Verhuisd voor de liefde: Sjoerd en Elise leerden elkaar kennen op een bruiloft

Sjoerd en Elise. | Foto: privé

“Hoe cool is dat? Ik ben gewoon verliefd geworden op mijn beste vriend!” Elise (31) verhuisde vanwege een wintersport, de aanhoudende lockdown én een prille zwangerschap vanuit Bilthoven naar haar grote liefde Sjoerd (44) in Dordrecht.

“Ik heb Sjoerd negen jaar geleden ontmoet op de bruiloft van mijn neef”, vertelt Elise. “Mijn neef stond vroeger op een camping in Zeeland en in de plaatselijke kroeg ontmoette hij een aantal Dordtse mannen. Zij zijn door de jaren heen altijd bevriend gebleven en daarom waren ze ook aanwezig op het bruiloftsfeest. Ik vond ze meteen erg gezellig en één van de mannen heeft me die avond ten dans gevraagd. Dat was Sjoerd. We konden het meteen goed met elkaar vinden en we besloten contact te houden. We spraken ongeveer twee keer per jaar af in een wijnbar in Utrecht. Als we ietsjes teveel hadden gedronken, zoenden we wel eens. Maar we waren vooral vrienden.”

Een goede vriend

Ongeveer vijf jaar geleden zat Elise niet zo lekker in haar vel. “Als ik me niet zo fijn voel, duw ik juist de mensen die ik liefheb van me af. Ik wil deze mensen niet belasten met mijn problemen. Sjoerd daarentegen bleef maar bij me aankloppen. Hij stond steeds op mijn stoep, wilde me helpen en naar me luisteren. Ik besefte dat hij een betere vriend was dan ik in eerste instantie had gedacht. Onze vriendschap werd hechter en hierdoor spraken we steeds vaker af.”

Een vriend zoals Sjoerd

“Ik vertelde mijn vriendinnen dat ik graag een relatie met een jongen zoals Sjoerd zou willen. Ik val niet op één soort type en Sjoerd zat voor mij in de ‘friendzone’. Het idee van Sjoerd als mijn partner was daarom niet in me opgekomen. Ondertussen had Sjoerd tegen zijn vrienden gezegd dat hij mij wél erg leuk vond. Tegen mij had hij dat nooit zo duidelijk gezegd. Ik wist dus niet dat hij mij zo leuk vond.”

Meer dan vriendschap

Inmiddels waren Elise en Sjoerd beste vrienden geworden. Ze gingen zelfs samen op wintersport. “Ik ben dol op snowboarden”, vertelt Elise. “Maar toen ik zin had om op wintersport te gaan, kon niemand mee. Sjoerd kon wel. Voor mij was dit de leukste vakantie ooit! Achteraf hoorde ik dat Sjoerd even had getwijfeld om samen op vakantie te gaan. Hij dacht dat ik alleen vriendschappelijk met hem omging, maar de eerste vlinders ontstonden tijdens deze vakantie. Ik probeerde het nog te onderdrukken, omdat ik onze vriendschap niet kwijt wilde. Maar mijn hart wist het daarentegen al lang.”

Bij thuiskomst hield Elise vol dat ze alleen maar friends with benefits waren. Elise: “Maar de omslag kwam toen ik de mogelijkheid had om met de vriendengroep van Sjoerd te gaan snowboarden. Ik had rondfladderende vlinders, maar wilde er niet aan toegeven. Sjoerd stelde mij na deze vakantie een ultimatum. We gingen samen voor een relatie óf we zouden elkaar een tijdje niet zien. Ik werd daar heel verdrietig van en besefte hoe gek ik op hem was. Ik wilde hem vertellen dat ik bij hem wilde blijven en besloot dat te doen tijdens een etentje. Toen ik me eenmaal naar hem uitsprak, voelde ik de muur die ik om me heen had gebouwd afbrokkelen. Ik vond het zo spannend, want ik wilde hem niet verliezen. In plaats van die muur kwam er ineens een bak met vlinders vrij.”

Botte Dordtenaar

Elise woonde tijdelijk bij haar ouders in Bilthoven toen het coronavirus uitbrak. Na de gezamenlijke wintersport vroeg Sjoerd of ze twee weken bij hem wilde blijven. Op deze manier zou ze haar ouders niet onnodig aansteken. “Mijn ouders waren ook op vakantie. We waren niet ziek, maar we wisten ook niet of wij óf zij iets hadden opgelopen. We wilden het zekere voor het onzekere nemen.”

Elise besloot daarom bij Sjoerd in te trekken. “Dat was nog best een ding”, vertelt Elise. “Sjoerd houdt van zijn vrijheid. Ik heb hem echt moet leren dat je kan samenwonen, maar ook je vrijheid kan behouden. Sjoerd is niet echt romantisch. Hij noemt zichzelf een “botte Dordtenaar”. Zijn moeder vertelt me dat sinds ik in zijn leven ben, hij een stuk zachter is geworden.”

