Tino en Angela verkochten hun huis in Dordrecht en gaan naar Mexico: ‘Een nieuwe stap in onze zoektocht naar een vrij leven’

Angela, Philou en Tino in de tuin van Villa Augustus. | Foto: indebuurt Dordrecht

Vijftien jaar lang hadden Tino en Angela Kreijns een woning in Dordrecht, maar ze zetten de stap naar een volledig nomadisch leven. Ze verkochten hun huis en het Dutch Nomad Couple gaat samen met hun dochtertje Philou terug naar Mexico voor een reizend leven.

Het stel reist al sinds 2016 de wereld rond en woonde onder andere in Mexico, Marokko, Argentinië, het Griekse eiland Tinos en Puglia in Italië. Op de momenten dat ze in het buitenland waren, verhuurden ze hun Dordtse woning aan expats. Toch kwamen ze nog regelmatig terug naar hun plekje, waar ze het afgelopen jaar met het coronavirus, gebruik van hebben gemaakt. 

Twee koffers en rugzakken

Het stel kan niet wachten om weer op reis te gaan. Dit keer zónder huis om op terug te vallen. “Het is voor ons de laatste stap om ons vrije leven verder vorm te geven”, vertelt Angela. “De sleuteloverdracht is in april, een paar dagen daarvoor stappen we op het vliegtuig naar Mexico. Spullen met emotionele waarde staan bij onze ouders, maar de rest van onze inboedel is verkocht of hebben we weggegeven aan hulporganisaties voor Oekraïne. We vertrekken met alleen twee koffers, één grote en twee kleinere rugzakken.” 

Je kunt verder lezen onder de foto.

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie instellingen

Langere tijd in Centraal Amerika

“Het is ons plan om voor langere tijd in Centraal Amerika te blijven”, legt Tino uit. “We starten in Mexico, daarna willen we ook Costa Rica en Ecuador ontdekken. De verschillende inheemse stammen die in deze landen leven, vinden we inspirerend. Hun wijsheden over zelfvoorzienend leven en opvoeding van hun kinderen willen we onderzoeken en documenteren in foto’s en video’s.”

“Doordat we langer op een plek blijven, leren we de cultuur goed kennen. Daardoor hebben we in de afgelopen jaren al veel mensen ontmoet die ons geïnspireerd hebben.”

De kleine dingen

Als we vragen naar de hoogtepunten van de afgelopen jaren als nomaden, vindt het stel het moeilijk om een moment te kiezen. “Het zijn vaak de kleine dingen die je bijblijven”, vertelt Angela. “Ik kan me nog herinneren dat toen we in 2016 in Mexico woonden, we spontaan werden uitgenodigd voor een barbecue. We kwamen in een prachtige oase terecht. Ook in Italië lunchten we mee met de locals en werden warm verwelkomt. Al het eten werd vers gemaakt en het leek net alsof we bij de Italiaanse gemeenschap hoorden. De 41e verjaardag van Tino vierden we samen met een Argentijnse familie en toen werd er door de opa van de familie een traditionele asado voor ons bereid.”

Tijd is waardevoller dan geld

Om dit nomadenleven te betalen, gingen Tino en Angela in 2016 op zoek naar nieuwe manieren om geld te verdienen. “Voor ons is dat mooie content maken, zoals met video en fotografie”, vertelt Tino. “Ook zijn we begonnen met een online cursus ‘vrij leven’ om andere mensen te helpen een vrije en onafhankelijke leefstijl op te pakken. Het gaat ons er niet om dat we veel geld verdienen. Tijd is voor ons waardevoller dan geld.”

We lieten ons weer meeslepen door het hectische leven in Nederland

Groot verlies

Dat tijd doorbrengen met je geliefden belangrijk is, werd in 2020 nog duidelijker toen Angela’s moeder ongeneeslijk ziek bleek te zijn. Tino, Angela en Philou waren op dat moment in Griekenland en kwamen direct terug naar Nederland. Angela haar moeder zou nog maar een paar maanden te leven hebben. In mei van het afgelopen jaar is ze overleden.

