[FOTO’S] Dordtse Sandra en François winnen tickets en Meet & Greet met Martijn Fischer

François en Sandra wonnen de Meet & Greet met Martijn. | Foto: Loes van Zanten

Jip is onze columniste. Ze schrijft over bijzondere en grappige dingen die ze meemaakt. Deze keer sprak ze met Martijn Fischer en doet verslag van zijn optreden in poppodium Bibelot. Ook was ze bij de Meet & Greet die indebuurtlezers Sandra en François hadden gewonnen.

Martijn Fischer (54) is acteur en zanger en ken je misschien van televisieseries als Baantjer, Goede Tijden Slechte Tijden en Vrijland, maar ook van Holland zingt Hazes en natuurlijk de musical: Hij Gelooft in Mij. Dit najaar toert Martijn met zijn band langs verschillende podia voor ‘Martijn Fischer Zingt Hits van Hazes’. Op de laatste dag van september was hij in Dordrecht en sprak ik hem voor zijn optreden.

Lees meer onder de foto >>

Martijn Fischer gaf 30 september een optreden in Bibelot. | Foto: Loes van Zanten

Even vragen aan… Martijn Fischer

Martijn, je bent een druk bezet man en je clubtour is onlangs gestart. Hoe gaat het met je en hoe wordt de tour ontvangen?

“Ja, het is zeker druk. Maar het gaat goed met mij. De eerste shows zitten erop en worden goed ontvangen.”

Je hebt al vaker in Dordrecht opgetreden, wat vind je van het publiek?

“Dat klopt, ik treed nu voor de vierde keer in Dordrecht op. Afgelopen zomer tijdens Big Rivers vond ik het Dordtse publiek héél leuk. Ze zijn nuchter en ik heb altijd een klik met ze.”

Ben je zelf grootgebracht met het repertoire van André Hazes? En herken je iets van jezelf in hem of ben je op hem gaan lijken doordat je hem vertolkt?

“Ik ben in Utrecht geboren en kom uit een veilig nest. Thuis ben ik meer opgevoed met klassieke muziek, mijn opa was penningmeester van het Koninklijk Concertgebouw en mijn moeder is gek op soul. Ik probeer geen André Hazes te worden, dat kan niet. Maar ik probeer zoveel mogelijk de sfeer te benaderen. Ik heb hem voor de musical intens bestudeerd om de timing te doorgronden, zijn humor en lach. Qua uiterlijk lijkt mijn postuur natuurlijk op hem en van mensen die hem goed kenden, hoor ik dat vooral mijn handen en oren heel erg op die van hem lijken.”

Je hebt kinderen. Bespeur je al iets van muzikaal talent bij hen?

“Ik ben vader van drie jongens. De oudste is muzikaal, bij de middelste weet ik het nog niet. Die benadert alles met zijn eigen visie. En de jongste van drie jaar vindt vooral aandacht lekker.”

Waar geef je de voorkeur aan: zingen of acteren?

“Het heeft allebei wat. Zingen is vooral heel leuk. Bij film ligt het eraan wat er op je pad komt en in het theater staan is pittig. Dan heb je soms vijf voorstellingen per week.”

Hoelang blijf je nog Hits van Hazes vertolken?

“Dat weet ik nog niet, maar het blijft leuk om te doen. De mensen die met Hazes zijn opgevoed gaat het sowieso niet vervelen.”

De tekst gaat verder onder de foto’s. Foto’s: Loes van Zanten >>

Fans in de zaal

Na het interview met Martijn ga ik de volstromende zaal in om het ’Hazes publiek’ naar hun verwachtingen van de avond te vragen. Het is een gemêleerd publiek. Hennie en Gaby zijn al 45 jaar hartsvriendinnen en houden wel van een feestje. Ze hebben een plekje vooraan bij het podium weten te bemachtigen. Hennie: “ We gaan vaak samen naar concerten en hebben er veel zin in. Martijn lijkt ons een heel toegankelijke man.” Gaby, die zelf ook zangeres is, is dan ook van plan lekker mee te zingen.

