Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Verhuisd voor de liefde: Lian en Peter leerden elkaar kennen door een per ongeluk verstuurd vriendschapsverzoek

Door Thilata Haasnoot 24 november 2020

Lian (24) is geboren in Utrecht en heeft haar hele leven in Vianen gewoond. Toch is ze voor de liefde verhuisd naar Dordrecht. Ze ontmoette Peter (40) door een per ongeluk verzonden vriendschapsverzoek op Facebook. “Hij bleef maar volhouden dat het vriendschapsverzoek écht per ongeluk was verstuurd. Misschien was het dan toch echt zo”, zegt Lian lachend.

“Mijn ouders zijn gescheiden, maar wonen allebei nog in Vianen. Na hun scheiding ging ik van hot naar her. Ik woonde namelijk om de week bij een van mijn ouders. Een vriend van mijn broer zocht op dat moment barpersoneel voor een festival. Dat leek me wel wat! Hierdoor kon ik meteen wat bijverdienen in de zomer. Ik heb me bij de evenementenpagina op Facebook aangemeld en kreeg vrij snel daarna een vriendschapsverzoek van Peter.”

Hey, ken ik jou?

Peter kwam uit Dordrecht en werkte als vrijwilliger aan de opbouw van het festival. Lian vond hem een leuke en knappe man, waarop ze hem een berichtje stuurde. ‘Hey ken ik jou?’, stuurde Lian naar Peter. Hij beantwoordde haar bericht met ‘Hey! Haha nee, volgens mij heb ik je per ongeluk toegevoegd.’ Hun eerste date was een week na het vriendschapsverzoek. Ze zijn door Utrecht gaan wandelen en hebben sushi gegeten.

‘We dronken geregeld een cocktail bij Khotinsky’

Van Vianen naar Dordrecht

“We hebben elkaar na de eerste date veel gezien. De reistijd tussen Dordrecht en Vianen is ongeveer 35 tot 45 minuten. Dit was makkelijk te doen. Daarnaast appten we ook veel met elkaar. Als ik weer thuis in Vianen was, appte Peter meteen wanneer ik weer langskwam. Ik was er heel vaak, ook als ik moest werken. Ik zat er elke dag voor ongeveer drie á vier maanden. Peter woonde toen op de Noordendijk tegenover de molen. Samen dronken we geregeld een cocktail bij Khotinsky.”

Huis gekocht

“Ik raakte mijn baan bij de Etos in Vianen kwijt en heb daarna via Facebook mijn baan bij Etos in Dordrecht gevonden. Ik ben toen bij Peter gaan wonen. Samen kochten we op 1 november 2016 ons nieuwe huis in de wijk het Reeland, precies in de juiste periode. Het kon op het dieptepunt van de huizenmarkt voor een prikkie worden gekocht. Inmiddels is ons huis veel meer waard.”

Onconventioneel

“We hebben het samen goed, we hebben een heerlijk eigen plekje. En Peter is zo relaxed. Het samenwonen voelt voor ons als vanzelfsprekend. We vinden het fijn om bij elkaar te zijn.”  Het samenwonen heeft de relatie van Lian en Peter een andere dimensie gegeven en versterkt, waardoor ze wisten dat ze met elkaar wilden trouwen. “Ik weet niet eens meer wie er over begon. Het kwam zo ineens ter sprake. Geen van beide heeft namelijk een aanzoek aan de ander gedaan. Mijn man zit in de avond vaak nog even op zijn telefoon te googelen. Drie maanden voor onze huwelijksdag had hij ineens een organisatie gevonden die feesten van begin tot eind organiseert. ‘Dit kan op onze bruiloft’ zei hij uit het niets. Ik was ontroerd en moest huilen. Vanaf dat moment zijn we onze bruiloft gaan plannen.”

De tekst gaat verder onder de foto. 

Verhuisd voor de liefde L&P
Lian verhuisde voor de liefde naar Dordrecht. | Foto: Watervogel’s Artistry

Klein maar fijn

“We hebben onze bruiloft klein gehouden, een heerlijke mix van familie en vooral vrienden. De meeste dingen hebben we allemaal zelf geregeld. Peter was hovenier en heeft samen met zijn broer onze achtertuin van top tot teen opgeknapt. En dat allemaal in twee weken tijd! Ik heb zelf alles geregeld rondom de catering. We hadden voor de ceremonie, 08-10-2018,  houten klapstoeltjes gehuurd. Deze heb ik vroeg in de ochtend, samen met mijn vriendinnen, versierd met diverse linten. Mijn vader heeft alles gefilmd en mijn vriendin heeft de foto’s gemaakt. De foto’s zijn in het prachtige Merwestein park gemaakt. Het weer op onze trouwdag was heerlijk. Het was zelfs de enige zonnige dag van die week!'”Lian vertelt lachend dat haar lieve oma (86) niet kan ophouden over hun droombruiloft. Regelmatig zegt ze: ‘Oh wat is jullie huisje klein, maar zo gezellig’ en ‘Wat was jullie trouwdag gezellig en mooi hè?’.

Fantastische taart

“Onze bruidstaart bestond uit drie lagen. Het was een mooie taart met botercrème en marsepeinen roosjes erop gemaakt. Hij was erg goed!’, vertelt Lian enthousiast. “De taart was gemaakt door een vriendin van mijn moeder. De taart heeft de hele rit, van Vianen naar Dordrecht, op de schoot van mijn broer gestaan. Ik was zo blij dat de taart heel is aangekomen.”

Veel contacten

Peter kent volgens Lian veel mensen in Dordt. ‘Hij kent veel mensen vanuit het Dordtse topkorps Jubal. Ook heb ik via via veel contacten op gedaan. Zo val ik af en toe eens in bij de winkel Stijlvol retro mode. Ik heb eigenaresse Wendy ook via via leren kennen. Ook bezocht ik haar winkel regelmatig. En vanuit daar is het één en ander gaan lopen. Zo nu en dan vraagt ze ons om model te staan voor haar kleding. In Vianen had ik meer kennissen dan vrienden. Natuurlijk heb ik ook wel wat goede vrienden overgehouden aan die tijd, maar lang niet zoveel als hier in Dordt. Ik ben erg blij dat ik zoveel fijne en lieve mensen om me heen heb verzameld.”

Bekijk ook:

Verhuisd voor de liefde: Janet en Hans gingen daten toen ze geen collega’s meer waren

Toen Janet (43) bij de bloedbank Sanquin in Dordrecht kwam werken, had ze niet kunnen bedenken dat z...

Verhuisd voor de liefde: Melissa en Bas zien elkaar soms wekenlang niet

Melissa (32) verhuisde van Vlaardingen naar Dordrecht voor haar grote liefde Bas (35), waarmee ze nu...

Verhuisd voor de liefde: Antoinette en Bernd leerden elkaar kennen door de trouwring van haar vader

Antoinette (41) is een geboren Schapenkop, maar woonde jarenlang in Zwijndrecht. Toch keerde ze teru...

Verhuisd voor de liefde: Anne-Sophie en Tim leerden elkaar kennen in nijlpaard en luipaard kostuum

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. En het is nóg leuker als zo’n r...

adv.