Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens Konnie: ‘Ik kan niet wachten om mijn eigen gekweekte groentes uit het Vlijpark te eten’

Door Konnie van Sluys 14 maart 2020

Dordrecht is een geweldige stad. Mooi, niet te groot, er gebeurt veel en er is een rijke geschiedenis. Mijn naam is Konnie van Sluys en ik ben blij dat ik vanaf nu als gastredacteur bij indebuurt kan schrijven.

Dat gaat bijvoorbeeld over duurzame mode, biologisch tuinieren, kunst, muziek en wat er in mijn wijk Dubbeldam gebeurt. Om me voor te stellen laat ik jullie deze keer kennismaken met vijf plekken en activiteiten in en rondom Dordrecht waar ik van houd.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Loesette Damplein

Foto: Konnie van Sluys

Deze winkel bestaat al zolang als ik me kan heugen. Als je binnenkomt lijkt het klein en vol. De verrassing komt als je doorloopt en het mooie en moderne assortiment lingerie ontdekt. Je wordt er altijd vriendelijk geholpen en ze luisteren goed naar je wensen. Je hoeft echt niet altijd naar de grote winkelketens, deze kleine winkel is zeker een aanrader. Ook voor schattige baby- en kinderkleertjes van bekende merken.


Meer over Loesette ontdekken?

Loesette kledingwinkels

Vandaag gesloten

Damplein 15, Dordrecht

Bekijk meer:kledingwinkels

Fietsen in de Nieuwe Biesbosch

Foto: Konnie van Sluys

Wat verlang ik weer naar de zomer en heerlijk fietsen door de Nieuwe Biesbosch. Je bent er zo, even de Zuidendijk oversteken vanuit Dubbeldam en het fietspad ligt voor je. Overal zijn prachtige vergezichten met plassen, groene weiden, bomen en boerderijen. Als je er oog voor hebt, zie je volop vogels en (boerderij) dieren. En natuurlijk even zitten op één van de vele bankjes. Dat is genieten vlakbij huis.

Biologisch tuinieren op Het Vlijpark

Foto: Vlijpark Dordrecht

Het Vlijpark is een oase voor iedereen die van groen en planten houdt. In de zomer vanaf 1 april is het geopend voor iedereen. Je kunt er wandelen, zitten en er is een speeltuintje. Sinds kort ben ik lid van de vereniging en heb ik een tuin met tuinhuisje in gebruik. Ik ben hard bezig met de voorbereidingen voor de lente en zomer en kan niet wachten tot ik kan genieten van mijn eigen gekweekte groentes en bloemen. Het tuinieren gebeurt gif- en kunstmestloos, helemaal biologisch. Tweemaal per jaar is een tuinfair waar je plantjes kunt kopen en leuke dingen kunt doen.

Piccolo Italia

Ristorante Pizzeria Piccolo Italia
Foto: Facebook Ristorante Pizzeria Piccola Italia

Ik ben dol op pizza’s en maak ze vaak zelf. Buiten de deur is mijn favoriete stek het Italiaanse restaurant dat officieel Geatano-Alexo heet, maar bij Dordtenaren bekend staat als Piccolo Italia. In dit prachtige pandje, dat een Rijksmonument is, worden traditionele Italiaanse pizza’s gemaakt. Ga je op de eerste etage zitten dan kun je zien hoe ze gemaakt worden en in de enorme houtoven binnen no-time gebakken zijn. Er is een ruime keuze in vegetarische gerechten, pasta’s en vlees- en visgerechten. Daarbij is het mogelijk om glutenvrij te eten en de toetjes als tiramisu en panna cotta zijn niet te versmaden. De eigenaar Ercole Geatano ontvangt je met Italiaanse drukte en charme en bij het weggaan krijgen de dames van hem een roos.


Meer over Ristorante Pizzeria Piccola Italia ontdekken?

Ristorante Pizzeria Piccola Italia pizzeria's

Geopend12:00 - 23:00

Voorstraat 259, Dordrecht

Bekijk meer:pizzeria's

Bibliotheek AanZet Dubbeldam

Foto: Konnie van Sluys

Lezen is ontspannend en zoals gezegd wordt: ‘wie leest leeft twee keer.’ Ik ben dol op lezen en lees heel divers. Ik haal de leestips uit mijn krant, bladen en van De Wereld Draait Door. Vervolgens bestel ik de boeken op internet bij de vestiging van de Bibiotheek AanZ in Dubbeldam. Daar staan ze na een tijdje voor me klaar en krijg ik een mailtje dat ik ze kan ophalen. Wat een service.

Deze laatste uitgaven heb ik gelezen:
Geert Mak: ‘Grote Verwachtingen’
Murakami Haruki: ‘De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren’
Leo Blokhuis: ‘Blauwe Zomer’
Marieke Eijskoot: ‘Dit is een goede gids’
Claudia de Breij: ‘Lang leve ons’
Lucinda Riley: ‘Zeven zusters’ serie
Andrea Mathews: ‘Stop met pleasen’

Lees ook:

Leuk volgens Corina: fijnste plek om tot rust te komen en het gezelligste evenement in de binnenstad

Corina de Smit-Bos woont in Stadspolders en als we naar haar vijf favoriete plekken in Dordrecht vra...

Leuk volgens Rosita: sfeervolle plek voor een drankje en droomlocatie tijdens zonsondergang

Wie in Dordrecht woont, kent vaak de leukste en mooiste plekken. Rosita Blenman woont in de binnenst...

Leuk volgens Conny: favoriete terras en gezellig restaurantje in Dubbeldam

Tijdens een bezoekje aan Dubbeldam komen we Conny Weda en Bruce tegen in het speeltuintje voor de Ne...

 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.