Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sanne en Armando bouwen hun droomhuis in een oude apotheek op de Voorstraat

Door Lisanne Doff 2 juni 2020

Zodra ze het verwaarloosde pand op Voorstraat 121 binnen liepen, wisten Sanne en Armando het: dit wordt ons huis. De voormalige ‘Apotheek Van de Bovenkamp’ stond al meer dan dertig jaar leeg en werd na al die jaren te koop aangeboden. Armando en Sanne werden de nieuwe eigenaar.

Het verhaal gaat verder onder de foto. 

Een foto van Apotheek Van de Bovenkamp op de Voorstraat. | Foto: RAD

“We waren al een tijd op zoek naar een huis in de stad”, vertelt Sanne Hofman. “Het liefst een koopwoning met een tuin of een terras. Maar die zoektocht was niet makkelijk, zeker niet met deze huizenmarkt. Op een gegeven moment zag Armando een Facebook bericht waarin stond dat er Open Huis was bij Voorstraat 121. Er stonden helemaal geen foto’s bij. Ik had er zo mijn twijfels bij, klopt dit wel? We zijn er tóch naartoe gegaan en toen we er eenmaal kwamen, waren we meteen enthousiast.”

‘Er stond nog een kopje koffie in het huis’

Beetje spooky

Sanne: “Je moet je voorstellen dat het pand al meer dan dertig jaar leegstond. De tuin was een oerwoud en binnen stonden er nog allemaal spulletjes van de vorige bewoners. Zelfs een kopje koffie en pakken toiletpapier. Het leek net alsof ze op een doordeweekse dag zijn vertrokken en nooit meer teruggekomen zijn. Best een beetje spooky. Maar we zagen ook de potentie van het pand en wisten hoe we het wilden gaan opknappen. Er waren best veel geïnteresseerden, dus we moesten uiteindelijk een bod doen. We hebben een brief naar de verkoper geschreven en vertelt hoe we de toekomst in het huis voor ons zien. Ik denk dat dat heeft gewerkt.”

De tekst gaat verder onder voor- en nafoto’s. 

De zolder voor de verbouwing. | Foto: apotheekaandevoorstraat
De zolder na de verbouwing. | Foto: apotheekaandevoorstraat

De verbouwing

In augustus 2019 kregen Armando en Sanne de sleutel van het pand, waarna ze konden beginnen met het leeghalen van het huis. “We zijn zeker twee maanden bezig geweest met het opruimen van het huis. Vooral de tuin was een flinke klus. In huis kwamen we ook nog spulletjes van de apotheek tegen, zoals oude medicijnpotjes en apothekersflesjes. Die hebben we bewaard en ze hebben een plekje in huis gekregen. De zolder hebben we als eerst bewoonbaar gemaakt. Daar wonen we nu. Op zolder is alles relaxt en we hebben totaal niet het gevoel dat de rest van het huis nog een bouwval is. In de tuin hebben we een tuinsetje neergezet, zodat we af en toe ook lekker van het weer kunnen genieten. We hebben trouwens echt superleuke buren. Iedereen is betrokken en ze laten merken dat ze blij met ons zijn. Doordat we de tuin hebben opgeknapt, hebben zij ook een mooier uitzicht op de haven.”

Het verhaal gaat verder onder de foto’s.

De badkamer voor de verbouwing. | Foto: apotheekaandevoorstraat
De badkamer na de verbouwing. | Foto: apotheekaandevoorstraat

Toekomstplannen

Het project op de Voorstraat is een meerjarenplan. De aankomende maanden werken Armando en Sanne aan de begane grond waar ze een grote woonkamer en een studeerkamertje gaan maken. Ze doen alles zelf om zo kosten te besparen. Al kregen ze, voordat het coronavirus uitbrak, ook hulp van vrienden en familie. “Ik denk dat de verbouwing nu wel iets langzamer gaat, omdat we alles zelf doen. Maar dat vinden we geen probleem”, vertelt Sanne. “We willen hier voor een lange tijd wonen. Ik zie het voor me dat we hier  over een paar jaar met honden en een gezinnetje zitten.”

Je kunt verder lezen onder de foto’s.

De eerste vracht tuinafval wordt opgehaald. | Foto: apotheekaandevoorstraat
Het verborgen tuinhuisje. | Foto: apotheekaandevoorstraat

Volg de verbouwing via Instagram

Wil jij de verbouwing van Armando en Sanne volgen? Check dan hun Instagram: @apotheekaandevoorstraat

View this post on Instagram

Deze originele vakkenkast is de blikvanger op zolder 🤩 Super handig om alle (keuken)spullen in op te bergen! Vroeger was deze kast gevuld met medicijnflessen, verbanddoosjes en andere oude spullen uit de apotheek 🩹 Sommige flesjes hebben wij teruggezet zoals je misschien wel kunt zien 🔍 . . . #dordrecht #verbouwing #dreamhouse #droomhuis #vakkenkast #interior #apothekerskast #interieur #binnenkijken #interieurinspiratie #apotheekaandevoorstraat #mijnikea #mijneigenhuisentuin #vintage #vtwonenbijmijthuis #zwartekeuken #groteverbouwing #verbouwingen #klussen #klusseninhuis #zwartwitwonen #zwartwonen #verbouwen #verbouwenoudhuis #oudhuis #homereno #renovatie #renovation #rebuilding #home

A post shared by Armando en Sanne (@apotheekaandevoorstraat) on

Bekijk ook:

Binnenkijken bij Rick en Sara en hun verbouwing in de oude Ambachtsschool: één jaar na ons eerste bezoek

Op de Open Monumentendag van vorig jaar was er voor de bezoekers nog niets te zien, behalve de grote...

Leuk initiatief! Jacob start met nieuwe rondvaarten en citygames in Dordrecht

Wil jij Dordrecht op een nieuwe manier leren kennen? Dat kan binnenkort, want omdat de coronamaatreg...

Anne opent een webshop met zelfgemaakte kleding: ‘Ik maak nooit twee keer dezelfde combinatie’

Anne Kroon zag op jonge leeftijd hoe haar moeder kleding naaide. Tien jaar geleden ontworpen ze same...

adv.