Onverwachte zwangerschap

Elise heeft PCOS. “Hierdoor hebben artsen mij verteld dat ik niet natuurlijk zwanger kan worden. Ik zou een IVF-traject nodig hebben om moeder te kunnen worden. Dat wilde ik met de juiste partner zeker proberen, want ik schreef vroeger al in vriendschapsboekjes dat ik het liefst moeder wilde worden. Een happy ending zou mijn ultieme love story zijn. Toen gebeurde het onverwachte. Tijdens de wintersport bleek dat ik een eisprong had gekregen en ik was zwanger. Een enorme verrassing! Ik wist dat Sjoerd wel eens had gezegd dat het hem leuk leek om vader te worden. Toch zag ik er tegenop om te vertellen dat ik zwanger was. Achteraf hoefde ik me geen zorgen te maken. Sjoerd stond volledig achter mij. We zouden dit samen gaan rocken.”

“Sjoerd is zo bezig met onze dochter. Als ze even slaapt en hij eindelijk zijn benen omhoog kan doen, gaat hij toch even bij haar kijken. Sjoerd liep op te scheppen dat hij niet zo’n vader zou worden die constant zijn kind laat zien. Raad eens? Hij is er zo eentje geworden. Mijn hart smelt als ik zie hoe hij met onze dochter omgaat. Onze dochter reageert ook zo leuk op zijn stem. Sjoerd heeft al mijn dromen waargemaakt. Onze dochter is het mooiste cadeautje ooit.”

Kan je niet genoeg krijgen van deze liefdevolle verhalen?  Lees dan ook eens deze verhalen:

Meer in deze categorie

Dordtenaar van de Week

Ga naar “Van lampenkap naaien tot zwemles geven: Ineke van der Knaap deed het ruim zestig jaar met veel plezier”

Van lampenkap naaien tot zwemles geven: Ineke van der Knaap deed het ruim zestig jaar met veel plezier

Ga naar “Kayleigh Jane staat in finale van Missverkiezing: ‘Ik was vroeger een makkelijk mikpunt voor pesters’”

Kayleigh Jane staat in finale van Missverkiezing: ‘Ik was vroeger een makkelijk mikpunt voor pesters’

Ga naar “Verhuisd voor de liefde: Marcia en René kochten samen een klushuis in Dordrecht”

Verhuisd voor de liefde: Marcia en René kochten samen een klushuis in Dordrecht

In onze gids

Ga naar “We Love Deco BV”

We Love Deco BV

 • Pieter Zeemanweg 131
 • Feestartikelen
We Love Deco BV webshop partydeco weddingdeco kidsdeco

Nu geopend

Ga naar “Christoffel Curiositeiten”

Christoffel Curiositeiten

 • Voorstraat 279
 • Winkelen
 • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “Werner BBQing”

Werner BBQing

 • Voltastraat 4
 • Speciaalzaken
 • Gesloten
Werner BBQing Dordrecht barbecue speciaalzaak

Aanbiedingen

Ga naar “Vierde theedoek gratis”

Vierde theedoek gratis

 • byBranderhorst.
 • Geldig t/m 30 april 2021

Topper

Ga naar “Tefal pannenserie Healthy Chef van € 51,99 voor € 26”

Tefal pannenserie Healthy Chef van € 51,99 voor € 26

 • Blokker
 • Geldig t/m 2 mei 2021
Ga naar “Alle A-merk pints ijs van € 11,50 voor € 5,75”

Alle A-merk pints ijs van € 11,50 voor € 5,75

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 25 april 2021
Ga naar “Buitenkleed Mallorca van € 29,95 voor € 19,99”

Buitenkleed Mallorca van € 29,95 voor € 19,99

 • Karwei
 • Geldig t/m 2 mei 2021
Ga naar “Amstel Radler of Heineken van € 10,96 voor € 5,48”

Amstel Radler of Heineken van € 10,96 voor € 5,48

 • PLUS
 • Geldig t/m 24 april 2021

Vacatures

Ga naar “Koffiekamer medewerker bij de Essenhof”

Koffiekamer medewerker bij de Essenhof

 • Randstad
 • Fulltime
Ga naar “Personal trainer”

Personal trainer

 • Freelance
personal trainer
Ga naar “Medewerker klantenservice, Gemeente Dordrecht”

Medewerker klantenservice, Gemeente Dordrecht

 • Randstad
 • Parttime
Ga naar “Medewerker klantenservice, Dienstverlening Drechtsteden”

Medewerker klantenservice, Dienstverlening Drechtsteden

 • Randstad
 • Parttime
Ga naar “Regiomedewerker schoonmaak 20 tot 35 uur per week”

Regiomedewerker schoonmaak 20 tot 35 uur per week

 • Work-Staff Personeelsdiensten
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “DrechtStadLoop 2021”

DrechtStadLoop 2021

 • 10 oktober 2021
Ga naar “Tij Festival”

Tij Festival

 • 14 oktober 2021