Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Romeo verhuisde van Sint Maarten naar Dordrecht en werd hier gescout als model

Door Lisanne Doff 26 november 2019

Romeo Gonzalez verhuisde in juni 2018, een jaar na orkaan Irma, vanuit Sint Maarten naar Dordrecht. Hij ging bij zijn tante wonen en startte met zijn hbo-opleiding Toegepaste Wiskunde. Toen hij meerdere keren op straat werd gescout door modellenbureaus, kreeg hij een nieuwe passie; model worden.

“Vanaf dag één voelde ik me thuis in Nederland. Na de orkaan was Sint Maarten verwoest en voelde het niet meer als mijn plek. We hadden geen water, geen elektriciteit en het toerisme lag plat. Ik had Sint Maarten nog nooit zo gezien. We hadden ons wel voorbereid op een hevige storm, want ieder jaar raast er wel een orkaan over het land. Maar de overheid liet niet blijken dat het nu om een heel heftige orkaan ging. Op de dag zelf ben ik gewoon gaan werken. Gelukkig heeft mijn familie niet veel schade opgelopen, maar het was voor mij een reden om naar Nederland te komen voor een studie.”

De tekst gaat verder onder de foto.

Sint Maarten na orkaan Irma | Foto: ANP

Per toeval

“De kans om model te worden, ontstond per toeval. Ik had eerst een bos met haar dat twee jaar lang niet was geknipt. Ik wilde het een klein beetje korter hebben, zodat ik er goed uitzag als ik met m’n opleiding begon. Dus ging ik naar een barbier. Hij bleef maar knippen en knippen en ik schrok toen ik het eindresultaat zag. Eerst wilde ik hem niet betalen, ik was teleurgesteld dat m’n haar zo kort was. Maar na een tijdje begon ik eraan te wennen en merkte ik dat het er veel beter uitzag. Toen ik in november 2018 voor het eerst werd gescout op straat, kreeg ik een enorme boost in mijn zelfvertrouwen.”

Onzekerheid en zelfvertrouwen

“In het begin twijfelde ik aan mezelf. Ik ben 1 meter 93, iets langer dan de modellenindustrie wil. Daarnaast ben ik onzeker over mijn scheve tanden, ik heb nooit een beugel gehad. Daarom durfde ik eerst niet met een grote lach op de foto te staan. Maar meerdere mensen vertelden me dat mijn tanden me juist onderscheiden van andere mensen. Dat was in het begin best gek om te horen. Op Sint Maarten viel ik niet op, daar is de markt heel anders en heb je alleen goede kansen als je de juiste mensen kent. In Nederland heb je ook kansen zonder die mensen te kennen. Dat bleek wel toen ik voor de tweede keer op straat werd gescout. Een paar maanden later liep ik mee in een modeshow tijdens de Africa Fashion Week Amsterdam!”

De tekst gaat verder onder de foto’s.

Foto: privébezit
Foto: privébezit
Foto: privébezit

Moed verzamelen

“De sfeer tijdens de Fashion Week was enorm goed en ik heb er leuke contacten aan overgehouden. Eén van de meiden waarmee ik de show liep, is een goede vriendin geworden. Zij bleef me aansporen om het modellenwerk niet op te geven. Daarom ben ik naar het bureau van Elite Model gegaan, één van de grootste modellenbureaus in Nederland. Ik heb een uur voor de deur gestaan, heen en weer gelopen en me afgevraagd of ik dit wel durfde. Toen klopte ik op de deur en heb ik mezelf aangeboden als model. Bizar, als ik me het zo bedenk. Maar daardoor mocht ik meedoen aan de Elite Model Look 2019 wedstrijd, waarbij ik in de finale kwam. Ik heb niet gewonnen, maar ze nodigden me daarna uit voor een photoshoot. Ik ben benieuwd hoe het vanaf hier verder gaat.”

Stylist, designer of toch fysiotherapeut?

“Ik wil nog steeds mijn hbo-diploma halen, want of ik geld ga verdienen met modellenwerk is nog maar de vraag. Het lijkt me te gek om ooit samen te werken met Burberry of Scotch & Soda. Daar koop ik ook graag mijn kleding. Sinds ik in Nederland woon heb ik mijn eigen stijl ontdekt. Ik wil dingen dragen die net even anders zijn, zoals de paarse schoenen die ik nu draag. Als het niet lukt om model te worden, is het een droom om stylist of designer te worden. En anders ga ik verder met mijn opleiding. Want ik moet mijn propedeuse nog halen.”

Lees ook: 

Wow! Alicja heeft 200.000 Instagram-volgers en verdient daar genoeg geld mee

Veel jongeren dromen van een succesvol YouTube-kanaal of Instagram. Voor Alicja Nai werd het werkeli...

Corrie van der Waal was 43 jaar de eigenaresse van Chocolaterie De Brug/Littepit

Veel Dordtenaren kennen Corrie van der Waal door haar snoepwinkeltje, Chocolaterie De Brug, ook wel ...

Naomi werkt als dienstmeisje bij een Japans maid café

Naomi Kalloe was nog jong toen ze voor het eerst de Japanse anime 'Sailor Moon' op televisie zag. Ee...

adv.