Travel-influencers Mika en Joop: ‘Het voelt gek om onze reisfoto’s nu te delen, dus pakken we het anders aan’

Foto: kipamojo

Mika Klaus en Joop Korteweg zijn gek op reizen en delen hun avonturen als travelcouple via Instagram op hun account kipamojo. Ze hebben al meer dan 18.000 volgers die smullen van alle foto’s die ze in het buitenland maken. Daarnaast delen ze verhalen op hun blog. 

Het is op dit moment een gekke situatie voor hen, omdat de aankomende reizen niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Wat doe je dan met een Instagramaccount dat in het teken staat van reizen? “In plaats van onze volgers te inspireren om te reizen, willen we onze volgers vragen om zoveel mogelijk thuis te blijven. Daarom plaatsen wij nu foto’s die we thuis hebben genomen. Op ons blog passen we de artikelen ook aan gezien de huidige situatie. Dat is voor iedereen het beste”, laat Mika weten.

Coronavirus

Toch kan het stel niet wachten om weer op pad te gaan. “In de zomer hebben we een vakantie gepland op de camping in Frankrijk. Zodra het weer veilig en verantwoord is om te reizen, wordt dat onze eerste reis na het coronavirus. Als we die ook moeten annuleren, willen we later dit jaar een verre reis maken. We zijn nog steeds aan het twijfelen waar naartoe, maar waarschijnlijk Australië, Dominicaanse Republiek of Taiwan.”

Het begin van kipamojo

Het begin van hun Instagramaccount en de vele reizen, begon toen Mika en Joop klaar waren met hun studies aan de universiteit. Ze kennen elkaar sinds de middelbare school en hebben al 8,5 jaar een relatie. De plannen voor een grote reis naar Azië waren er al twee jaar, maar toen ze eenmaal afgestudeerd waren, werd een reis van zes maanden werkelijkheid. “Na onze studies hebben we eerst twee maanden gewerkt om geld te sparen”, vertelt Mika. “Het maakte ons niet uit waar we naartoe gingen, dus hebben we de goedkoopste vliegtickets geboekt. Het werd Singapore. We hadden geen plannen gemaakt en hebben van dag tot dag bekeken wat we gingen doen. Zo reisden we steeds naar de volgende, goedkoopste bestemming. Vanuit Singapore zijn we bijvoorbeeld voor maar dertig euro naar Phuket in Thailand gevlogen. Zo goedkoop! Sowieso is alles in Azië een stuk minder duur. We hebben in Maleisië voor twee weken in een vier sterrenhotel geslapen, inclusief zwembad en sportschool. Dat kostte maar 55 euro per nacht.”

De tekst gaat verder onder de foto. 

Bijzondere bestemmingen

Mika en Joop begonnen aan het begin van hun grote reis met het plaatsen van foto’s op Instagram, waarna het aantal volgers snel groeide. Iedere dag publiceren ze op een specifiek tijdstip en intussen hebben ze al een aantal samenwerkingen met merken gehad. Als we vragen naar het meest bijzondere land, is het antwoord meteen duidelijk: Japan. “Het is daar echt compleet anders dan hier. Zelfs de wc’s!”, zegt Mika lachend. “Ook het eiland Nusa Penida is prachtig. Dat is een eiland van Bali, maar een stuk minder toeristisch. De natuur is er zo ontzettend mooi. We hebben er nog een nachtje bijgeboekt, omdat we er niet weg wilden.”

Plannen voor de komende jaren

Ondanks dat Mika en Joop nu thuiszitten vanwege het coronavirus, hebben ze genoeg plannen voor de aankomende jaren. “We zijn bijvoorbeeld nog niet in Afrika of Zuid-Amerika geweest. We werken nu allebei fulltime, dus een reis van zes maanden zit er niet meer in. Maar we kunnen bijvoorbeeld wel drie weken achter elkaar weg. We gaan ook vaak terug naar plekken waar we al zijn geweest, zoals bijvoorbeeld Madrid. Daar hebben we zelfs twee maanden gewoond, omdat we het daar allebei superleuk vonden. Ook hebben we een plaatsje in Frankrijk waar we graag gaan kamperen. Maar de plek waar ik het liefst naartoe wil is Vanuatu. Dat is een eilandengroep in Oceanië, Noordoostelijk van Nieuw Zeeland. Het lijkt me super leuk om te zien hoe dat eruit ziet, hoe de mensen daar leven. En de natuur is heel mooi. Verder willen we allebei heel graag naar Australië of de Dominicaanse Republiek. Joop heeft in de Dominicaanse Republiek een vriend wonen die hij kent vanuit onze tijd in Madrid. Als het straks weer verantwoord is om te reizen, gaan we daar misschien wel naartoe.” En tot die tijd vermaakt het stel zich prima thuis.

