Verhuisd voor de liefde: Marcia en René kochten samen een klushuis in Dordrecht

Marcia en René. | Foto: privé

Marcia (36) en René (42) leerden elkaar in 2002 kennen via een datingsite. Uiteindelijk kochten Marcia en geboren schapenkop René een huis in Dordrecht, waarna Marcia vanuit Wijchen naar Dordt verhuisde.

In 2002 waren er nog geen datingapps zoals Tinder, maar er waren wel datingssites. “René en ik leerden elkaar kennen via de datingsite [email protected]”, vertelt Marcia. “We kwamen elkaar begin oktober 2002 online tegen en in eerste instantie zijn we online gaan chatten. Vervolgens wisselden we onze telefoonnummers uit en begonnen we met sms’en, want dat deed je in die tijd nog. Naast het sms’en hebben we elkaar veel gebeld, waardoor we een klik kregen.”


Nieuwsgierig naar elkaar

De twee besloten dat ze elkaar in het echt wilden ontmoeten. Op 19 oktober 2002 spraken ze af in Zwijndrecht. René groeide op aan de Noordendijk, maar toen een aantal huizen werden gesloopt, besloot het gezin te verhuizen naar Zwijndrecht. “Ik weet het nog heel goed toen we elkaar voor het eerst ontmoetten”, zegt Marcia. “Ik besloot om vanuit Wijchen de trein naar hem te pakken.”

“René stond op het perron in Zwijndrecht op me te wachten. We zagen elkaar voor het eerst, maar de vonk sprong meteen over. Vanaf de eerste date bleven we elkaar zien. René werkte al fulltime, ik zat nog op school. Daarom waren we in de weekenden en schoolvakanties zoveel mogelijk bij elkaar. We hadden geen rijbewijs, dus alles ging per trein. Dat waren best lange én dure reizen. Als ik mazzel had en de verbindingen goed aansloten, deed ik er twee uur over om van Wijchen naar Zwijndrecht te reizen. Het waren pittige tijden, maar dat deden we nou eenmaal. Voor de liefde. We vonden het altijd spannend om elkaar weer te zien. Aan de andere kant was het afscheid dan weer moeilijk. We wisten dat we elkaar vijf dagen niet konden zien.”

Klushuis in Dordrecht

Als Marcia bij René was, gingen ze vaak de stad in. Doordat René is opgegroeid in Dordrecht, bleef de stad hem altijd trekken. Bovendien woonden al zijn vrienden daar nog. Ook Marcia voelde zich vanaf het begin al fijn in Dordrecht. “We wandelden veel, bezochten de JT bioscoop en aten dan ergens wat. René heeft mij altijd met grote trots zijn stad laten zien.” Zelf snapt Marcia die trots van hem wel. Toen ze eenmaal besloten hadden om een stap richting een gezamenlijke toekomst te nemen, was Marcia bereid om naar hem te verhuizen.

Samen kochten ze in januari 2006 een klushuis binnen Dordt. “We zijn nog steeds bezig in ons huis. Ons huis is nooit af. Destijds ben ik 5 maanden lang bij René en zijn ouders gaan wonen. Ik had een baan gevonden in Dordt, maar ons huis was nog niet af. Dit was voor ons echt de beste oplossing. En zo konden we meteen wat sparen. Na onze werkdag aten we snel en klusten van zes tot tien uur ’s avonds door.”

Wijchen is meer dorps en in Dordrecht heb je echt het stadsgevoel


Werken, klussen, slapen, repeat

Het waren lange en intensieve dagen. Uiteindelijk gingen ze in oktober 2006 écht samenwonen. “Die negen maanden klussen voelt net als een hele zwangerschap tot aan de bevalling”, vertelt Marcia. “Soms moet je even door de zure appel heen bijten om te krijgen waarvan je altijd hebt gedroomd. Samen met de vader van René, die timmerman was, hebben we het hele huis verbouwd. Doordat ik al mondjesmaat kon wennen aan Dordt, voelde ik me meteen fijn. Ik vind Wijchen meer dorps. Hier heb ik het stadsgevoel en kan je voor mijn gevoel anoniemer leven.”

“In 2009 is onze zoon Nick geboren. Samen met onze katten, maakte hij ons gezin compleet. In 2014 besloten we te trouwen, al hebben we dat niet in Dordrecht gedaan. We zijn getrouwd in het Kijfhoekkerkje in Zwijndrecht. We zijn niet gelovig, maar ik wilde daar graag trouwen vanwege de intieme sfeer in het kleine kerkje. We hebben wel foto’s gemaakt in de Vriesestraat in Dordt. Dat we in 2014 getrouwd zijn, hebben we gedaan zodat ons zoontje op een juiste leeftijd was. Zo kon hij echt iets meekrijgen van deze speciale dag. Hij mocht de ringen brengen en zijn ‘handtekening’ zetten op ons getuigschrift. We waren zo trots op hem, hij heeft anderhalf uur naast ons gezeten en heeft zich voorbeeldig gedragen.


