Erica de Winter houdt van Dordrecht: tassenvol Dordrecht welteverstaan

Door Caty Groen 28 juli 2017

Oorspronkelijk komt Erica de Winter niet uit Dordrecht, maar ze houdt waarschijnlijk meer van het eiland dan menig stadgenoot. De ondernemer was de laatste tijd om gezondheidsredenen wat beperkt in het uitvoeren van haar werkzaamheden. Nu bruist ze weer van de plannen. Haar laatste idee: de I Love Dordrecht-tas.

Erica de Winter was druk met haar evenementenbureau toen ze plotseling werd geveld door een herseninfarct. Ze nam zichzelf in therapie en merkte dat het creatief bezig zijn haar goed deed. “Door mijn infarct werd ik plotseling geconfronteerd met beperkingen”, vertelt Erica. “Ik kon niet alles meer zoals voorheen en moest revalideren. Wel wist ik al vrij snel dat ik iets wilde betekenen voor mensen die in een soortgelijke situatie zitten. Vaak gaat het om mensen die door ziekte of andere problemen niet of tijdelijk niet kunnen functioneren. In hun baan, bijvoorbeeld. Maar dat wil niet zeggen dat je dus voor altijd afgeschreven bent. Uit ervaring weet ik dat je altijd iets kunt doen, creatief bezig kunt zijn.”

I Love DordrechtHet eigen leven van Schapie

In die creatieve uitingen van Erica speelt de stad Dordrecht een grote rol. “Ik heb Schapie bedacht, het dier is al in allerlei vormen verschenen. Je kunt Schapie in Dordtse etalages tegenkomen. Maar er zijn ook Schapie speldjes en manchetknopen. Schapie krijgt een heel eigen leven in de stad. En nu heb ik iets nieuws bedacht: de I Love Dordrecht-tas.”

Bij het VVV aan de Spuiboulevard is de linnen I Love Dordrecht-tas al te koop. Hij kost €9,95 en de bedoeling is dat je de tas binnenkort ook bij verschillende winkeliers kunt kopen.

‘Rutte likeur, Schapenkoppenbier en Dordtse bierworst’

Maar er is meer. “We gaan namelijk ook gevulde tassen aanbieden met Dordtse producten. Zo hebben we de I Love Dordrecht thee-tas. Die kost €19,95, maar de inhoud heeft een waarde van €70,-. Er zitten sowieso al bonnen in ter waarde van €40,- en daarnaast nog allerlei leuke dingen zoals pannenkoekenmix uit de Dordtse molen Kyck over den Dyck, een Dordtse mok en nog veel meer. Er is ook nog een koffie en thee-tas met onder andere koffie en koekjes en dan zijn er nog bierpakket en een wijnpakket tas.”

Erica de WinterZoveel leuke producten

“We hebben in Dordrecht ook zoveel leuke producten. Denk aan Rutte likeur, Schapenkoppenbier, Dordtse bierworst, houten onderzetters, sleutelhangers enzovoorts. De tassen zijn ook heel geschikt als kerstpakket. We zijn bijvoorbeeld bezig met het ontwerpen van zes Dordtse glazen kerstballen.”

Of zelf samenstellen

Mensen kunnen ook zelf hun tas samenstellen, het maakt voor Erica niet uit of mensen één tas willen of dat een bedrijf een bulkbestelling doet. “Zo’n I Love Dordrecht-tas is toch veel leuker dan een tas van de Hema of de Action?”, vindt Erica. “We moeten zelf uitdragen hoe leuk Dordrecht is. Wat mij betreft mogen we veel meer laten zien hoeveel we van ons Dordrecht houden.”

Je kunt hier meer lezen over de I Love Dordrecht-tassen en inhoud.

Meer over

Dordtenaren

adv.