“We hebben de tijd en rust genomen om het grote verlies te verwerken. Daarvoor zijn we langere tijd in Nederland gebleven”, vertelt Angela. Tino voegt toe: “Door de onzekere en moeilijke tijd lieten we ons weer meeslepen door het hectische leven in Nederland. Ik heb zelfs gesolliciteerd op een managementfunctie bij een internationaal bedrijf. Tegelijk voelde het benauwend om weer in een fulltime baan te stappen. Dat de baan niet doorging was bevrijdend. Reden te meer om ons vrije nomadische leven door te zetten. 

School voor Philou

Dochtertje Philou is inmiddels drie jaar en reist, sinds dat ze zes weken oud is, samen met haar ouders mee. Ook zij heeft veel zin om weer op reis te gaan. “Hoe we het met onderwijs voor Philou voor ogen zien? Dat gaan we zelf doen, daar staan we heel vrij in. We willen haar vooral zoveel mogelijk van de wereld meegeven en haar laten leren vanuit haar interesses: een werelds leerpad”, laat Tino weten.

Angela: “Ik kan me nog herinneren dat we in Marokko waren en Philou nog maar een jaar oud was. Een paar kinderen kwamen naar haar toe en gaven haar zomaar een knuffel. Die onbevangenheid is toch prachtig?”

Het gezin verhuist eind maart naar Mexico en ziet daarna weer verder. Ben jij benieuwd naar hun nieuwe avonturen? Je kunt ze online volgen via Instagram en YouTube.

Bekijk meer verhalen van Dordtenaren:

Meer in deze categorie

Dordtenaar van de Week

Ga naar “Lekker! Oliebollenkraam Monique is weer open: ‘De kraam is mijn tweede thuis’”

Lekker! Oliebollenkraam Monique is weer open: ‘De kraam is mijn tweede thuis’

Ga naar “Henk (82) is imker in Dordrecht: ‘In de Biesbosch staan ideale planten voor bijen’”

Henk (82) is imker in Dordrecht: ‘In de Biesbosch staan ideale planten voor bijen’

Ga naar “Dordtse Manouk vliegt voor KLM de hele wereld rond: ‘Elke week in een ander land’”

Dordtse Manouk vliegt voor KLM de hele wereld rond: ‘Elke week in een ander land’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Tot 50% korting op zonnebrillen”

Tot 50% korting op zonnebrillen

 • Van Roosmalen Optiek
 • Geldig t/m 30 september 2022
Van Roosmalen Optiek Dordrecht zonnebrillen tips uitzoeken

Topper

Ga naar “Reisbroek voor dames van € 8,95 voor € 8,95”

Reisbroek voor dames van € 8,95 voor € 8,95

 • Geldig t/m 27 september 2022
Ga naar “Fletcher bestaat 25 jaar! € 25,00”

Fletcher bestaat 25 jaar! € 25,00

 • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Hollandse waspeen van € 0,89 voor € 0,49”

Hollandse waspeen van € 0,89 voor € 0,49

 • Geldig t/m 27 september 2022
Ga naar “Bijzettafel van € 11,95 voor € 11,95”

Bijzettafel van € 11,95 voor € 11,95

 • Geldig t/m 27 september 2022

Vacatures

Ga naar “Medewerker meeting & events”

Medewerker meeting & events

 • Van der Valk Hotel Dordrecht
 • Parttime
Van der Valk Hotel Dordrecht - asperges - indebuurt Dordrecht
Ga naar “Winkelmedewerker”

Winkelmedewerker

 • Jet’s Favs
 • Parttime
Ga naar “Stagiair(e) Receptie”

Stagiair(e) Receptie

 • EuroParcs Resort de Biesbosch
 • Stage
EuroParcs Resort De Biesbosch
Ga naar “Nachtportier”

Nachtportier

 • Postillion Hotel Dordrecht
 • Fulltime
Ga naar “Verkoopmedewerker BoekenVoordeel”

Verkoopmedewerker BoekenVoordeel

 • BoekenVoordeel
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Tij Festival 2022”

Tij Festival 2022

 • Van 17 nov t/m 20 nov
Ga naar “Brocante in de Grote Kerk”

Brocante in de Grote Kerk

 • Van 4 nov t/m 5 nov
Ga naar “Dordtse Cultuurnacht”

Dordtse Cultuurnacht

 • 8 oktober 2022
Ga naar “14e DrechtStadLoop”

14e DrechtStadLoop

 • 6 november 2022
Ga naar “Kinderkleding- en speelgoedbeurs”

Kinderkleding- en speelgoedbeurs

 • 1 oktober 2022