Tineke maakte van trouwen haar werk: ‘Ik wil mijn bruiloft graag nog een keer overdoen’

Tineke en Nick. | Foto:

Hoe leuk is het als je van het huwelijk je werk kan maken? Tineke zag zevenenhalf jaar geleden een gat in de Nederlandse markt: trouwdecoratie. Ze begon met haar website weddingdeco.nl wat uitgroeide tot de grootste online speler op gebied van trouwdecoratie.

“Het kwam eigenlijk omdat ik net zelf was getrouwd en vond dat er weinig decoratie te vinden was,” vertelt Tineke. “Op Pinterest zag ik allemaal leuke spullen voorbij komen die ik hier niet kon vinden. Het waren foto’s van Amerikaanse bruiloften, want zij vieren alles veel grootser. Waarom hadden wij die spullen niet in Nederland? Het idee van een eigen webshop kwam in me op en ik had er meteen een goed gevoel bij. Dit kon best wel eens goed gaan lopen.” Zevenenhalf jaar later hebben Tineke en haar man Nick drie bedrijven: weddingdeco.nl, partydeco.nl en kidsdeco.nl. Ze hebben allebei een salaris en kunnen meer dan veertig personeelsleden betalen.

De tekst gaat verder onder de foto. 

Beeld: weddingdeco.nl

Risico’s

“Ik ben opgeleid als diëtist, dus het was een flinke stap om een eigen bedrijf te beginnen. Ik zie altijd beren op de weg en risico’s nemen is niet echt mijn ding. Mijn man Nick daarentegen wilde al heel lang een eigen bedrijf oprichten, maar ik hield het steeds tegen. Hij komt uit een ondernemersfamilie, dus hij weet wat er bij een eigen bedrijf komt kijken. Nu doet hij alles op bedrijfsmatig, logistiek en financieel gebied én hij regelt de personeelszaken. Onder mij vallen de marketing en samen met het grafisch team volg ik de trends. Mijn werk als diëtist heb ik na de eerste negen maanden opgezegd, want we begonnen met de nieuwe webshop partydeco.nl. Al mijn tijd ging daarin zitten.”

Zuinig leven

“Na twee jaar kwam Nick ook bij het bedrijf werken en na vier jaar konden we onszelf betalen. We hebben een periode heel zuinig geleefd. Geen vakanties, niet meer uiteten en we hebben alle abonnementen opgezegd. Soms waren we van 07.00 tot 23.00 uur aan het werk, maar we kregen er heel veel energie van. Gelukkig hebben we nu personeel die bepaalde taken op zich neemt, zodat we niet meer alles zelf hoeven te doen. Toch laten we het werk nooit los. Dit komt omdat we onder één dak wonen. We zijn er altijd mee bezig, dus soms moeten we elkaar erop aanspreken dat we het niet over werk gaan hebben.”

‘Soms wordt er meer dan €800,- uitgegeven in onze webshop’

Minder huwelijken?

“Er wordt wel eens gedacht dat er steeds minder mensen gaan trouwen, maar de laatste jaren zijn die cijfers constant. In Nederland zijn er zo’n 64.000 huwelijken per jaar. We zien dat de verkopen bij weddingdeco.nl blijven groeien. Het verschilt enorm hoeveel er wordt uitgegeven. Soms is het €20,- en soms is het meer dan €800,-! Als ik nu kijk naar de hoeveelheid spullen die we verkopen, vind ik het eigenlijk jammer dat dit er nog niet was tijdens onze bruiloft. Ik wil onze trouwerij nog wel een keer overdoen. Ons zoontje Flynn (3) zegt regelmatig dat hij met ons wil trouwen, dus het zou heel tof zijn als we het nog een keer kunnen doen met hem erbij.”

Doorgroeien

“Het derde bedrijf dat we zijn gestart is kidsdeco.nl. Ik was een paar jaar geleden zwanger en ging op zoek naar babyspullen, maar de fysieke winkels waren niet helemaal mijn smaak. Qua webshops was er in België een beter passend aanbod en daarom begonnen we met kidsdeco.nl. Na een huwelijk wordt er in sommige gevallen gestart met een gezin. Op die manier groeit onze doelgroep mee naar de nieuwe webshop. Ons bedrijf begon in Dordrecht, maar we moesten naar Ridderkerk verhuizen omdat het pand te klein is. Dit jaar verhuizen we terug naar Dordrecht. We hebben hier een groter pand gevonden. Zo kunnen we uitbreiden met onze collecties en twintig nieuwe vacatures uitzetten. Qua trends loopt Nederland voorop, dus ik denk dat we ook kunnen groeien in Duitsland en Frankrijk. Dat zijn de nieuwe doelstellingen voor het aankomende jaar en dat allemaal vanuit ons nieuwe pand op de Dordtse Kil II.”

Lees ook: 

Meer in deze categorie

Dordtenaar van de Week

Ga naar “Shanaya (11) maakte een videoclip in het Weizigtpark: ‘In de clip zie je veel verschillende kinderen’”

Shanaya (11) maakte een videoclip in het Weizigtpark: ‘In de clip zie je veel verschillende kinderen’

Ga naar “Favorieten van Eline: ‘Als je jezelf wilt verwennen, moet je hier een ijscoupe bestellen’”

Favorieten van Eline: ‘Als je jezelf wilt verwennen, moet je hier een ijscoupe bestellen’

Ga naar “Annelies verhuisde voor Eric naar Dordrecht: ‘Ons huwelijk is de trofee voor de latrelatie van tien jaar’”

Annelies verhuisde voor Eric naar Dordrecht: ‘Ons huwelijk is de trofee voor de latrelatie van tien jaar’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “PATHÉ BIOSCOOP TICKETS van € 25 voor € 12,50”

PATHÉ BIOSCOOP TICKETS van € 25 voor € 12,50

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “Alle Dubbel Frisss en Van de Boom van € 4,78 voor € 3”

Alle Dubbel Frisss en Van de Boom van € 4,78 voor € 3

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “Tena en Libresse Washable van € 19,99 voor € 10”

Tena en Libresse Washable van € 19,99 voor € 10

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “Alle Doritos 170-185 gram, Lay’s Oven baked en Lay’s Sensations van € 4,58 voor € 3,50”

Alle Doritos 170-185 gram, Lay’s Oven baked en Lay’s Sensations van € 4,58 voor € 3,50

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 11 juni 2023

Vacatures

Ga naar “Inside Sales- Superheld tussen superhelden”

Inside Sales- Superheld tussen superhelden

 • PBM Express
 • Fulltime/Parttime

Topper

Agenda

Ga naar “Wantijpop”

Wantijpop

 • 10 juni 2023
Ga naar “Wantijlive”

Wantijlive

 • 9 juni 2023
Ga naar “Zomerkermis”

Zomerkermis

 • Van 17 jun t/m 25 jun
Fun Factory Zomerkermis Dordrecht
Ga naar “Big Rivers”

Big Rivers

 • Van 7 jul t/m 9 jul
Ga naar “Mout Bierfestival”

Mout Bierfestival

 • Van 28 jul t/m 29 jul