Faye en Anne zijn vriendinnen én collega’s! Anne: ‘Ik krijg zelfs privéberichten van de GTST-fans van Faye’

Faye Bezemer en Anne Bouwmeester - Dordtenaar van de week - indebuurt Dordrecht
Faye Bezemer (l) en Anne Bouwmeester. | Foto: indebuurt Dordrecht

Het Johan de Witt-gymnasium is de plek waar Faye Bezemer (19) en Anne Bouwmeester (19) elkaar in de vierde klas leren kennen. Via hun gezamenlijke vriendin Marjolein ontdekken ze al snel dat ze een gedeelde passie voor film en toneel hebben. In de paar jaren daarna komen er veel gave projecten op hun pad. Ze geven samen toneelles op school, doen mee aan het 48 Hour Film Project en Faye krijgt in 2017 een vaste rol in Goede Tijden Slechte Tijden.

Faye en Anne begonnen als kind al met toneel, maar zaten niet bij elkaar op les. Anne volgde lessen bij ToBe en ging toen later naar het Klein Toneel. Faye had theaterles bij Laura’s Dance, kreeg een rol in de film Terugkeer van de Wespendief en werd uiteindelijk onderdeel van de vaste cast van Goede Tijden Slechte Tijden. Ze speelt Lana Langeveld in de populaire televisieserie en is de dochter van Sjors Langeveld en Danny de Jong.

De tekst gaat verder onder de foto. 

Faye Bezemer en Anne Bouwmeester
Faye en Anne hebben een gedeelde passie voor toneel en film. | Foto: indebuurt Dordrecht

Samen toneelles geven

Anne: “Toen we nog op het Johan de Witt zaten, hebben twee docenten een toneelgroep opgezet. Ik heb me direct opgegeven.” Faye: “Ik had het druk met acteerklussen en twijfelde of ik wel mee wilde doen. Ik wilde de kansen van anderen ook niet ontnemen. Maar omdat er te weinig aanmeldingen waren, deed ik ook mee. Omdat Anne en ik allebei al wat ervaring met toneel en acteren hadden, mochten we les geven aan de anderen. Toen is onze vriendschap echt sterker geworden.”

Het 48 Hour Film Project

De samenwerking tussen de twee smaakte naar meer en Faye stelde voor om mee te doen aan het 48 Hour Film Project. Dit is een wedstrijd waarmee je met een team binnen 48 uur een film maakt en strijd om de winst. Anne: “Faye vroeg meteen of ik aan het project mee wilde doen, dus begonnen we met een klein groepje bekenden. We zijn allemaal jong en vonden het stoer om op deze manier te bewijzen dat wij als jonkies ook iets goeds kunnen neerzetten.” Uiteindelijk wordt het team groter en sluiten vrienden van vrienden zich ook bij de groep aan. Faye: “Wat ons team typeert, is dat we jonger dan de meeste teams zijn en allemaal vrienden van elkaar zijn geworden. We zijn met dit project begonnen voor de lol, maar toen we met onze film Moederskindje wonnen, wisten we dat ook dit team vol studenten iets moois kon maken.”

De tekst gaat verder onder de video.

Moederskindje

Faye: “Binnen ons team heb ik de taak van producer op me genomen en ben voor de start van het project al een maand van te voren bezig. Ik schrijf het verhaal niet. Dat doet ons teammaatje Lorans. Hij bespreekt het met Quint, de regisseur, en samen hebben ze Moederskindje bedacht.” Anne: “Ja, die twee zijn echt helden. Moederskindje is een mysteriefilm. Je moet het een paar keer bekijken om het verhaal te snappen. De belangrijkste boodschap van de film is identiteit. Wat en wie heb je nodig om jouw identiteit te kennen? Verder laten we de film over aan jouw verbeelding.”

Hobby of meer?

Hoe zien de twee meiden hun toekomst voor zich? Willen ze verder met films maken? Anne: “Voor mij is het echt een hobby. Ik ben begonnen aan mijn studie geneeskunde en wil dat afmaken. Misschien komt er nog iets op mijn pad, maar voor nu is dit genoeg.” Faye: “Ik krijg energie van verhalen vertellen en daarom vind ik het fijn dat ik dit al meerdere keren heb kunnen doen bij het 48 Hour Film Project. Ik weet niet of ik ooit grote filmproducties aan zou kunnen als producer. Ik blijf ook liever acteren. De laatste twee jaar op het gymnasium heb ik gecombineerd met mijn rol in GTST. Dat was vrij pittig. Maar voor de filmprojecten van 48 Hours blijf ik tijd vrijmaken. Sinds kort ben ik naar Hilversum verhuisd, dus ik zie m’n vrienden al niet zo vaak meer.

