Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Verhuisd voor de liefde: Janet en Hans gingen daten toen ze geen collega’s meer waren

Door Thilata Haasnoot 27 oktober 2020

Toen Janet (43) bij de bloedbank Sanquin in Dordrecht kwam werken, had ze niet kunnen bedenken dat ze haar grote liefde Hans (56) op de werkvloer zou tegenkomen. “We durfden niet zo goed iets te beginnen, omdat we collega’s waren.”

“Oorspronkelijk kom ik van het eeuwenoude Elburg, maar ik heb achttien jaar in Den Haag gewoond”, vertelt Janet. “Ik was de rust van de Veluwe gewend, dus je kan begrijpen dat ik even moest wennen aan de drukte van de stad. Ondanks de drukte heb ik met veel plezier in Den Haag gewoond. Een aantal jaren geleden vond ik een baan in Dordrecht en kon ik als analist bij de bloedbank aan de slag. Hans was op dat moment werkzaam als medewerker uitgifte en klantenservice binnen Sanquin. We hadden elkaars expertise in ons eigen werkveld wel eens nodig. Ook liepen we geregeld bij elkaar langs om wat te vragen. Ondanks dat we elkaar leuk vonden, durfden we het niet aan om af te spreken. We wilden niet in een werksituatie terecht komen waar een negatieve sfeer zou ontstaan. Collega’s kijken toch mee en konden over ons gaan praten.”

Tóch een date

“In december 2014 was ik nog werkzaam bij Sanquin in Dordrecht, maar ik zou per januari in Amsterdam gaan werken. Ook Hans ging vanwege een reorganisatie ergens anders werken. Nu hadden we de kans om af te spreken. Hans heeft fotograferen als hobby, dus ik vroeg of hij voor mijn sociale media pagina van LinkedIn een aantal foto’s kon maken. Ik woonde nog in Den Haag dus ik stelde voor om af te spreken in het Clingendael park. Na afloop heb ik hem gevraagd wat hij wilde hebben voor het maken van de foto’s. Hans wilde er echt niks voor hebben. Daar ging ik natuurlijk niet mee akkoord. Mijn tegenvoorstel was dan ook om hem uit te nodigen voor een etentje.’

‘Na een latrelatie van twee jaar, besloot ik mijn huis te verkopen’

Geen latrelatie meer

“Aan het einde van 2015 kreeg ik bij Sanquin een andere baan in Rotterdam. Vanaf begin 2016 hoefde ik alleen nog maar tussen Den Haag, Rotterdam en Dordrecht te reizen. Inmiddels had ik een relatie met Hans en ik vond een latrelatie toch niet zo fijn. Na bijna twee jaar latten, besloot ik mijn huis te verkopen. Mijn huis was super snel verkocht, dus in oktober 2016 kwam ik in Dordrecht wonen. Het was voor mij een vrij logische keuze om naar Dordrecht te verhuizen. Hans heeft namelijk een eigen winkel, Tims Toms Percusion Product. Hij verkoopt alles wat een drummer nodig heeft. Naast de winkel heeft hij ook een studio, waar hij kinderen les geeft. Samen hebben we een tijdje in het huis van de buurman gewoond. Ik wilde graag wat veranderen in het huis van Hans, dus er moest grondig verbouwd worden. Het huis van de buurman stond te koop, dus wij hebben dat voor een bepaalde periode gehuurd.”

Je kunt verder lezen onder de foto. 

Hans en Janet. | Foto: privé

Trouwen in Dordt

Janet en Hans zijn in de Trinitatiskapel getrouwd. Vervolgens zijn ze met alle gasten in een Volkswagen busje naar het stadhuis gegaan. “Wij zijn daarna met de Dordtevaar naar Villa Augustus gevaren. Hier hebben we gegeten en ons feest gehouden”, vertelt Janet. “Voor ons feest hadden we een duo met zang en basgitaar ingehuurd. Ik ben enorm dol op Hans. Hij is lief en behulpzaam.”

Janet deelt een feitje van hun droomdag; “We moesten bij het Stadhuis wachten. We waren namelijk niet het enige bruidspaar dat die dag zou trouwen. Ook bij Villa Augustus moesten we wachten. Daar was namelijk óók nog een ander bruidspaar. Om elkaar niet in de weg te lopen, moesten we ons strikt aan de aankomsttijd houden.” Janet en Hans vroegen als huwelijkscadeau geld voor de Stichting Mercy Ships. “Ik was al langer donateur. Het geld is naar mensen in ontwikkelingslanden gegaan die hun operatie niet kunnen betalen. Bovendien krijg je vaak met een trouwdag allerlei cadeaus zoals cadeaubonnen die dan weer lastig uit te geven zijn. We vonden dit een mooi idee.’

Oh oh Den Haag

Inmiddels is Janet aardig ingeburgerd in het Dordtse leven. “Ik vind de binnenstad van Dordt erg mooi en sfeervol. Ook geniet ik van de natuur zoals in de Biesbosch. Ik ben lid geworden van een sportschool en van de buitengroep Natuurlijk Sportief. Daarnaast ben ik lid geworden van een kerk, de Grote Kerk. Ik houd van creatief bezig zijn en doe daarom soms een creatieve workshop. Toch mis ik Den Haag nog wel eens. Met name mijn Haagse vriendinnen. Gelukkig spreken we nog geregeld af.”

Wil je net als Janet jouw verhaal vertellen over waarom je voor de liefde naar Dordrecht bent verhuisd? Stuur dan een mail naar [email protected] 

Bekijk ook:

Verhuisd voor de liefde: Melissa en Bas zien elkaar soms wekenlang niet

Melissa (32) verhuisde van Vlaardingen naar Dordrecht voor haar grote liefde Bas (35), waarmee ze nu...

Verhuisd voor de liefde: Antoinette en Bernd leerden elkaar kennen door de trouwring van haar vader

Antoinette (41) is een geboren Schapenkop, maar woonde jarenlang in Zwijndrecht. Toch keerde ze teru...

Verhuisd voor de liefde: Lisa en Jeroen hadden een Dordtse date op de rondvaartboot

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. En het is nóg leuker als zo’n r...

Verhuisd voor de liefde: Anne-Sophie en Tim leerden elkaar kennen in nijlpaard en luipaard kostuum

We vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische verhalen. En het is nóg leuker als zo’n r...

adv.