Kees is cameraman voor Shownieuws en maakt nu zelf vlogs op Facebook

Foto: De Vloggende Bestemming

Kees Aantjes werkt al zestien jaar als cameraman voor programma’s zoals Hart van Nederland, Shownieuws en Man bijt Hond. Maar sinds kort staat hij zelf vóór de camera in zijn reisvlogs op Facebook: De Vloggende Bestemming.

Kees weet zijn eerste dag als cameraman nog goed. “Dat was de dag waarop Amalia werd geboren. Ik ben daar naartoe gegaan en het was een grote chaos. Het was onwijs spannend en ik kon er eigenlijk niet eens van genieten. Ik wilde bewijzen wat ik kon, maar blijkbaar deed ik het goed. Ik heb zes jaar onder een contract gewerkt en ben nu tien jaar freelance cameraman.”

Fysiek zwaar werk

Het werk van een cameraman is fysiek zwaar werk, omdat een tv-camera heel wat kilo’s weegt. “Ik heb nooit speciaal getraind om sterker te worden”, vertelt Kees. “Maar ik merk wel dat de arm waarop ik de camera draag, veel grotere spieren heeft dan de andere arm. In het begin was ik wat verlegen om met zo’n groot ding mijn plek op te eisen in de menigte van journalisten en cameramannen. Daar heb ik vanzelf mijn draai in gevonden en probeer nu buiten de hokjes te kleuren. Vaak wil ik het beeld nét even van een andere kant vastleggen.”

Werk als hobby

“Als klein jongetje speelde ik met een wc-rol en deed ik net of ik aan het filmen was. Ik wist dus al vroeg dat ik dit werk wilde doen. Naast mijn werk als cameraman vind ik het ook leuk om met muziek en tekst bezig te zijn. Daarom ben ik begonnen met vloggen. Zo kan ik mijn ervaring als cameraman en mijn interesse in muziek en tekst combineren. Het begon met mijn reis naar Scandinavië. Ik had mijn vijftien jaar oude Porsche omgebouwd tot camper. Die twee weken heb ik in een kleine ruimte geleefd en dat was best confronterend. Ik was kamperen helemaal niet gewend. Er was veel regen, bagger en ellende. Eigenlijk was het best een heftige vakantie, maar ik maakte er wat leuks van. Bijvoorbeeld door af en toe te filmen terwijl ik ging koken. Koken met Kees noem ik het.”

“Mensen zijn veel puurder als je met een kleine camera voor ze staat”

Kleine camera

Kees nam een kleine camera mee op zijn reis en merkte direct verschil. “Mensen zijn veel puurder als je met een kleine camera voor ze staat. Het is laagdrempelig, terwijl een grote televisiecamera soms voor een barrière zorgt. In mijn vlogs probeer ik informatie, amusement en inspiratie te combineren.” Hij ging daarna ook nog op reis naar Ghana. “Ik werd uitgenodigd door een Nederlandse vrouw om naar Ghana te komen en te filmen. Via crowdfunding had ik mijn vliegticket binnen 28 uur bij elkaar, waarna ik naar Ghana vertrok.”

De tekst gaat verder onder de foto. 

Kees in Ghana. | Foto: Kees Aantjes

Touren in een oude brandweerauto

In de toekomst hoopt Kees meer kijkers te hebben via zijn Facebookpagina. “Ik ga niet stoppen met m’n werk als cameraman, hoor. Ik vind het nu vooral een uitdaging om verder te kijken naar wat ik kan. Omdat ik freelancer ben, kan ik mijn eigen tijd indelen. Ik heb inmiddels een 40 jaar oude brandweerauto gekocht die 37 jaar dienst heeft gedaan bij de vrijwillige brandweer in Duitsland. Deze brandweerauto wil ik aankomende maanden verbouwen tot camper. Daar wil ik volgend voorjaar mee door Europa trekken, misschien wel naar Slovenië en Kroatië. Ik wil deze reis weer vastleggen in mijn vlogs die ik op mijn Facebook pagina ga publiceren. Ik wil daarna nog meer bestemmingen in Europa aandoen. Schotland en IJsland lijken me ook gaaf!”

De tekst gaat verder onder de foto. 

De brandweerauto die Kees wil gaan ombouwen. | Foto: Kees Aantjes

Canada of de VS

Wie weet krijg ik ooit sponsors voor mijn vlogs en kan ik op deze manier wat langer op reis. Mijn droombestemming is Canada, dat lijkt me heel gaaf. Of Zuid-Afrika en de Verenigde Staten. Wie weet krijg ik ooit sponsors zodat ik deze reizen waar kan maken. Dat is een droom. Of beter gezegd; een doel.”

Bekijk hier de teaser van zijn reis in Ghana:

EEN NIEUWE SERIE VLOGS GAAT VAN START! || DIT KAN JE VERWACHTEN!!

De Vloggende Bestemming is dit keer in Ghana! Ik heb een bliksembezoek gebracht aan dit kleurrijke Afrikaanse land. Op uitnodiging van de Nederlandse eigenaresse Mariette Krouwel Asagbo en haar Afrikaanse man Moses Asagbo van Hanukkah Childrens Home, heb ik een kijkje mogen nemen bij het wel en wee van dit fantastische kindertehuis.Ze hebben me overal mee naar toe gesleept. Ik heb zoveel dingen meegemaakt in 3 dagen dat is niet te doen. Ook alle avonturen in de jungle komen voorbij in mijn vlogs 🎥Hierbij dus alvast een indruk van wat je in de aankomende vlogs kan gaan zien. En er zitten hilarische momenten tussen hoor 😂Laat even weten wat je er van vond! Liken en delen is heel lief en helpt ze in Ghana ook om weer verder te kunnen met hun goede werk voor de kids.

Posted by De Vloggende Bestemming on Friday, 11 October 2019

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen

Lees ook:

Meer in deze categorie

Dordtenaar van de Week

Ga naar “Binnenkijken in de hofjeswoning van Marry: ‘Mijn huis wordt ook wel een museum genoemd’”

Binnenkijken in de hofjeswoning van Marry: ‘Mijn huis wordt ook wel een museum genoemd’

Ga naar “Nieuw! Maurice opent horecazaak die helpt bij re-integratie: ‘Het wordt meer dan een cafetaria’”

Nieuw! Maurice opent horecazaak die helpt bij re-integratie: ‘Het wordt meer dan een cafetaria’

Ga naar “Debora’s stichting helpt mensen die moeilijk kunnen rondkomen: ‘We steunen nu 1350 gezinnen’”

Debora’s stichting helpt mensen die moeilijk kunnen rondkomen: ‘We steunen nu 1350 gezinnen’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Jan van Haasteren puzzel € 9,99”

Jan van Haasteren puzzel € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Kwekkeboom Oven & Airfryer snacks van € 4,29 voor € 2,39”

Kwekkeboom Oven & Airfryer snacks van € 4,29 voor € 2,39

 • Dirk
 • Geldig t/m 6 december 2022
Ga naar “Flanellen pyjama** van € 14,99 voor € 11,99”

Flanellen pyjama** van € 14,99 voor € 11,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Lamswollen sloffen vanaf € 22,99”

Lamswollen sloffen vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022

Vacatures

Ga naar “Teamleider Techniek”

Teamleider Techniek

 • Sportboulevard Dordrecht
 • Fulltime/Parttime
Sportboulevard Dordrecht