Gastredacteur Jip stond op de gastenlijst van Douwe Bob in Bibelot en dat verliep zo

Door Jip 25 maart 2019

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen die ze meemaakt. Deze keer stond ze op de gastenlijst van Douwe Bob in Bibelot. 

Het ene moment sta je nog bij de bakker in de rij voor een halfje bruin brood en het volgende moment sta je op de gastenlijst van Douwe Bob. Ik weet dat Douwe Bob op 22 maart naar Dordrecht komt voor een concert en kan hem interviewen. Dit is helaas niet meer mogelijk, maar we kunnen wel op de gastenlijst van het uitverkochte concert worden gezet! Ik moet er gewoon even van bijkomen, maar veel tijd heb ik daar niet voor want ik moet er over enkele uren al zijn. Ik trommel mijn fotografe op en…on the road.

Are you ready?

Na een vriendelijke ontvangst in Bibelot ga ik de trap op naar de MainStage waar het concert plaatsvindt. Het is helemaal uitverkocht en dat is te merken ook. De zaal puilt helemaal uit. Ik zie een heel divers publiek: jong, oud, vrienden, een paar kinderen met gehoorbeschermers op. Dan gaan de lichten uit en op vier doeken wordt geprojecteerd: “Are You Ready For Douwe Bob?” Nou dat zijn we zeker! Na wat nummers gezongen te hebben, begint hij met: “Hey, hoe is ie? Dit is de laatste show van de tour, te gek!”

Smakkerd op de grond

Hij gaat verder: “Ik kan af en toe wat uit de bocht vliegen, maar dat komt omdat ik last van mijn keel heb, dus dat je niet denkt: ‘oh wat gebeurt hier’, maar ik heb er mega veel zin in!” Ondertussen probeer ik me door het publiek heen te wurmen (gelukkig is iedereen hier heel behulpzaam in) want ja, we gaan natuurlijk voor die ene goede foto. Ik heb dan ook niet in de gaten dat er een soort afstapjes in de zaal zijn en maak een enorme smakkerd. Hierbij grijp ik me vast aan een concertbezoeker terwijl ik ook nog mijn glas water over haar heen kiep. (Nogmaals sorry mevrouw en bedankt dat u het zo sportief opvatte!)

Dichtbij Douwe

Het is me in ieder geval gelukt om vooraan te komen, zelfs zo dichtbij dat ik de zweetdruppels op het voorhoofd van Douwe kan zien. Hij heeft een zwarte blouse met witte stippen aan en ik zie dat hij een soort cowboy laars/schoenen met reptielen print draagt. Het publiek is super enthousiast en geniet zichtbaar. Het repertoire gaat van stevige muziek naar kleine liefdesliedjes, waarbij hij vertelt dat zijn hart zo hevig gebroken is geweest en dat alles in zijn wereld stil werd. Dat heeft ongeveer een jaar geduurd, vertelde hij. Hij is heel eerlijk en je voelt hem heel dichtbij het publiek.

Kleine anekdote

Hij vertelt een kleine anekdote uit zijn jeugd, namelijk hoe hij verliefd is geworden op countrymuziek. Dat gebeurde toen hij zes jaar was, bij zijn moeder achterin de auto. Hij hoorde ‘The End of the World’ van Skeeter Davis. Het optreden loopt naar het einde toe. We krijgen nog een toegift van twee duetten met de Amerikaanse singer-songwriter Matthew Crosby die deze tour heeft meegereisd en dan is het toch echt voorbij. Hij neemt afscheid en bedankt zijn bandleden/vrienden en ons, het Dordtse publiek, vindt hij ‘lief’. Ook noemt hij ons nog even plagerig ‘schapenkoppen’. We verlaten de zaal en de beveiliging bij de deur wenst ons bij het weggaan nog een fijne avond toe. Het was een fantastische avond, dankjewel Douwe Bob en band!

Alleen een beetje jammer dat toen ik thuiskwam ik ontdekte dat ik mijn lievelings-pen verloren ben en er de hele avond lippenstift op mijn tanden zat.

Liefs,

Jip

Meer van Jip:

Gastredacteur Jip hielp bij het stembureau en dit maakte ze mee

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen ...
The Passion 2019 Dordrecht - Edwin Jonkers (Jezus), Burgemeester Wouter Kolff, Lucas Hamming (Judas) en Paul Sinha (Petrus) - indebuurt Dordrecht

Gastredacteur Jip ontmoette de cast van The Passion en dat ging er zo aan toe

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen ...

adv.