Dol op Dordt 

Het stel heeft veel gemeenschappelijke interesses. René en Marcia wandelen bijna elke avond. “Soms nemen we onze zoon mee en kijken we naar de huizen en uit welk jaartal deze dan komen. We kijken graag uit naar sfeervolle straatjes en de mooie geveltjes. René vertelt me graag over waar iets gezeten heeft of waar hij op school heeft gezeten. Hij vertelt graag hele verhalen over Dordt. 

“Ik wilde heel graag een keer in een hotelkamer van Villa Augustus slapen. We besloten om tijdens ons vijfjarig huwelijksjubileum daar te logeren. Het is zo dichtbij, maar je waant je even in een andere wereld. Het was geweldig!” Marcia is ook dol op alle evenementen van onze stad. Ze vertelt enthousiast dat tijdens Dordt in Stoom de stoomtrein twee keer per uur voor hun deur stopt. Daarom hoopt ze dat het evenement in 2022 weer door kan gaan.


Beetje boos

“Ik word altijd een beetje boos als mensen zeggen: Hoe dichter bij Dordt hoe rotter het wordt. Ik trek me dat heel erg aan. Kom maar eens hier naar de stad. Dan neem ik je mee, leid je rond tijdens een wandeling. Oordeel en vorm dan een mening over mijn mooie stad. Ik zeg altijd hoe dichter bij Dordt, hoe mooier het wordt!”

Inmiddels woont Marcia al heel wat jaren met plezier in Dordt. “En het is nog beter geworden. Mijn schoonzus is drie jaar geleden vijf deuren verderop komen te wonen. Ze is echt een vriendin voor mij en het klikt echt super goed! Het helpt mij ook om me meer thuis te voelen hier in het mooie Dordrecht.”

Wil je ook eens met jullie liefdesverhaal op de website van in de buurt Dordrecht komen? Dat vinden wij natuurlijk super leuk! Stuur dan een berichtje via het contactformulier.

Deze verhalen vind je misschien ook leuk:

Meer in deze categorie

Dordtenaar van de Week

Ga naar “Kayleigh Jane staat in finale van Missverkiezing: ‘Ik geef een positieve draai aan mijn moeilijke jeugd’”

Kayleigh Jane staat in finale van Missverkiezing: ‘Ik geef een positieve draai aan mijn moeilijke jeugd’

Ga naar “Remco is een bekend gezicht op TikTok: ‘Door TikTok ben ik minder verlegen geworden’”

Remco is een bekend gezicht op TikTok: ‘Door TikTok ben ik minder verlegen geworden’

Ga naar “Jacco en Maurice zijn reddingswerkers bij de KNRM: ‘In de zomer worden we dagelijks opgeroepen’”

Jacco en Maurice zijn reddingswerkers bij de KNRM: ‘In de zomer worden we dagelijks opgeroepen’

In onze gids

Ga naar “We Love Deco BV”

We Love Deco BV

 • Pieter Zeemanweg 131
 • Feestartikelen
We Love Deco BV webshop partydeco weddingdeco kidsdeco

Nu geopend

Ga naar “The Old Town”

The Old Town

 • Voorstraat 275
 • Antiekwinkels
 • Gesloten
The Old Town antiek curiosa Dordrecht Voorstraat

Nu gesloten

Ga naar “Bitter & Real Coffee Roasters”

Bitter & Real Coffee Roasters

 • Dordwijklaan 6 C
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Bitter & real koffie foodtruck

Aanbiedingen

Ga naar “Alle CêlaVita van € 2,78 voor € 1,39”

Alle CêlaVita van € 2,78 voor € 1,39

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 18 april 2021
Ga naar “ultimate comfort slip € 11,00”

ultimate comfort slip € 11,00

 • HEMA
 • Geldig t/m 25 april 2021
Ga naar “Sauber steelstofzuiger € 149,00”

Sauber steelstofzuiger € 149,00

 • Blokker
 • Geldig t/m 18 april 2021
Ga naar “Hangstoel Swing van € 179 voor € 159”

Hangstoel Swing van € 179 voor € 159

 • Xenos
 • Geldig t/m 25 april 2021
Ga naar “AH Vetplant, monstera of sansevieria in pot van € 5,99 voor € 3,49”

AH Vetplant, monstera of sansevieria in pot van € 5,99 voor € 3,49

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 18 april 2021

Vacatures

Ga naar “(Assistent) aankoopbemiddelaar”

(Assistent) aankoopbemiddelaar

 • De Hypotheker Centrum
 • Fulltime
ABC Aankoopbemiddeling

Topper

Ga naar “Grafisch vormgever/DTP’er”

Grafisch vormgever/DTP’er

 • Trust
 • Tijdelijk
Trust International Dordrecht.JPG
Ga naar “Evenementencoördinator”

Evenementencoördinator

 • Dordrecht Marketing
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Koffiekamer medewerker bij de Essenhof”

Koffiekamer medewerker bij de Essenhof

 • Randstad
 • Fulltime
Ga naar “Medewerker klantenservice, Gemeente Dordrecht”

Medewerker klantenservice, Gemeente Dordrecht

 • Randstad
 • Parttime

Agenda

Ga naar “DrechtStadLoop 2021”

DrechtStadLoop 2021

 • 10 oktober 2021
Ga naar “Tij Festival”

Tij Festival

 • 14 oktober 2021