Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wow! Efraim stond met Lisa Loïs, Glennis Grace én Tito Jackson op het podium

Door Stem van Dordt 10 september 2019

Geboren en getogen Dordtenaar Efraim de Nijs praat over twee zaken vol liefde: muziek en Dordrecht. De mooiste plek op het eiland is in de ogen van de drummer toch wel de binnenstad. “Dit kenmerkt zich door mooie oude gebouwen, gezellige terrasjes en goede eettenten.”

Wanneer hij niet op zijn geboortegrond te vinden is, is hij bezig met zijn grote passie. “Ik speel met meerdere artiesten, maar denk dat de meeste mensen mij zullen kennen van Bo-Saris of Rilan & the Bombardiers.” Rilan & the Bombardiers bestaat uit Rilan Ramhane (leadvocals/toetsen), gitarist Tim William van Ouwerkerk, DJ en toetsenist Jeffrey Bok en Efraim maakt de band compleet.

Samenwerken met bekende artiesten

Efraim studeerde aan de havo voor Muziek en Dans in Rotterdam, gevolgd door drums aan de Codarts Conservatory, ook in Rotterdam. Inmiddels staat hij te spelen met artiesten als Rilan & the Bombardiers en Bo-Saris, maar er zijn meerdere artiesten waarmee de drummer samenwerkt. “Zoals Lisa Loïs en Jennie Lena. Maar daarnaast speel ik op gelegenheid ook bij Glennis Grace, Ali B en Lil’ Kleine.”

Bijzondere ervaringen

Met zoveel ervaringen als muzikant, kan de drummer heel moeilijk kiezen om een top drie aan bijzondere ervaringen samen te stellen. “Er zijn teveel mooie ervaringen op mijn pad gekomen, daar ben ik overigens super dankbaar voor. Maar als ik dan toch een top drie moet samenstellen, dan heb ik er wel drie in willekeurige volgorde.”

Ontmoeting met Tito Jackson

“Deze zomer had ik de eer om met Taryll Jackson te spelen (van popgroep 3T, bekend als neefje van The King Of Pop Michael Jackson, red.) en als verrassing kwam zijn vader Tito Jackson zijn zoon supporten en speelde uiteindelijk ook met ons mee. Ik ben al jarenlang fan van de The Jackson 5 en had nooit gedacht ooit met een van hen op het podium te staan!” (The Jackson 5, later bekend als The Jacksons, had muzikaal succes tussen 1969-1990. De band bestond uit de broers Tito, Michael, Germaine, Randy, Marlon en Jackie Jackson, red.).

‘Ik ben al jarenlang fan van de The Jackson 5 en had nooit gedacht ooit met een van hen op het podium te staan!’

Album en tours

“De album release van Rilan & the Bombardiers staat mij ook nog goed bij. In oktober 2017 zijn we met de hele band overgevlogen naar het Amerikaanse New York en hebben wij daar onze debuutplaat gemaakt. Een jaar later hadden wij onze CD release in de Tolhuistuin in Amsterdam. Het is echt geweldig om te zien hoe al die mensen super positief reageren op de muziek waar je een jaar met je maatjes aan hebt gewerkt. Met dit album hebben we drie tours gedaan, waarvan één door Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.”

Zelfgeschreven nummer

“Als laatste denk ik aan 2015. Toen schreef ik samen met Bo-Saris mijn allereerste nummer ‘one mo gain’ en dat was voor mij een heel bijzonder en eng moment. Je bent er zelf echt supertrots op, maar je hebt geen idee of het publiek het nou te gek vindt, of juist helemaal niks aan. Het nummer werd naar verschillende radio en tv programma’s gestuurd waaronder 3FM, Koffietijd en De Wereld Draait Door. We mochten overal langs komen. Dit was me nog nooit overkomen en ik was echt megatrots hierop! Vervolgens zie je dan als je het nummer voor het eerst live speelt het publiek compleet uit hun dak gaan op de muziek die ontstaan is in een oefenhok in je achtertuin! Echt een waanzinnig mooi gevoel!”

Muzikale droom

Met zoveel herinneringen en ervaringen op zak, is het misschien ook lastig om te bepalen wat nog een grote muzikale droom is. “Mijn grootste muzikale droom is eigenlijk al uitgekomen. Met je maatjes naar de andere kant van de wereld vliegen, daar muziek maken, vervolgens uitbrengen en daarmee door Nederland en het buitenland toeren. De droom is nu om datzelfde te doen alleen op een grotere schaal en grotere podia. Naast dat we daar zelf hard voor knokken, hebben we ook een goed team die dat voor ons doet!”

Dit artikel is geschreven door Nanda van Heteren voor De Stem van Dordt. 

Lees ook: 

Dit is het nieuwe raptalent uit Dordrecht: Wendell a.k.a. Koppige

Wendell Berghaven is van zichzelf een vrij rustig persoon en niet iemand die graag in het middelpunt...
Emma Thies Dordtenaar van de week

Gaaf! Emma Thies maakte een documentaire over deze razendsnelle sport

Emma Thies is geboren en getogen in de Dordtse binnenstad. Hoewel ze voor haar hbo-studie Journalist...

Tof! Sjoerd de Straatbarbier geeft daklozen een gratis knipbeurt

Wat doe je als je jouw passie voor knippen wilt combineren met het helpen van mensen met minder geld...

adv.