Dordtenaren Bertus, Jolanda en Henk te zien in ‘Mr. Frank Visser Hoe is het nu met?’

Door Karlijn Goorts 13 februari 2018

Dordtenaren zijn goed vertegenwoordigd op landelijke televisie. Gisteren waren er drie te zien in Mr. Frank Visser Hoe is het nu met? Het gaat om Bertus en Jolanda en hun buurman Henk. In september zaten ze in Mr. Frank Visser doet uitspraak. Het stel klaagde over hun buurman Henk. Hij had een oerwoud als tuin en hij hield de buurt als een havik in de gaten.

Praten hielp niet want Henk was niet van plan om iets aan de tuin te doen en dus werd mr. Frank Visser erbij gehaald. Na wat meetwerk, veel gepraat en gediscussieer, kwam hij tot een uitspraak. De twee bomen in de achtertuin stonden te dicht op de erfgrens en moesten worden verwijderd. Voor de twee coniferen in de voortuin gold hetzelfde en die moesten dus ook weg.

Het bosje van meneer Borsje

In Mr. Frank Visser Hoe is het nu met? gaan de programma-makers terug naar Dordrecht om te kijken wat er is gedaan met de uitspraak. ‘Het bosje van meneer Borsje is al flink gesnoeid’, zegt presentator Viktor Brand. Na de uitspraak zijn de hoge bomen meteen gesnoeid. ‘Veel beter’, vindt Jolanda. ‘Veel meer licht hè.’ Ook buurman Henk ziet er het nuttige wel van in: ‘Nu kan ik de buurt nóg beter in de gaten houden. Ik weet niet of ze dat helemaal in de gaten hadden.’

Ook de achtertuin is flink aangepakt. Jolanda en Bertus kunnen weer genieten van de zon. En zelfs Henk kan er een beetje van genieten, van de ruimte dan, want door al dat licht moet hij de gordijnen dichtdoen.

Schoonmakers opgelet

In de vorige aflevering schrok presentator Viktor van de troep in het huis van Henk. Een dikke laag vet op het fornuis, overal spinnenwebben en een heleboel vliegen. Dat kan zo niet langer en daarom laat het programma in de uitzending een schoonmaakploeg komen die de boel schoonmaakt. Ook daar is Henk eigenlijk best wel blij mee.

De uitzending is hier terug te zien.

mr. frank visser doet uitspraak

Dordtenaren met burenruzie in SBS6-programma Mr. Frank Visser doet uitspraak

Een ouderwetse burenruzie was gisteravond (4 september) te zien in het SBS6-programma Mr. Frank Viss...

Meer over

Dordtenaren

adv.