Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jip nam een kijkje in het verbouwde Huis Roodenburch en sprak met dit liefdeskoppel

Door Jip 12 juni 2019

Huis Roodenburch beleeft een nieuw avontuur met eigenaren Claire en Angus. In deze column neem ik jullie mee naar het liefdesverhaal van Claire en Angus MacNeilage. Want dat dit een heuse lovestory is waar ik in beland ben, wordt me al snel duidelijk als ik met hen in gesprek raak. 

Dit echtpaar gaat per 5 juli in huis Roodenburch hun droom verwezenlijken. Maar eerst wil ik weten hoe Claire aan haar prachtige achternaam komt. “Tja door met hem te trouwen,” wijst ze lachend naar Angus die hun veertien maanden oude dochter Willow (een snoeperig meisje met een enorme prachtige bos haar) een boterhammetje geeft.

Daten anno nu

Angus komt uit Zimbabwe en nu wil ik natuurlijk wel eens weten hoe Claire zo één twee drie bij hem terecht kwam. Je zult het niet geloven zegt ze. En ja, als je zoiets tegen Jip zegt gaan direct de raderen draaien. Ik roep dan ook van alles: “Tijdens een romantische cruise? In de wachtkamer bij de tandarts? Tijdens een stedentripje voor singles, of misschien gewoon liefde op het eerste gezicht bij de supermarkt in de rij”? “Tinder!” Roept Claire. Ik kijk haar vragend aan. “Uh…je bedoeld Tinder van de datingapp..?” “Ja inderdaad,” Zegt Claire, “wij willen laten zien dat het helemaal niet zo gek is om elkaar op deze wijze te ontmoeten en zijn hier heel positief over.”

Meisje met de gitaar

Ik vraag Angus wat maakte nu dat hij meteen met Claire verder wilde. “Was het haar sprookjesachtige verschijning?” Angus lacht en antwoordt: “Yes of course she is beautiful, but I loved the picture with the van and the one with the guitar. Well okay, she has Matthew, her son, but so what?”

Claire had vier foto’s op haar profiel staan en bij de foto van haarzelf in haar busje was het gelijk raak. Ook de gitaarfoto schoot recht in de roos. Ze zijn beiden heel muzikaal en muziek verbindt. Dat Claire al een zoon heeft, de zevenjarige stoere Matthew, vond hij geen enkel probleem.

Twee bruiloften

Ze begonnen met elkaar te chatten want dat was wel de voorwaarde van hen beide: geef je op Tinder geen antwoord meer, dan ga ik niet met je verder. Maar dat gingen ze dus wel… Het paar trouwde enige tijd later in Zimbabwe. Daarna ook nog een keer in Nederland tussen deze twee bruiloften in raakte Claire zwanger van hun dochtertje Willow.

Rollercoaster

Inmiddels is Angus al aardig gewend in Nederland en zit hij ‘as we speak’ met Claire in een rollercoaster die Huis Roodenburch heet. Ze zitten middenin de verhuizing naar dit monumentale pand aan de Wijnstraat. Een rollercoaster dus met heel veel toffe uitdagingen, maar ook weken maken van meer dan 80 uur, regelen, sjouwen, inrichten, et cetera.

Jip mocht alvast binnenkijken. Het artikel gaat verder onder de foto’s.

Foto: LP
Foto: LP
Foto: LP
Foto: LP
Foto: LP

Van atelier tot een akoestisch optreden, niets is te gek

En wat moet ik me dan voorstellen, wordt het een restaurant? Hun antwoord: het gaat vooral heel casual worden, een plek waar iedereen zich thuis voelt een drankje te doen, te lunchen of zomaar wat te rondsnuffelen. Zo komt er onder andere een restaurant waar ze voor zover mogelijk met lokale en biologische producten werken, onder andere uit eigen kweektuin. Twee avonden in de week kun je er dineren, er is een binnentuin die de sfeer van het hele pand weergeeft, zalen waar je een geweldig feest kunt geven en op deze prachtige locatie kun je zelfs trouwen. Ook kun je workshops volgen in de kas en bieden ze werkervaring aan mensen met een beperking. Van atelier tot een akoestisch optreden, niets is te gek. Er is zelfs een prikkelarme speelruimte voor kinderen.

Muziekfestival

Op het aankomend Big Rivers festival (12,13 en 14 juli) zal huis Roodenburch een binnenlocatie zijn tijdens het festival. En natuurlijk is er de winkel vol met vintage zoals we van Claire met Bluebirds in the Backyard gewend zijn.

Verrassend eten

Ik vraag of er nog een rolverdeling is tussen hen twee, waarop Claire lachend zegt: “Ik doe eigenlijk alles, BEHALVE HORECA!” En Angus vertelt terwijl hij stralend lacht dat koken zijn passie is. Hij wordt daar zo intens gelukkig van: mensen met allerlei gerechten te verrassen.

‘Ik geniet van de mensen die we ontmoeten’

Hoewel ze nu in een razend tempo leven en er weinig tijd voor elkaar overblijft, geniet Claire van het leven, haar man, kinderen, vrienden, ‘de mensen die we ontmoeten’ en het ondernemerschap!

Na het maken van wat foto’s neem ik afscheid van dit mooie stel en wens ze alle goeds en geluk toe met hun geweldige onderneming die Dordrecht nog mooier gaat maken.

All you need is love…

Liefs,

Jip

Lees meer:

Huis Roodenburch krijgt nieuwe inwoners en je kunt er zelfs trouwen!

Per 1 juli heeft Huis Roodenburch nieuwe inwoners, namelijk vintage-store en lunchcafé Bluebirds in ...
Douwe Bob, bibelot

Gastredacteur Jip stond op de gastenlijst van Douwe Bob in Bibelot en dat verliep zo

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen ...

adv.