Op het balkon, met goed zicht op het podium, tref ik Esther. Zij komt vanavond alleen, maar dat vindt ze prima. Ze houdt van het repertoire van Hazes en is van plan luidkeels mee te zingen. Als ik dat later op de avond even stiekem kom controleren, staat ze inderdaad uit volle borst mee te zingen. In een andere hoek van de zaal tref ik een hele familie: vader, moeder, zoon, dochter en schoonzoon. Het hele gezin is fan van André Hazes. “We vinden Martijn heel erg leuk. We gaan graag naar zijn optredens en zijn ook bij Big Rivers geweest. Daar was hij al zo goed. Je kunt ons eigenlijk Familie Hazesfan noemen.”

Lees meer onder de foto’s. Foto’s: Loes van Zanten >>

Het optreden

Dan gaan de lichten uit en worden we getrakteerd op een support-act van singer-songwriter Yentl. In 2018 deed ze mee aan de The Voice of Holland en nadien is ze haar eigen stijl gaan ontwikkelen en geïnspireerd geraakt in Nashville. Ze begeleidt zichzelf op een ukelele en speelt liefelijk, maar krachtig enkele nummers. Onder andere van haar vier helden ABBA. Ook mag ze gebruik maken van de band van Martijn en speelt haar nieuwste single For The Better Of Me. Ze krijgt dan ook een fors applaus van het publiek.

En dan komt de volledige band met achtergrondkoor op, waarin onder andere Martijns partner meezingt. Daarna komt Martijn het podium oprennen. “Zijn we er allemaal? Leuk dat jullie er zijn en dat meen ik!” Hij begint met De vlieger en dan gaat al snel het hele publiek los. De interactie met het publiek is geweldig. Martijn mag even de hoed van iemand in Hazesoutfit opzetten en een jongen laat een handtekening op zijn shirt zetten. Overal staan mensen te genieten, mee te zingen en te dansen. Tijdens het optreden zegt Martijn: “Ik heb André Hazes helaas nooit ontmoet, maar hij voelt voor mij toch als een vriend.” De zaal brult het volgende nummer eensgezind mee.

Lees verder onder de foto >>

François en Sandra kletsen backstage met Martijn. | Foto: Loes van Zanten

Meet & Greet met Martijn

Dan komt toch echt de afsluiter: Zij Gelooft in Mij. Het feestje is voorbij, maar nog niet voor Sandra en François. Via de winactie van indebuurt Dordrecht en Bibelot hebben zij tickets en een Meet & Greet met Martijn gewonnen. Backstage staat Martijn al op ze te wachten. Hij is nog zo fris als een hoentje en je merkt nauwelijks dat hij zojuist een daverend optreden gegeven heeft. Sandra en François vertellen hem dat ze genoten hebben van een fantastische avond, we maken een mooie foto en genieten zelf ook nog even na van een topavond!

Liefs van Jip

Meer verhalen uit Dordrecht:

Bibelot

4,3
(1,5k)

Noordendijk 148, 3311 RR Dordrecht

Nu gesloten

Meer informatie

Bibelot

4,3
(1,5k)

Noordendijk 148, 3311 RR Dordrecht

Nu gesloten

Meer informatie

Bibelot

4,3
(1,5k)

Noordendijk 148, 3311 RR Dordrecht

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Dordtenaren

Ga naar “Anika en Eva zijn vriendinnen sinds hun tiende: ‘We zijn net een getrouwd stel’”

Anika en Eva zijn vriendinnen sinds hun tiende: ‘We zijn net een getrouwd stel’

Ga naar “Favorieten van Juliëtte: ‘Deze winkel heb ik via mijn oma gevonden’”

Favorieten van Juliëtte: ‘Deze winkel heb ik via mijn oma gevonden’

Ga naar “Binnenkijken in de hofjeswoning van Marry: ‘Mijn huis wordt ook wel een museum genoemd’”

Binnenkijken in de hofjeswoning van Marry: ‘Mijn huis wordt ook wel een museum genoemd’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Flanellen pyjama** van € 14,99 voor € 11,99”

Flanellen pyjama** van € 14,99 voor € 11,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Jan van Haasteren puzzel € 9,99”

Jan van Haasteren puzzel € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Lamswollen sloffen vanaf € 22,99”

Lamswollen sloffen vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “HOUTEN KERSTBOOMPJES”

HOUTEN KERSTBOOMPJES

 • Xenos
 • Geldig t/m 11 december 2022

Vacatures

Ga naar “Teamleider Techniek”

Teamleider Techniek

 • Sportboulevard Dordrecht
 • Fulltime/Parttime
Sportboulevard Dordrecht