Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Verhuisd voor de liefde: Melissa en Bas zien elkaar soms wekenlang niet

Door Thilata Haasnoot 29 september 2020

Melissa (32) verhuisde van Vlaardingen naar Dordrecht voor haar grote liefde Bas (35), waarmee ze nu 2,5 jaar samen is. Melissa werkt als docent in Hendrik-Ido-Ambacht en Bas werkt als hoofdstoker in de zeevaart. Daarom zijn ze soms weken niet bij elkaar. “Wie kan dat zeggen! Ik sta elke keer met verliefde kriebels in mijn buik op Schiphol om hem op te halen.”

Melissa staat als lerares van groep 6 voor de klas. Ze is werkzaam bij SOL de Watervlinder in Hendrik-Ido-Ambacht. “Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen bij de Watervlinder, maar na mijn stage was er geen vacature beschikbaar. Ik ging vervolgens met veel plezier op een kleinere school in Delft aan de slag. Destijds woonde ik samen met mijn toenmalige vriend in Hendrik-Ido-Ambacht. Helaas ging dat na een tijdje uit en verhuisde ik terug naar mijn ouders in Vlaardingen. Een nieuwe start op een andere school zou een mooie uitdaging zijn. Daarnaast werd de afstand tussen Vlaardingen en Delft echt te lang voor mij. Inmiddels hadden ze een passende vacature openstaan bij SOL de Watervlinder. Door mijn stageperiode wist ik wat ik van deze school kon verwachten. En zo ben ik uiteindelijk als lerares bij SOL de Watervlinder terechtgekomen.”

Spontaan voorstel

“Nadat de relatie met mijn toenmalige vriend uitging, besloot ik op een avond Tinder aan te maken. Een hoop mannen kregen van mij het ‘rode kruis’. Er zitten veel rare types op Tinder en ik merkte dat de app niet echt iets voor me was. Totdat Bas ineens voorbij kwam. Binnen twee uur hadden we een match en we hebben urenlang gechat. We besloten de avond daarna met elkaar te bellen. Ik vond het heel bijzonder om toen zijn stem voor het eerst te horen en ook die avond hebben we lang gekletst. Toen besloot ik Bas een spontaan voorstel te doen en vroeg of ik de volgende dag bij hem langs kon komen. Hij woont in Dordrecht en ik was die dag toch al in Hendrik-Ido-Ambacht. Bas vroeg zich af of ik dat wel zou durven. Natuurlijk durfde ik dat! De eerste spontane date was erg succesvol en gezellig. Later kregen we een relatie. In het begin van onze relatie vertelde Bas veel over de geschiedenis van Dordrecht. Daarnaast had hij allerlei leuke jeugdverhalen. Hij kent de stad op zijn duimpje. Ik houd enorm van die verhalen. Hij heeft altijd wel een verhaal als we door de stad rijden.”

Het verhaal gaat verder onder de foto. 

Foto: privé

Acht weken zonder elkaar

“Bas werkt in de vaart. Hierdoor is hij meerdere weken achter elkaar van huis”, vertelt Melissa. “Vervolgens is hij daarna altijd een aantal weken achter elkaar thuis. Ik wist waar ik aan begon en wist van te voren dat hij dit werk deed. Toch mis je elkaar soms wel voor een lange tijd. In het begin van de coronacrisis moest Bas acht weken noodgedwongen aan boord blijven. Hij zat in Brazilië vast en kon niet terug. Ik vond het een heftige tijd en voelde me hierdoor soms eenzaam. Vooral omdat de winkels gesloten waren en sociale contacten onderhouden er ook even niet in zat. Ik was zo ontzettend blij dat ik hem na al die weken weer in mijn armen kon sluiten. Als het mij lukt om Bas op te halen van Schiphol, heb ik de gehele dag vlinders in mijn buik. En tijdens de rit naar Schiphol zijn die vlinders een hele dierentuin geworden! Als Bas door de aankomstdeuren komt, rennen we naar elkaar toe alsof we elkaar maanden niet gezien hebben. Ik vind het zo héérlijk om elkaar weer in het echt vast te kunnen pakken in plaats van steeds maar videobellen.”

‘Als andere mensen vragen of ik zijn moeder ben, zegt Sam dat ik zijn ‘bonus’ ben’

Bijzondere band

Melissa en Bas wonen nu in de wijk de ‘Wilgenwende’, samen met het zoontje (6) van Bas uit een eerdere relatie. In het begin spraken Melissa en Bas niet af wanneer zijn zoon bij hem was. Bas wilde rustig bekijken wat voor vlees hij in de kuip had, maar nu gaat het helemaal goed tussen Sam en Melissa. “Sam en ik hebben een goede en bijzondere band”, vertelt Melissa. “Hij noemt mij zijn bonus. Zodra het kan, komt hij onze kant op. We gaan elke zaterdag met z’n drietjes naar de markt en struinen een beetje door de stad. Terwijl de mannen alvast een bak kibbeling halen, schiet ik vaak het No. 28 lifestyle winkeltje binnen. Bij het kraampje tegenover de H&M, halen we altijd wat lekkers voor de zondag. Dit is echt onze vaste prik.”

“De afgelopen zomer hebben we zes weken met elkaar kunnen doorbrengen, omdat Bas niet hoefde te varen. We hebben enorm genoten van de gezamenlijke tijd met Sam en met elkaar. Ik vond het daarom des te moeilijker toen Bas uiteindelijk weer weg moest voor zijn werk.  Ik heb echt wel wat tranen gelaten.”

Een nieuw nieuwbouwhuis

“Bas en ik hebben samen een nieuwbouwhuis gekocht. Superleuk, maar ook erg spannend! Zal het allemaal goed gaan? Ons nieuwe huis wordt eind december 2021 onder voorbehoud opgeleverd. In eerste instantie wilden we voor een ander huis gaan, daar zat meer karakter in. Helaas werden we uitgeloot, maar daardoor zijn we nog eens goed gaan kijken naar de andere huizen in dit project. Onze wensen waren een breder en groter huis. De woning die we nu hebben gekozen, is misschien minder karakteristiek, maar biedt ons veel meer ruimte dan het eerste huis. Ik ben er superblij mee.”

Wil je net als Melissa jouw verhaal vertellen over waarom je voor de liefde naar Dordrecht bent verhuisd? Stuur dan een mail naar [email protected] 

Bekijk ook:

Verhuisd voor de liefde: Antoinette en Bernd leerden elkaar kennen door de trouwring van haar vader

Antoinette (41) is een geboren Schapenkop, maar woonde jarenlang in Zwijndrecht. Toch keerde ze teru...

Verhuisd voor de liefde: Lisa en Jeroen hadden een Dordtse date op de rondvaartboot

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. En het is nóg leuker als zo’n r...

Verhuisd voor de liefde: Anne-Sophie en Tim leerden elkaar kennen in nijlpaard en luipaard kostuum

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. En het is nóg leuker als zo’n r...

Verhuisd voor de liefde: Miranda verlaat Alphen aan den Rijn voor haar Dordtse Dennis

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. En het is nóg leuker als zo'n r...

 

 

adv.