienden naar Mallorca waar hij onder andere met dolfijnen heeft gezwommen. Voordat hij op vakantie ging, zei hij tegen mij dat dit ‘de ultieme liefdestest’ ging worden. “Hoezo?” vroeg ik hem onschuldig. “Omdat je er dan achter komt dat je niet zonder mij kan?” Wim ligt dubbel van het lachen. “Nee joh, ik ben verliefd. Het is nog heel pril maar ze heet Vera.” Ik mag een foto van haar zien en geef hem een compliment voor zijn goede smaak.

De tekst gaat verder onder de foto. 

Foto: LP

Goedgehumeurd

Ik ken Wim eigenlijk alleen maar goedgehumeurd. “Maar dat ben ik niet altijd hoor”, vertelt hij op iets serieuzere toon. “Je moet me bijvoorbeeld eens meemaken als de wekker ’s ochtends gaat, dan kan ik echt knorrig zijn.”

Nobel’s Brood

Wim is eigenlijk ook wel een beetje een beroemdheid. In 2016 heeft hij meegedaan met het programma: Kitchen Impossible, een televisieprogramma waarin jongeren met een beperking klaar gestoomd worden voor een baan in de horeca. Volgens Wim kunnen mensen met een beperking ook werken. “Lanterfanten en friet eten kan ik thuis ook. Ik houd heus wel van een praatje op zijn tijd, maar ik houd ook van lekker doorwerken!” En dat doet hij nu inmiddels al drie jaar bij Nobel’s Brood, waar hij onder andere het maken van de soep een leuke klus vindt. Hij is tenslotte gek op koken. “En het opeten natuurlijk”, grinnikt hij.

Oom Wim

Verder zwemt Wim graag, heeft hij thuis vogeltjes en houdt hij ervan om leuke dingen met vrienden te doen. Zo is hij nu alweer plannen aan het maken voor de vakantie van volgend jaar. Ik moet er van Wim ook nog even bij schrijven dat hij gek is op zijn pasgeboren baby neefje Luuk en zelf een hele lieve oom is.

Stralende lach

Als ik Wim zeg dat ik het een leuk gesprek vond en dat ik er weer vandoor ga, zegt hij met een ondeugend lachje: “Jammer, heb je niet nog een paar vraagjes voor me? Dan hoef ik de vaatwasser nog niet leeg te ruimen.” Zo ken ik Wim: altijd in voor een grapje en als hij naar je lacht, is het net of de zon even gaat schijnen.

Liefs,

Jip

Lees ook: 

Jip vierde met twaalf bruidsparen hun diamanten huwelijk en kreeg tips

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen ...

Jip ontmoette Maarten van der Weijden en vroeg hem het hemd van het lijf

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen ...
Marcel Veenendaal DI-RECT Live at Wantij 2019

Jip ging naar Live at Wantij en ontmoette Nielson, Wulf, Marcel Veenendaal en Racoon

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen ...

adv.