Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Verhuisd voor de liefde: Lisa en Jeroen hadden een Dordtse date op de rondvaartboot

Door Thilata Haasnoot 4 augustus 2020

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. En het is nóg leuker als zo’n romantisch verhaal met Dordrecht te maken heeft. Voor de rubriek ‘Verhuisd voor de liefde’ sprak Thilata met Lisa. Een ondernemende dame die sinds 1 juli als zelfstandig Content Creative aan de slag is gegaan. Zo is ze onder andere bezig om een kinderboek over Dordrecht uit te brengen.

Stadsmeisje

Lisa is opgegroeid in de Hoekse Waard en heeft tot haar vijftiende in ‘s-Gravendeel gewoond. Lisa vertelt dat ze echt uit een dorp komt, ze beschrijft het zelf als een veilig kerk dorpje. “Ik ging in Dordrecht naar de middelbare school en daardoor kwam ik in aanraking met andere culturen en hun geloven. Ik leerde erg veel van deze diversiteit en door deze ontmoetingen kwam ik erachter dat ik helemaal geen boerenmeisje ben. Ik voelde me oprecht meer een stadsmeisje. Toch had ze niet per se dat stadse gevoel bij Dordrecht. Toen ik eenmaal aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam ging studeren vond ik hier juist wél dat stadse gevoel. Dus ik besloot om in Rotterdam te gaan wonen.”

‘Elk deel van de stad doet me denken aan mijn opa en zijn bijzondere verhalen’

‘Wat had ik dat graag met je willen delen’

Ondanks dat Lisa op dat moment nog geen groot fan van Dordrecht was, ging ze er geregeld met haar opa heen. Hij kwam in Dordrecht om daar zijn aardappelen (van Verkerk) van huis tot huis te venten. “Mijn opa vertelde de mooiste verhalen en leukste anekdotes over het mooie Dordrecht”, vertelt Lisa. “Zo vertelde hij dat er in Dordrecht zomaar een hele straat kon vollopen als het springtij was. En diezelfde maandag was onze hele straat overstroomd. Hij had het bij het rechte eind. Afgelopen februari is mijn opa overleden. Wat had ik mijn Dordtse ervaringen graag met hem willen delen. Elk deel van de stad doet me denken aan mijn opa en zijn bijzondere verhalen.”

Daten in Dordt

Toch was het niet haar opa, maar de liefde die haar naar Dordt deed verhuizen. Lisa ontmoette haar vriend Jeroen vier jaar geleden. Hij was op dat moment bezig om naar een woning in Dordrecht te verhuizen. Lisa vertelt: “Voor onze tweede date vroeg Jeroen me om naar Dordrecht te komen. Hij had speciaal een rondvaart via Si Barone geregeld. Tijdens de rondvaart vertelde ik over de vele ritjes door Dordrecht met mijn opa. Ik vertelde Jeroen over het verhaal van de heilige Sint Sura en hij was zichtbaar verrast. Ik genoot enorm van Dordrecht en was daarnaast ook verbaasd over de positieve groei van de stad. De vibe die de stad uitstraalde was anders, echt anders dan toen ik nog op de middelbare school zat. Ook was ik aangenaam verrast door de vele leuke horeca en winkeltjes die erbij gekomen zijn. Ik kreeg steeds meer feeling met Dordrecht, ondanks mijn grote liefde voor Rotterdam.”

Huisje aan de Knolhaven

Lisa wilde nog niet meteen samenwonen en had juist de behoefte om op haar eigen benen te staan. “Op een avond, bij Merz stelde Jeroen voor om een woning te gaan zoeken in Dordt. Ik was namelijk elk weekend bij hem en zijn twee lieve dochters. Vrij snel kwam er een huisje aan de Knolhaven op de markt. Ik was meteen verkocht en het fantastische huisje had mijn hart gestolen. Toch vond ik het verhuizen vanuit Rotterdam een beetje moeilijk. Die stad is uitdagend genoeg om elke week wat nieuws te ontdekken. En Rotterdam zorgde ervoor dat ik me vol in het leven voelde staan.”

Opnieuw verliefd op Dordrecht

Waar Dordrecht eerst haar hart niet kon bekoren, is ze inmiddels helemaal verliefd geworden op de mooie stad. Ze bekijkt de stad tegenwoordig door de ogen van het kleine kind wat ze ooit was. Het kleine meisje wat graag luisterde naar de mooie verhalen van haar opa over Dordrecht. Lisa vertelt: “Dordrecht voelt voor mij als een klein Parijs. Ik haal graag een croissantje bij Nobel’s Brood, doe graag een wijntje aan de haven of geniet ervan als de kinderen van Jeroen met de kinderen in de haven zwemmen. Tijdens corona konden we niet veel meer dan wat wandelen door de stad. Tijdens elke wandeling ontdekte ik een nieuw detail. Nu ervaar ik het echt als een rijkdom om in zo’n mooie stad te mogen wonen. Ik ben me tegenwoordig steeds meer aan het verdiepen in de geschiedenis van Dordrecht en het lijkt me leuk om een cursus Dordtologie te volgen.”

Dordtse droom

Voor Lisa heeft het wonen in stad, door alle bijzondere verhalen van haar opa, een extra emotionele waarde. Daarnaast is ze enorm dankbaar dat ze door de liefde uiteindelijk in Dordrecht is komen wonen. Het liefste zou ze in de toekomst een huis in de binnenstad willen gaan bewonen, samen met haar grote liefde Jeroen en zijn twee prachtige meiden.

Bekijk ook:

Verhuisd voor de liefde: Anne-Sophie en Tim leerden elkaar kennen in nijlpaard en luipaard kostuum

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. En het is nóg leuker als zo’n r...

Verhuisd voor de liefde: Miranda verlaat Alphen aan den Rijn voor haar Dordtse Dennis

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. En het is nóg leuker als zo'n r...

adv.