Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jip sprak met styliste en kapster Charmé: “Mijn agenda is nu helemaal leeg”

Door Jip 23 maart 2020

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen die ze meemaakt. Deze keer had ze contact met Charmé Munter (30). Zij werkt als styliste en kapster bij een beauty concept store.

Disclaimer: Jip had vorige week telefonisch contact met Charmé. Op dat moment hielp ze nog klanten, wat te lezen is in het artikel. Charmé heeft geprobeerd om via de regels van het RIVM te werken, maar dat is lastig in dit beroep. Gezondheid staat op één, dus heeft ze met pijn in haar hart besloten om tijdelijk te sluiten. 

Lege agenda

Charmé zit al tien jaar in het kappersvak, maar is sinds januari 2020 als ZZP’er begonnen. Ze heeft er geen spijt van dat ze voor zichzelf is begonnen. Ook al is het, gezien de situatie, nu best lastig. Haar agenda stond elke dag vol, maar vanwege het coronavirus is de agenda nu helemaal leeg. De klanten die eerder deze maand een afspraak bij haar hebben gemaakt, heeft ze nog geholpen. Daarbij hield ze rekening met de gezondheid van haar klanten. Klanten die risico liepen, belde ze af. Zelf verkeert ze gelukkig in goede gezondheid. “De één heeft de deuren gesloten en de ander gaat door. Omdat het RIVM vooralsnog geen specifiek advies voor de kappersbranche gedeeld heeft, hoef je niet dicht als je de maatregelen in acht neemt. Het liefst wil ik dat de overheid een duidelijke beslissing maakt.”

Omzet gezakt

Haar omzet is behoorlijk gezakt en ook Charmé hoopt als ZZP’er op enige bijstand van de overheid. Ze neemt zelf de volgende maatregelen in acht: er is één klant tegelijk binnen, ze maakt voor en na de behandeling de stoel, deurklinken en het pinapparaat schoon, klanten wassen hun handen. Zelf neemt ze zoveel mogelijk lichamelijk afstand als ze een klant helpt. En meestal werkt ze met handschoentjes aan.

Museum Naturalis

We babbelen nog wat aan de telefoon, want dat is wat Charmé en ikzelf ontzettend missen. Het hele sociale aspect. Even knuffelen, een gezellig praatje of koffietje drinken. Dus praten we over de dingen die ze naast haar werk leuk vindt om te doen. Ze houdt van lezen, aquarel schilderen en is onlangs voor één dag in de week begonnen bij museum Naturalis in Leiden. Op dit moment is het museum gesloten door de coronacrisis, maar Charmé is hier vogelpreparateur. Ze loopt mee met de hoofdpreparateur. Natuurlijk wil ik weten hoe deze interesse is ontstaan. “De fascinatie voor natuur en wetenschap. Dat is een enorme liefhebberij van mij”, lacht ze. “Bovendien heb ik thuis twee vogeltjes als huisdier. Jax en de baby. Dat zijn net mijn kinderen.” Nieuwsgierig wil ik weten wat ‘de baby’ is. “Ik kreeg dit vogeltje toen het nog een baby’tje was. Dat werd meteen zijn naam!”

Gezond en wel

Alhoewel Charmé het allemaal heel erg vindt wat er gebeurd, is ze niet bang. Ze hoopt haar lieve klanten binnenkort weer in haar stoel te mogen begroeten. Gezond en wel! Dat hoop ikzelf ook héél erg, want momenteel is mijn eigen haar ook “modelletje vogelverschrikker” aan het worden.

Liefs, van Jip

Lees ook:

Dordtse Eva is goed in plannen en maakt gratis e-book voor thuiswerkers met kinderen

Op dit moment moeten veel mensen thuiswerken en met jonge kinderen thuis, kan dit best een uitdaging...
Josephine Verton - Behangmap - Little Dream House - indebuurt Dordrecht

Onderneemster Josephine blijft positief: ‘Misschien gaan mensen door coronavirus meer hobbyen’

Haar winkel in poppenhuizen en alles wat daarbij hoort opende ze woensdagmorgen rond 10.00 uur, zoal...

Cynthia is docent wiskunde op het Insula College: ‘Ik maak filmpjes, zodat leerlingen dit thuis kunnen bekijken’

Dit keer had Jip een telefonische ontmoeting, gezien de huidige ontwikkelingen met het coronavirus. ...

adv.