YouTuber Glenn vindt Dordt de perfecte plek voor zijn video’s en dit is waarom

Door Lisanne Doff 12 maart 2019

YouTuber en vlogger worden stond niet altijd bovenaan het wensenlijstje van Glenn Eilbracht. Hij komt uit een muzikale familie, dus dacht hij dat een baan als zanger voor hem op het lijf geschreven was. Toch vond hij zijn passie in iets heel anders. Video’s maken en editen op zijn YouTube-kanaal Glennster. 

“Pas twee jaar geleden bedacht ik meer met filmen te doen. Ik maakte mijn eerste, officiële vlog op roze maandag in Tilburg. Dat is een jaarlijks evenement op de Tilburgse kermis waarin het niet uitmaakt waar je op valt of wie je bent. Maar waar je 100% jezelf mag en kan zijn. Dat deed ik met een vleugje humor en ik merkte dat de video goed werd ontvangen en mensen erom konden lachen. Toen besloot ik om hiermee verder te gaan.”

Zijn wie je bent

Maar dat is niet de enige reden waarom Glenn zijn YouTube-kanaal startte. “Ik weet hoe het is om niet gezien te worden en daarom wil ik andere mensen in mijn video’s laten spreken. Als kind werd ik gepest en dacht onbelangrijk te zijn. Het maakte me onzeker. Daarom wil ik op mijn kanaal laten zien dat iedereen er toe doet en je kan zijn wie je bent. Nederland staat niet in de top 10 van meest tolerante landen als het op LHBTQ aankomt. Ik ben blij dat Dordrecht daarom wél een steentje bijdraagt en je hier mag zijn wie je bent.”

Het verhaal gaat verder onder de foto. 

Dordrecht is de perfecte plek

Glenn vindt Dordrecht de perfecte plek om video’s op te nemen of een fotoshoot te doen. “Ik hou echt van Dordrecht, de oude gebouwen, de kleine steegjes en de leuke hotspots. Het lijkt me leuk om jongeren te triggeren om Dordrecht eens te bezoeken, want in deze oude stad raak je niet uitgekeken. Ik merk dat Dordrecht steeds populairder wordt bij andere influencers op Instagram.” Glenn vlogt daarom graag op straat of bij grote evenementen in Dordt. “Ik heb bij Dordt in Stoom gevlogt of bezoek straatjes waar bekende films zijn opgenomen.” Door zijn werk als YouTuber wordt hij ook uitgenodigd bij filmpremières en heeft hij al bekende Nederlanders ontmoet. Je kunt denken aan Linda de Mol, Douwe Bob en prinses Mabel. Soms wordt hij op straat herkend of willen zijn kijkers met hem op de foto, zelfs toen hij een keer een bezoekje aan de Efteling bracht.

‘In Dordrecht mag je zijn wie je bent’

Verdien je genoeg als YouTuber?

Maar verdien je nou genoeg geld als YouTuber? “Nee, ik niet,” vertelt Glenn. “Het is mijn passie en ik doe het niet voor het geld. Daarnaast werk ik vijf dagen per week als commercieel medewerker binnendienst. Het is mijn droom om online meer abonnees te krijgen of een eigen talkshow te beginnen, maar of dat gaat lukken? Het lijkt me mooi om met inspirerende gasten onderwerpen aan te snijden die een beetje taboe zijn. Dat probeer ik nu via YouTube te doen.” Het kost Glenn best veel tijd om een video te maken en soms is hij er een paar dagen mee bezig. “Ik heb liever te veel dan te weinig materiaal. Soms heb ik 11 uur aan content geschoten en maak ik er een filmpje van 4 minuten van. Gelukkig kan ik het extra beeldmateriaal soms ook nog gebruiken voor een filmpje met bloopers.”

Favoriete hotspot

Als we vragen naar de favoriete, Dordtse hotspot van Glenn heeft hij snel een antwoord klaar. “Dat is Allenbrand’s Gourmet Popcorn. Ik heb een verslaving aan popcorn en ga er graag langs. Het ziet er super leuk uit en ze zijn uniek. Dus je moet er zeker eens langs gaan.”

Het YouTube-Kanaal:

Ben je benieuwd naar de video’s van Glenn? Hij maakt vlogs, challenge filmpjes en nog veel meer!

Lees ook:

Charlotte deed mee aan een WK in Australië en toen gebeurde dit

Ze werkte er jaren naartoe en zat weken in spanning over de uitslag. Wie mocht er mee naar het WK re...

Antoin Peeters verhuisde 14 jaar geleden naar Dordrecht en dit is waarom

Sinds 2005 woont RTL Nieuws presentator Antoin Peeters (44) in Dordrecht. "Mijn vrouw Renate is Dord...

Deze anonieme Dordtse artiest vertelt: dit betekenen mijn graffiti tekeningen

Loop, fiets of rijd je wel eens over straat en zie je dan soms ook de graffiti tekeningen? Sommige k...

 

adv.