Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens Didi: favoriete winkel, het beste uitzicht en een middeleeuwse ruïne

Door Didi 4 juli 2020

Hoi lezer van indebuurt Dordrecht! Ik ben Didi en vanaf deze week zal ik als nieuwe gastredacteur af en toe een stukje maken voor de rubriek ‘Toen in Dordt’. Om mezelf te introduceren zijn hier mijn vijf favoriete plekjes in Dordrecht.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Verdiepte tuin

Foto: Didi

Misschien loop je vaak gelijk door naar het Wantijpark, maar eigenlijk is dat zonde. De Verdiepte Tuin (of Wantijplantsoen) ligt net voor het park en is minstens zo mooi. Dat dacht de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed ook, want het is een rijksmonument. Vooral het fonteintje in het midden vind ik sfeervol. Deze foto is genomen in de zomer, dan zie je pas echt wat de tuin allemaal te bieden heeft. Voor mij is de Verdiepte Tuin bovendien een plek waar veel goede herinneringen liggen: toen onze hond nog klein was, hebben we hem hier vaak uitgelaten.

Super Mode Stoffen (SMS)

Foto: Super Mode Stoffen website

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om mijn eigen kleding te maken. Iedere kleding naaister zal weten dat je nooit genoeg stof, draad, knoopjes en andere frutsels kunt hebben. Omdat ik niet zo groot woon, probeer ik er niet te vaak te komen want als ik er kom, gaat er altijd wel een nieuw stofje mee naar huis.

Uitzicht vanaf Buiten Walevest

Foto: Didi

Deze watertoren staat niet in Dordrecht, maar omdat je deze wel kunt zien als je langs de Buiten Walevest in de binnenstad wandelt, vind ik dat dit uitzicht toch in dit rijtje thuishoort! Langs de Oude Maas lopen is altijd een feestje. Naast alle boten die voorbij komen, is het heel leuk om wat vaker naar de watertoren in Zwijndrecht te kijken. Rondom de watertoren wordt momenteel gebouwd, dus er is altijd wat te zien.

De binnenstad

Foto: Didi

Ik denk dat veel mensen het met me eens zijn dat het mooiste gedeelte van Dordrecht toch wel de historische binnenstad is. Zelf woon ik al een tijdje in dit gebied, maar toch merk ik dat ik elke keer als ik een wandelingetje maak weer iets nieuws ontdek. Als je goed de tijd neemt om af en toe naar boven te kijken, zie je de mooiste dingen. De foto hierboven is genomen aan de Binnen Walevest in het hart van de stad. Een mooie rij ramen of kunstzinnige gevel kan mij al gelukkig maken. Voor mij is er dan ook niet één favoriete plek aan te wijzen in de binnenstad: eigenlijk is alles er mooi!

Huis te Merwede

Foto: Google Streetview

Ondanks dat ik al mijn hele leven hier in Dordrecht woon, ben ik pas een maand geleden achter het bestaan van dit plekje gekomen. In het industriegebied bij de McDonald’s en Dordtse gevangenis bevindt zich een heuse ruïne. Huis te Merwede is een middeleeuws kasteel dat tussen 1307 en 1335 is gebouwd. Als je er nu heengaat, kan je nog een deel van de woontoren zien. Je kunt een mooi klein rondje lopen om de ruïne heen. Het is een heel mooi plekje Dordt dat ik nu zeker aan mijn vrienden ga laten zien als ik ze meeneem naar de stad!

Bekijk ook:

Leuk volgens tieners Vera, Gilles, Paika en Sem: het lekkerste ijs en favoriete voetbalplek

Wie in Dordrecht woont, kent vaak de allerleukste plekken. Vooral jongeren zwerven graag door de sta...

Leuk volgens Konnie: ‘Ik kan niet wachten om mijn eigen gekweekte groentes uit het Vlijpark te eten’

Dordrecht is een geweldige stad. Mooi, niet te groot, er gebeurt veel en er is een rijke geschiedeni...

Leuk volgens Corina: fijnste plek om tot rust te komen en het gezelligste evenement in de binnenstad

Corina de Smit-Bos woont in Stadspolders en als we naar haar vijf favoriete plekken in Dordrecht vra...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.