Mariëlle heeft met haar foodblog ‘Mariëlle in de keuken’ meer dan 80.000 unieke bezoekers per maand!

Foto: privébezit

Wat als je een grote liefde voor koken hebt? Dan wil je dit natuurlijk delen met anderen. Mariëlle Meertens-Slagboom startte vier jaar geleden met het uitproberen van recepten, maakte er foto’s van en zette dit online. Zo kwam ze op het idee om een foodblog te starten. Nu heeft ze met ‘Mariëlle in de keuken‘ 7300 volgers op Facebook en meer dan 500.000 kijkers per maand op Pinterest.

“Op mijn twintigste ging ik uit huis en vanaf dat moment moest ik mijn eigen portie koken”, vertelt Mariëlle. “In het begin was ik vooral geïnteresseerd in taarten bakken en kookte ik ’s avonds voornamelijk even vlug met pakjes en zakjes. Maar natuurlijk is het veel lekkerder om alles vers te koken. Mijn interesse in koken werd groter en ik begon met het uitproberen van andermans recepten.”

Mariëlle in de keuken

Mariëlle’s foodblog begon toen ze foto’s van haar probeersels online zette. “Eigenlijk leek het toen al op een foodblog”, vindt Mariëlle. “Ik tagde mensen waarvan ik recepten had gemaakt en zo werd mijn bereik steeds groter. Daarom besloot ik ook mijn eigen recepten te delen. Nu sta ik elk weekend urenlang in de keuken om nieuwe gerechten uit te proberen en er mijn eigen draai aan te geven. Vooral de Italiaanse en Oosterse keuken spreken mij aan en daar haal ik veel inspiratie vandaan. Maar ook als ik uit eten ben, kijk ik goed naar wat er op mijn bord ligt en probeer ik het thuis na te maken. Van elk gerecht dat ik bereid, plaats ik een foto met bereidingswijze. Zo is ‘Mariëlle in de keuken’ ontstaan. Het is extra leuk als ik dan ook reacties krijg van volgers die het recept hebben gemaakt.”

De tekst gaat verder onder de foto’s.

Stoofpotjes

Vooral stoofpotjes zijn favoriet bij de volgers van Mariëlle. “In de winter maak ik bijna iedere zondag een recept van een stoofpotje. Die doen het altijd super goed. Maar ik zorg ervoor dat er zoveel mogelijk verschillende dingen op mijn blog verschijnen. Taarten, brood, diners én ik heb geprobeerd mijn eigen Brokking gebak te maken. Natuurlijk is het hazelnootgebak van Brokking een geheim recept. Maar uiteindelijk kwam het aardig in de buurt van de ‘echte’. Mijn recepten zijn voor iedereen die van lekker eten houdt.”

Soms geen zin om te koken

“Alle dingen die ik maak, eten we thuis natuurlijk op. Mijn man is daardoor steeds meer lekker gaan vinden. Eerst lustte hij geen champignons, maar ik heb het stiekem door een gerecht gedaan en hij vond het tóch lekker. Zijn moeder was er ook verbaasd over”, zegt Mariëlle lachend. “Soms heb ik ook een dag geen zin om te koken, hoor. Dan bestellen we bijvoorbeeld sushi. Ook het kerstdiner laat ik liever aan me voorbij gaan. Dan gaan we lekker uit eten of fonduen.”

De tekst gaat verder onder de foto. 

Uit de hand gelopen hobby

Doordeweeks werkt Mariëlle op de debiteurenadministratie van een bunkerbedrijf. “Ik zie mijn blog eigenlijk als een uit de hand gelopen hobby. Ik krijg er nog geen geld voor, maar krijg soms nieuwe producten en kookboeken gratis thuisgestuurd en dan schrijf ik er een review over. Of ik zelf een kookboek wil publiceren? Het lijkt me héél leuk, maar het is geen droom. Zoiets kost veel tijd. Soms krijg ik wel eens de vraag waar mijn kookboek te koop is. Die heb ik dus niet, maar ik ga graag op deze manier verder. Mijn blog groeit snel. Vorig jaar had ik 4000 volgers op Facebook en nu zijn het er al meer dan 7000. Ook op Pinterest ben ik van 80.000 naar 500.000 kijkers per maand gegroeid en op mijn website heb ik meer dan 80.000 unieke bezoekers. Voor nu blijf ik dit doen en ik hoop dat het platform blijft doorgroeien.”

Lees ook:

Winnen! Maak kans op tickets en gesigneerde items van Toontje Lager

Toontje Lager komt naar Bibelot en jij kunt daar bij zijn!

Winnen! Maak kans op concerttickets én gesigneerde items van Toontje Lager [gesloten]

Meer in deze categorie

Dordtenaar van de Week

Ga naar “Suzan zamelt meubels in voor mensen in armoede: ‘We krijgen dagelijks aanvragen’”

Suzan zamelt meubels in voor mensen in armoede: ‘We krijgen dagelijks aanvragen’

Ga naar “Hofdames Jannie en Corrie over de carnavalsoptocht: ‘We gaan weer een feestje bouwen’”

Hofdames Jannie en Corrie over de carnavalsoptocht: ‘We gaan weer een feestje bouwen’

Ga naar “Nieuw! Deze pop-up store met Italiaanse kleding vind je op het Damplein”

Nieuw! Deze pop-up store met Italiaanse kleding vind je op het Damplein

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99”

AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Katoenen shopper € 9,99”

Katoenen shopper € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Activiteitenbegeleider Vreedonk”

Activiteitenbegeleider Vreedonk

 • Stichting Het Spectrum – Vreedonk
 • Parttime

Topper

Ga naar “Planner De Merwelanden”

Planner De Merwelanden

 • Woon- en zorgcentrum De Merwelanden
 • Parttime
Woon- en zorgcentrum De Merwelanden Dordrecht
Ga naar “Winkelmedewerker”

Winkelmedewerker

 • No. 28 wonen & lifestyle
 • Fulltime/Parttime
No. 28 wonen & lifestyle - Statenplein 27 - indebuurt Dordrecht