Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vladlena opent een webshop met zelfgemaakte woondecoratie: ‘Het begon allemaal met een kerstkrans’

Door Lisanne Doff 1 december 2020

Toen Vladlena Mikhina eind vorig jaar in verwachting was, wilde ze de tijd nemen om haar huis te decoreren met kerstspullen. Ze kon niet vinden wat ze zocht en besloot het zelf te maken. Eén jaar later maakt ze nog steeds woondecoratie en heeft ze sinds kort een eigen webshop, ‘Waardevol Thuis’.

“Het is allemaal gestart met een kerstkrans”, vertelt Vladlena. Omdat ik niet vond wat ik wilde hebben, heb ik een gewone krans gekocht en die zelf mooi gemaakt. Ik vond het heerlijk om te doen en wilde nog meer items maken. Op dat moment was ik zwanger, dus besloot ik zelf decoratie voor de kinderkamer van onze dochter te maken. Dat begon met een wolkje gemaakt van pompons. Ik noem het zelf ‘aaibare muurdecoratie’ omdat het zo zacht is.”

Je kunt verder lezen onder de Instagramfoto. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Vladlena (@waardevol_thuis)

Zelf samenstellen

Mijn inspiratie haal ik van Instagram en Pinterest. Daar is zoveel leuks op te vinden. Als ik wat leuks zie brengt me dat op een idee, maar ik geef er mijn eigen draai aan. Ook vind ik het leuk om decoraties op aanvraag te maken. Zo kunnen klanten zelf iets samenstellen. Bijvoorbeeld zo’n pompon wolkje in de kleuren die ze willen, of een flesje droogbloemen met de kleuren die bij het interieur passen. Zelf houd ik van de kleuren brons, bruin en oranje, dat zie je goed terug in mijn webshop.”

‘Ik heb gevraagd of ik mijn decoratie bij Kat in ’t Bakkie mag verkopen’

Verkoop in Dordrecht

“Ik wilde mijn woondecoratie niet alleen bij een webshop houden. Daarom ben ik op zoek gegaan naar plekken in Dordrecht waar ik mijn spullen kan verkopen. Ik heb diverse ondernemers benaderd met de vraag of ze met mij willen samenwerken. Zo heb ik een samenwerking met Kat in ’t Bakkie, Banketbakkerij van der Sterre en zijn er nog gesprekken met andere horeca in Dordrecht, waaronder N0. 38 en Christa’s Cookies. Bij Kat in ’t Bakkie verkoop ik droogbloemen en bij de andere zaken krijgen klanten een kortingsvoucher voor mijn webshop. Ook ben ik van plan een deel van mijn artikelen onder te brengen bij Mama’s Winkel aan de Vrieseweg. En bij alle negen locaties van Yoghurt Barn zijn mijn flesjes met droogbloemen en kerstballen met droogbloemen al te koop. Super tof dus!”

Pop-up store

Vladlena heeft niet alleen plannen voor Dordrecht, want ze mag ook in Rotterdam haar decoratie verkopen. “Ik weet sinds kort dat ik een tijdelijke pop-up store in de Markthal krijg! Tot eind januari sta ik daar zo’n drie à vier dagen in de week met mijn eigen creaties.”

Kerstdecoratie

Mijn idee voor een webshop is vorig jaar begonnen toen ik kerstspullen in huis wilde halen. Daarom vind ik het extra leuk dat de kerst er weer aankomt en focus ik me nu vooral op kerstdecoratie. Ik maak bijvoorbeeld gedecoreerde kerstballen, kerstboomhangers én ik verkoop een Scandinavisch kersthangersetje. Ik vind zelf minimalistisch, Scandinavisch design heel mooi, daarom vond ik het leuk om dat terug te laten komen in een deel van mijn producten.”

De tekst gaat verder onder de foto’s.

Scandinavische kersthangers. | Foto: Vladlena Mikhina
Een kerstbal met droogbloemen. | Foto: Vladlena Mikhina
Macrame kerstboom. | Foto: Vladlena Mikhina

Internationaal

“Mijn webshop is gericht op Nederland en België, maar ik heb ook een account op Etsy. Een internationale site waar je zelfgemaakte spullen kunt verkopen. Het is zo leuk om te zien dat er overal mensen zijn die mijn decoratie willen hebben. Zo kreeg ik laatst een aanvraag van een mevrouw uit Oostenrijk. Zij wilde graag een macramé muurdecoratie in de kleuren die ze zelf had uitgekozen. Als de kerst dadelijk voorbij is, wil ik me meer gaan focussen op decoratie in de slaapkamer én droogbloemen. En als droogbloemen niet meer hip zijn, ga ik mee met de volgende trend. Daar is Pinterest wel echt heel handig voor.”

Ben jij benieuwd naar de webshop van Vladlena? Check Waardevol Thuis via deze link. “Ik bezorg binnen Dordrecht gratis. Dus wanneer Dordtenaren iets bestellen met een bezorgadres binnen Dordrecht, wordt dit door ons zelf bezorgd.”

Bekijk ook:

Leroy’s vrienden organiseerden een coronaproof vrijgezellenfeest: ‘Ik liep letterlijk voor lul’

Wat doe je als je beste vriend gaat trouwen, maar je geen groot vrijgezellenfeest kunt organiseren d...

Nadine deed mee aan I Can See Your Voice als Relaxte Rockchick: ‘Playbacken vond ik zó lastig’

1,2 miljoen kijkers van I Can See Your Voice zagen donderdagavond dat de Dordtse Nadine Pruim écht g...
verhuisd voor de liefde Lian en peter

Verhuisd voor de liefde: Lian en Peter leerden elkaar kennen door een per ongeluk verstuurd vriendschapsverzoek

Lian (24) is geboren in Utrecht en heeft haar hele leven in Vianen gewoond. Toch is ze voor de liefd...

adv.