Leuk volgens Violet: favoriete terras aan het water en fijnste wachtplek voor de trein

Door Violet Wasch 26 maart 2019

Wie in Dordrecht woont, kent vaak de allerleukste plekken. Deze week neemt snuffelstagiaire Violet Wasch een kijkje op de indebuurt redactie en ze vertelt over haar vijf favoriete plekken. “Al mijn hele leven woon ik in Dordrecht. Ik ben er opgegroeid en heb er veel dingen meegemaakt. Ook ik heb 5 plekken in Dordrecht waar ik graag kom en deze wil ik graag met jullie delen.”

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Het Weizigtpark

Bordje Weizigtpark 1948 - 1998
Foto: Violet Wasch

“Omdat ik zelf een stadspersoon ben, vind ik het fijn om altijd in de buurt van de stad te zijn. Het Weizigtpark is een stadspark gelegen naast het mooie station van Dordrecht. Wanneer ik in het Weizigtpark ben, maak ik eerst een korte wandeling en ga ik daarna even op een bankje zitten en luister ik naar muziek. Ik kom in het Weizigtpark als ik bijvoorbeeld moet wachten op de trein. Daarom vind ik het erg handig dat het park zo dichtbij het station ligt. Ik wacht liever lekker in de natuur dan op een druk perron.”

Weizigtpark
Foto: Violet Wasch

Meer over Weizigtpark ontdekken?

Weizigtpark kinderboerderijen

3314 Dordrecht, Dordrecht

Bekijk meer:kinderboerderijen

Villa Augustus

Villa Augustus Dordrecht gekleurde stoelen tuin hotel restaurant
Foto: Violet Wasch

“Ik kom graag bij Villa Augustus omdat ik het een moderne plek vind, waar je lekker kunt eten en een wandeling kunt maken door de mooie tuin. Villa Augustus is een bijzonder hotel en restaurant dat net buiten de binnenstad ligt. In het restaurant kun je verschillende, aparte gerechten proeven, die je vervolgens in hun eigen winkeltje kunt kopen. Het restaurant heeft een uitgebreide menukaart, waar voor iedereen wel wat lekkers tussen zit. Van tosti’s tot pizza’s en van cheesecake tot chocolade koekjes.

Nadat ik heb genoten van het eten, maak ik een wandeling door de prachtige tuin van Villa Augustus. Je hebt er lange paden en een mooie vijver met verschillende bankjes waar je op kunt zitten. Ook kun je overnachten in het hotel van Villa Augustus. Het hotel heeft prachtig uitzicht op het water. Zelf heb ik nog nooit overnacht in Villa Augustus, maar het staat zeker nog op mijn to-do lijstje.”

Villa Augustus Dordrecht gekleurde stoelen tuin hotel restaurant
De vijver in de tuin van Villa Augustus | Foto: Violet Wasch

Meer over Villa Augustus ontdekken?

Villa Augustus argentijnse restaurants

Nu gesloten08:00 - 01:00

Oranjelaan 7, Dordrecht

Bekijk meer:argentijnse restaurants

Bioscoop Kinepolis

Bioscoop Kinepolis Dordrecht
Foto: Violet Wasch

“Dordrecht kent twee bioscopen, waaronder Kinepolis. Ik ga naar Kinepolis wanneer er een nieuwe film draait die ik graag wil zien. Kinepolis is een moderne bioscoop waar de nieuwste films draaien en het assortiment aan snacks lekker groot is. Ik heb er al veel films gezien. De laatste keer dat ik er was, heb ik ‘Verliefd op Cuba’ gekeken. Als snack neem ik het liefst M&M’s met Ice Tea. De bioscoop kent zes grote zalen en heeft in de wachtruimtes banken staan waar ik meestal op ga zitten wanneer ik wacht tot de film begint. Ook staan er wat games die je kunt spelen, maar zelf houd ik persoonlijk niet zo van gamen. Oftewel, je hoeft je niet te vervelen als je aan het wachten bent op je film.”


Meer over Kinepolis Dordrecht ontdekken?

Kinepolis Dordrecht bioscopen

Nu gesloten10:30 - 00:00

Lijnbaan 200, Dordrecht

Bekijk meer:bioscopen

Brasserie Down Town

Brasserie Downtown Dordrecht
Foto: Violet Wasch

“Brasserie Down Town is een brasserie in Dordrecht waar je lekker kunt lunchen en dineren.  Ik kom er graag in de zomer, omdat je dan lekker op het terras kunt zitten en kunt genieten van het prachtige uitzicht op het water. Ook in de winter kun je binnen genieten van het prachtige uitzicht op het water. De brasserie heeft een moderne en frisse uitstraling. Ik voel me er erg op mijn gemak en het personeel is ook erg vriendelijk.”

Brasserie Downtown
Foto: Violet Wasch

Meer over Down Town ontdekken?

Down Town italiaanse restaurants

Nu gesloten10:00 - 01:00

Bleijenhoek 2, Dordrecht

Bekijk meer:italiaanse restaurants

De haven

De haven Dordrecht
Foto: Violet Wasch

“Dordrecht heeft een mooie grote haven midden in de binnenstad van Dordrecht. Ik vind het een mooie haven door de ligging. Om de haven heen liggen oude huizen en hotels. Ook ligt Museum Van Gijn bij de haven. Museum Van Gijn is een heel oud museum in Dordrecht.  Toen ik heel klein was kwam ik er vaak. Ik heb er meerdere keren mijn kinderfeestje gevierd, maar ben er ook vaak met mijn ouders geweest. Ik vond het altijd heel interessant, omdat je er veel te weten kunt komen over hoe de mensen vroeger leefden. Ik ben er al een tijd niet geweest maar het lijkt me leuk om er weer eens heen te gaan. Ook liggen er een aantal restaurantjes in de buurt van de haven. Het is dus een hele levendige en gezellige plek om te zijn.”

Bellevue Groothoofd hotel Culinair
Foto: Violet Wasch

Meer over Huis van Gijn ontdekken?

Huis van Gijn bezienswaardigheden

Nu gesloten11:00 - 17:00

Nieuwe Haven 30, Dordrecht

Bekijk meer:bezienswaardigheden

 

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.