Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jip sprak met Wendy en Minouche over hun reisblog, toekomstplannen en de liefde 

Door Jip 17 maart 2020

Jip sprak enkele weken geleden met Wendy en Minouche over hun reisblog, voordat het coronavirus zulke ernstige vormen aannam. We willen het leuke gesprek met deze dames graag delen.


Onlangs heb ik een leuke ontmoeting gehad met Wendy Meywaard en Minouche de Jong. Deze dames zijn travelarchitect bij hun eigen bedrijf: Hello From. Ik ben heel benieuwd wat dit nu precies inhoud. Wendy is 37 jaar en woont in Zwijndrecht, maar is wel in het ziekenhuis in Dordrecht geboren. Dus toch wat Dordts bloed. Minouche is 46 jaar en een rasechte Dordtse, want ze woont al haar hele leven in Dordrecht. Ze zijn vriendinnen en als ik ze zo samen zie zitten, merk ik op: jullie lijken op elkaar.

Vriendinnen of zusjes?

Lachend vertellen ze dat ze inderdaad wel eens de vraag krijgen of ze zusjes zijn. Vaak kleden ze zich hetzelfde, zonder dit met elkaar afgesproken te hebben. Ik wil weten hoe hun vriendschap is ontstaan. “Bij onze exen op de bank”, roepen ze in koor. In 2012 ontmoetten ze elkaar omdat hun toenmalige partners bevriend met elkaar waren. De dames hadden een klik en er ontstond een vriendschap. Door deze vriendschap besloten ze samen het reisavontuur aan te gaan. Minouche hield hier een blog van bij. Als ze terug in Nederland kwamen kregen ze veel vragen over hun verblijf. Mensen wilden ook naar deze plekken toe. En zo gaven ze tips over hun vaak unieke accommodaties, leuke plekjes, restaurantjes, en lokale markten. Inmiddels is dit een uit de hand gelopen hobby geworden en zijn ze er commercieel ingestapt.

‘We zijn net Peppi en Kokki’

Partners in crime

Minouche en Wendy zijn heel beslist in wat ze uitzoeken. Minouche gaat bijvoorbeeld nooit naar een accommodatie die ze zelf niet op haar site wil hebben. Ze reist ook graag met haar dochter. Zo hebben ze bijvoorbeeld samen een roadtrip gemaakt. Minouche: “Door met een tiener te reizen kijk je door andere ogen en kun je ook leuke tieneractiviteiten aanraden.” Wendy reist regelmatig met haar partner mee, die voor zaken naar Dubai gaat. Maar lachend zegt ze dat ze de reizen met Minouche stiekem toch wel de leukste vindt. Gekscherend noemen ze zichzelf dan ook partners in crime. “Maar wat houdt een travelarchitect zijn nu precies in?” wil ik weten. “We zijn een persoonlijk, op maat gemaakt reisbureautje dat vanaf je huis de hele route tot aan je bestemming, van A tot Z voor je uit kan stippelen. Wat ons concept heel sterk maakt is dat we overal zelf geweest zijn. De locatie is voor ons niet altijd bepalend, we zijn voornamelijk gericht op de accommodatie. We hebben ongelofelijk veel lol als we een reis maken. Hoe we het voor elkaar krijgen weten we niet, maar als we ter plaatse een auto huren krijgen we op de een of ander manier altijd een mintgroen exemplaar. We komen overigens ook nooit in één keer op de plaats van bestemming aan, maar rijden altijd eerst verkeerd. We zijn net Peppi en Kokki.”

Eerste kindje op komst

Hiernaast hebben de dames nog volop andere bezigheden. Minouche is moeder van drie kinderen in de leeftijd van 19, 18 en 16 jaar en is eigenaar van nog een ander bedrijf. Wendy houdt van interieurinrichting en is in verwachting van haar eerste kindje. Ze is inmiddels over de helft van haar zwangerschap en heeft eigenlijk niet veel last van ongemakken. Ik vraag haar of de babykamer al paraat staat. Relaxed zegt ze: “Nou nee, daar ben ik eerlijk gezegd nog niet al te veel mee bezig. Ik laat het lekker allemaal over me heen komen.”

Huwelijk met René van der Gijp

Natuurlijk vraag ik Minouche nog even naar haar naderende huwelijk met René van der Gijp. “Ja, daar kijk ik erg naar uit. De uitnodigingen zijn inmiddels verstuurd.” Ik doe haar nog wat suggesties voor een bruidsjurk, maar die is inmiddels ook besteld. “Hij is prachtig”, vertelt ze stralend. “René en ik zijn knettergek op elkaar, we zijn beide al een keer eerder getrouwd geweest, dus we hebben het al eens meegemaakt. Maar dit is voor ons wel echt de kers op de taart. Het wordt vooral een leuk feestje!” Het grappige is wel dat Wendy getuige is bij het huwelijk van Minouche en tegen die tijd op punt staat om te bevallen. “Ik houd het gewoon even op”, lacht Wendy.

Toekomstplannen

Ik vraag naar hun toekomstplannen voor Hello From. En die zijn er. “We zijn in oktober 2018 gestart en zijn aan het groeien. We komen zojuist van ons splinternieuwe kantoor vandaan en zijn aan het overstappen naar een nieuwe, professionelere website. Hierop kunnen mensen direct boeken, prijzen en beschikbaarheid zelf bekijken.” Tot slot vraag ik ze waarom ze nog geen eigen reisprogramma op televisie hebben. Ik vind ze namelijk, buiten dat ze er geweldig uitzien, heel veel kennis van zaken hebben. “Nou, als je wat weet…” is het antwoord met een knipoog,  “…houden we ons aanbevolen.” Het voelt alsof ik deze leuke vrouwen al jaren ken. We nemen met een knuffel afscheid. En mocht John de Mol toevallig meelezen… 😉

Liefs van Jip

Lees ook:

Jip sprak met dokter Wildeman over zijn werk, het onleesbare doktershandschrift en zijn pensioen

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen ...

Tineke maakte van trouwen haar werk: ‘Ik wil mijn bruiloft graag nog een keer overdoen’

Hoe leuk is het als je van het huwelijk je werk kan maken? Tineke zag zevenenhalf jaar geleden een g...

Van kaasboer tot boterkoekjeskraam: Jip sprak deze verkopers op de weekmarkt

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen ...

adv.