Anne: ‘Ik krijg zelfs privéberichten van de fans van Faye’

Omgaan met de bekendheid

Faye is nu dagelijks op televisie te zien en ook Anne merkt daar de gevolgen van. Anne: “Ik vind het heel grappig dat Faye bekender wordt. Ze wordt herkend op straat en sommige fans sturen mij zelfs berichtjes om te vragen of ze contact met Faye kunnen krijgen. Ik snap dat mensen dat doen als ze iemand bewonderen. Zelf ben ik fan van One Direction geweest. Maar ik leg deze fans wel uit dat dit niet de juiste manier is om contact met Faye te krijgen.” Faye reageert: “Liever heb ik natuurlijk niet dat fans mijn vrienden berichtjes sturen. Maar ze gaan er super goed mee om en supporten me op alle vlakken.” “Het scheelt dat we zelf geen Goede Tijden Slechte Tijden kijken”, vertelt Anne. “Faye is verder ook helemaal niet veranderd. Ze is nog steeds dezelfde persoon.” Faye vertelt: “Ik leer echt super veel bij GTST, maar weet dat ik hier niet altijd zal blijven acteren. Daarom wil ik naar een toneelschool om mezelf te ontdekken. Daarnaast wil ik heel graag in een bioscoopfilm spelen, dat staat echt bovenaan mijn bucketlist. En het 48 Hour Film Project is iets dat ik wil blijven doen. Sommige vrienden gaan met elkaar naar de bios of feesten. Wij maken samen films. Wie kan dat nou zeggen?”

Meer in deze categorie

Dordtenaar van de Week

Ga naar “Voedingsdeskundige Rhodé geeft tips: ‘Ik heb altijd walnoten en tomatenblokjes in huis’”

Voedingsdeskundige Rhodé geeft tips: ‘Ik heb altijd walnoten en tomatenblokjes in huis’

Ga naar “Jonge visboer Mohammed nam Vishandel Heijeplein over en verkoopt zijn eerste Hollandse Nieuwe”

Jonge visboer Mohammed nam Vishandel Heijeplein over en verkoopt zijn eerste Hollandse Nieuwe

Ga naar “Bijzondere sport! Rusmir geeft les in Europese krijgskunsten”

Bijzondere sport! Rusmir geeft les in Europese krijgskunsten

In onze gids

Ga naar “Jack’s Steakhouse”

Jack’s Steakhouse

 • Baanhoekweg 50
 • Argentijnse restaurants
 • 11:00 - 22:00
Jack's steakhouseJack's steakhouse

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “Gratis PME Legend t-shirt ter waarde van 29,99 euro”

Gratis PME Legend t-shirt ter waarde van 29,99 euro

 • Vrije Tijds Centrum
 • Geldig t/m 17 juli 2022

Topper

Ga naar “50% korting bij NAME IT”

50% korting bij NAME IT

 • NAME IT
 • Geldig t/m
NAME IT Dordrecht kinderkleding tieners
Ga naar “alle damesmode 2+1 gratis € 15,00”

alle damesmode 2+1 gratis € 15,00

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “Gratis zomertas”

Gratis zomertas

 • Bruna Sterrenburg
 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “From PB with love spijkerjasje € 22,99”

From PB with love spijkerjasje € 22,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022

Vacatures

Ga naar “Verzorgende IG”

Verzorgende IG

 • PZC Dordrecht
 • Parttime

Topper

Ga naar “Logistiek medewerker”

Logistiek medewerker

 • PBM Express
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Ervaren Sales Consultant”

Ervaren Sales Consultant

 • Lucom Benelux
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Patissier/banketbakker M/V”

Patissier/banketbakker M/V

 • Banketbakkerij & Konditorei Van der Sterre
 • Fulltime/Parttime
Slagroomtaart | Van der Sterre | Indebuurt Dordrecht
Ga naar “Verkoopmedewerker”

Verkoopmedewerker

 • NAME IT
 • Parttime
NAME IT Dordrecht kinderkleding tieners

Agenda

Ga naar “Stockverkoop tijdens Shoppingnight Dordrecht”

Stockverkoop tijdens Shoppingnight Dordrecht

 • byBranderhorst.
 • Van 30 jun t/m 2 jul
Tijdens de Shoppingnight Dordrecht 2022 heeft T(h)of een stocksale met veel korting op designer itemsTijdens de Shoppingnight Dordrecht 2022 heeft T(h)of een stocksale met veel korting op designer items

Topper

Ga naar “Film: Elvis”

Film: Elvis

 • Cinema The Movies Dordrecht
 • Van 23 jun t/m 3 aug
De film Elvis draait vanaf juni 2022 in Cinema The Movies in DordrechtDe film Elvis draait vanaf juni 2022 in Cinema The Movies in Dordrecht

Topper

Ga naar “Film: 12 Angry Men”

Film: 12 Angry Men

 • Cinema The Movies Dordrecht
 • Van 9 jul t/m 10 jul
Cinema The Movies toont een weekend de film 12 Angry MenCinema The Movies toont een weekend de film 12 Angry Men

Topper

Ga naar “Pasar Malam 2022”

Pasar Malam 2022

 • Van 7 aug t/m 10 aug
Ga naar “Big Rivers 2022”

Big Rivers 2022

 • Van 15 jul t/m 17 jul