View this post on Instagram

🌟New YouTube Video🌟 The second episode of our Stuck at Home YouTube series is online. In this episode we're showing you how we take our Instagram photos at home. Swipe-up in our stories or click the #linkinbio 👆 . 🌟New Blog Post🌟 We also posted a new blog which is a little different than you're used to. Our new blog post is my personal story of the first week of social distancing. We decided to share a personal story rather than another travel blog, because travel isn't relevant at this moment and we could see that in our page views. Swipe up in our stories or click the link in bio to read my personal story. 👆 . So, today has been a very productive day. 🙌 How is your Monday going? . . . . . #dordrecht #stuckathome #stayinghome #stayingin #stayinside #quarantineandchill #socialdistancing #coronacation #stopthespread #crazytimes #besafeoutthere #couplestyle #couplephotography #couplephoto #couplesession #coupletime #couplelife #couplesofig #couplesofinstagram #coupleinlove #coupleofinstagram #coupleshot #couplemoments #selfisolation

A post shared by Joop & Mika 👫🌏 (@kipamojo) on

Lees ook:

Meer in deze categorie

Dordtenaar van de Week

Ga naar “Dordtse Manouk vliegt voor KLM de hele wereld rond: ‘Elke week in een ander land’”

Dordtse Manouk vliegt voor KLM de hele wereld rond: ‘Elke week in een ander land’

Ga naar “Een ijsje eten met buschauffeurs Mary en Sharon: ‘We zijn collega’s, maar ook moeder en dochter’”

Een ijsje eten met buschauffeurs Mary en Sharon: ‘We zijn collega’s, maar ook moeder en dochter’

Ga naar “Wat jammer! De winkel van Allenbrand’s Popcorn gaat sluiten”

Wat jammer! De winkel van Allenbrand’s Popcorn gaat sluiten

In onze gids

Ga naar “Jack’s Steakhouse”

Jack’s Steakhouse

 • Baanhoekweg 50
 • Argentijnse restaurants
 • Gesloten
Jack's steakhouseJack's steakhouse

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Satisfyer van € 24,99 voor € 12,50”

Satisfyer van € 24,99 voor € 12,50

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Eastpak rugzak vanaf € 14,99”

Eastpak rugzak vanaf € 14,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Alle Blokker boodschappentrolleys met koelvak 20% korting”

Alle Blokker boodschappentrolleys met koelvak 20% korting

 • Geldig t/m 14 augustus 2022
Ga naar “50% korting bij NAME IT”

50% korting bij NAME IT

 • NAME IT
 • Geldig t/m
NAME IT Dordrecht kinderkleding tieners
Ga naar “Tot 30% korting op Blokker koffiemolens”

Tot 30% korting op Blokker koffiemolens

 • Geldig t/m 14 augustus 2022

Vacatures

Ga naar “Buschauffeur”

Buschauffeur

 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Horecamedewerker Smullers”

Horecamedewerker Smullers

 • Parttime

Agenda

Ga naar “Brand Parkies 2022”

Brand Parkies 2022

 • Van 11 jul t/m 15 aug
Ga naar “Tij Festival 2022”

Tij Festival 2022

 • Van 17 nov t/m 20 nov
Ga naar “Open Monumentendagen 2022”

Open Monumentendagen 2022

 • Van 10 sep t/m 11 sep
Ga naar “Burendag in Dordrecht”

Burendag in Dordrecht

 • 24 september 2022
Ga naar “Popronde Dordrecht”

Popronde Dordrecht

 • 10 september 2022