Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens tieners Vera, Gilles, Paika en Sem: het lekkerste ijs en favoriete voetbalplek

Door Regina van Zee 1 juni 2020

Wie in Dordrecht woont, kent vaak de allerleukste plekken. Vooral jongeren zwerven graag door de stad of spreken met elkaar af op hun meeting points. Hoe vermaken tieners tussen de 17 en 19 jaar zich tijdens de coronacrisis?

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Muziek zonder buren

Foto: Regina van Zee

Gilles en Sem zijn buren van elkaar, Vera en Gilles zijn een stel en Paike en Vera zijn vriendinnen en spelen samen tennis. Zo zijn ze met zijn vieren een vriendengroepje geworden. Ze houden rekening met elkaar en met hun buren, zeker nu ze meer thuis zijn. Ze vertellen: “Om geluidsoverlast te voorkomen gaan we naar Het Landje, die naam hebben wij zelf bedacht. Dat is een stukje eigen land buiten Dordrecht van één van onze ouders, voorzien van een waterpomp en zonnepaneel, maar geen douche. Daar kunnen we gezellig samen zijn en naar harde muziek luisteren zonder mensen lastig te vallen. We koken en overnachten daar ook.” Wat een leuk idee!

Indoor sporten

Go-Kart-In - Indoor kartbaan Dordrecht - indebuurt.nl
Foto: Facebook Go-Kart-In Dordrecht

Deze vier tieners zijn graag sportief bezig. Gilles noemt Indoor Kart & Partycentre Go-Kart-In als één van de leukste plekken in Dordrecht, waar ze soms heen gaan om te lasergamen. De anderen reageren ook enthousiast. Het ligt aan de Baanhoekweg, even voorbij het Afvalbrengstation. Je kunt er, zoals de naam al zegt, ook karten, bowlen, eten en nog veel meer. Er zijn verschillende arrangementen te boeken, waaronder een vrijgezellenarrangement of kids party. Kortom, een ideale uitgaansplek voor alle leeftijden.


Meer over Indoor Kart & Partycentre Dordrecht ontdekken?

Indoor Kart & Partycentre Dordrecht entertainment

Gesloten12:00 - 19:00

Baanhoekweg 1A, Dordrecht

Bekijk meer:entertainment

Eigen paard

Foto: Regina van Zee

Vera fietst maar liefst drie keer per week met haar vrienden naar De Elzen, om haar eigen paard bij Stal De Elzen te bezoeken. De ligging van deze stal is in het mooie natuurgebied De Elzen, waar mensen graag (race)fietsen, wandelen, de hond uitlaten, paardrijden en hardlopen. Sinds 2019 sluit het gebied aan op de Nieuwe Dordtse Biesbosch, een enorm uitgebreid natuur- en recreatiegebied, zo groot als 1000 voetbalvelden!

Voetbal

Foto: RKsv RCD

“Ik speel bij voetbalclub RCD op Sportpark Krommedijk aan de Reeweg Oost”, vertelt Sem. Sinds kort kan de jeugd er weer trainen. Tijdens corona, zo begrijpen wij van de groep, is het Energieplein de verzamelplaats geworden voor veel jongeren om samen te voetballen. Paika, Gilles, Vera en Sem zijn daar ook regelmatig.

Belicio-Cheatday

Foto: Belicio-Cheatday

Als Paika, Vera, Sem en Gilles het over ijs en lekkernijen hebben, dan passeren bijna alle namen van de ijssalons, die er in Dordrecht zijn. Maar uiteindelijk zijn ze het erover eens welke de beste is en vooral Sem roept het uit: “Life is sweet! Dat is in de stad bij de Perry Sport”. Volgens ons bedoelt hij Belicio-Cheatday, aan het Statenplein, en deze ijssalon is inmiddels al bij bijna alle Dordtenaren bekend. Je kunt hier ijs bestellen met vele en vooral zoete extra’s. Deze groep weet wat lekker is!


Meer over Belicio Cheatday ontdekken?

Belicio Cheatday ijssalons

Gesloten11:30 - 18:00

Statenplein 140, Dordrecht

Bekijk meer:ijssalons

Bekijk ook:

Binnenkijken bij Rick en Sara en hun verbouwing in de oude Ambachtsschool: één jaar na ons eerste bezoek

Op de Open Monumentendag van vorig jaar was er voor de bezoekers nog niets te zien, behalve de grote...

Binnenkijken bij Joop en Ria Schotman die in een voormalig houten huis aan de Haaswijkweg West wonen

Er zijn huizen die je, door hun onverwachte ligging, keer op keer voorbij loopt of fietst. Totdat ze...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Favorieten van

adv.