We hebben een nieuwe gastredacteur: dit is Moniek!

Door Moniek 6 december 2018

Hoi iedereen, ik ben Moniek en woon sinds 4,5 jaar in Dordrecht met mijn partner waar ik al 14 jaar gelukkig mee ben. Ik hou erg van mooie natuur en dieren en daarom probeer ik altijd plekjes te vinden en te onthouden waar ik lekker kan relaxen. Dit zijn mijn 5 mooiste plekjes in Dordt:

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Merwelanden

Merwelanden foto Moniek
Foto: Moniek Spek

Jaren geleden hadden mijn partner en ik een boot en gingen we met regelmaat varen in de Biesbosch. Ik heb hier zelf een bever zien zwemmen. De Merwelanden, een gebied in de Biesbosch, is mijn favoriete plek in Dordt. Ik kwam hier al voordat ik in Dordt kwam wonen. Het is een heerlijke, mooie plek om relaxed te wandelen, maar er is ook genoeg gezelligheid van alle mensen die hier gezellig picknicken, wandelen of zwemmen. En ik heb hier aan de Nieuwjaarsduik meegedaan! 

Boekmans

Boekmans Facebook Moniek favorieten van
Foto: Facebook Boekmans

Eén van mijn favoriete restaurants is Boekmans. Het eten is hier heerlijk luxe. De bediening is top en ik voel me altijd helemaal relaxed als ik hier eet. Je kunt hier heerlijk alleen of met een groepje eten. En als ik weer de kaart uit m’n hoofd ken, bestel ik voor de verandering eens de specialiteit of de dagschotel. Ook hebben ze iedere laatste vrijdag van de maand een muziekfeestje, altijd erg gezellig.


Meer over Restaurant Grandcafé Boekmans ontdekken?

Restaurant Grandcafé Boekmans cafés

Nu open11:00 - 00:00

Dudokplein 210, Dordrecht

Bekijk meer:cafés

Lees meer over Boekmans:

Eten bij restaurant Boekmans in Stadspolders: wij deden het en dat beviel ons zo

Ze hebben een lunchkaart die op zich al een hoofdstuk uit een boek kan beslaan. Eten bij Grand Café ...

Draaiboombrug Boomstraat

Boekmans Facebook Moniek favorieten van
Foto: Moniek Spek

Het mooiste uitzicht in Dordt krijg ik als ik op de Draaiboombrug sta in de Boomstraat. Een prachtig uitzicht op de Wijnhaven met alle bootjes aan beide kanten en daarachter de historische huizen. En als je je omdraait dan zie je zomaar een stukje van de Merwede. Mooier kan haast niet.

Wantijdijk

Wantijdijk foto Moniek
Foto: Moniek Spek

De plek waar ik het liefst stevig wandel, is in het Wantijpark op de Wantijdijk. Dit is een heerlijke route waar ik kan uitwaaien. Vooral in de winter met een pak sneeuw vind ik het hier fantastisch. Prachtig uitzicht van een hele witte vlakte en mooie lichtjes van de huizen. In het Wantijpark heb ik buiten gesport, gefietst, yoga gevolgd en gezwommen. En uiteraard probeer ik ieder jaar naar het Wantijpop en Parkies te gaan, op de fiets!

Scheffersplein

Scheffersplein Facebook
Foto: Facebook Scheffersplein

Een gezellige plek om te zitten, iets te drinken en van de zon te genieten is toch wel het Scheffersplein. Alle restaurants hebben hier hun eigen terras, maar het staat allemaal gezellig bij elkaar. Dit jaar heb ik in oktober nog heerlijk in de zon gezeten op het terras.

Lees ook:

Rachel en Celina gastredacteuren indebuurt Dordrecht

Even voorstellen: gastredacteuren duo Rachel en Celina

Wij zijn Rachel & Celina. Dordrecht is voor ons dé stad vol onontdekte pareltjes. Samen delen wij de...
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.