Dordrecht wordt populairder om te wonen, weet makelaar Angelique: ‘Ik zie veel mensen uit Rotterdam, Gouda én Amsterdam’

Angelique Zegers voor haar ouderlijk huis in de binnenstad, waar haar liefde voor oude panden begon. | Foto: indebuurt Dordrecht

De liefde voor oude spullen en huizen ontstond bij Angelique Zegers al op jonge leeftijd. Haar vader is antiquair en samen met het gezin woonden ze in een gemeentelijk monument aan de Johan de Wittstraat. Angelique heeft haar ouderlijk huis altijd prachtig gevonden en op latere leeftijd besloot ze haar interesse voor oude panden te gebruiken in haar werk als makelaar.

Angelique is een geboren en getogen Dordtse, maar toch heeft ze twintig jaar ergens anders gewoond. Samen met haar man besloot ze dat dat de drukte van de stad niet voor hen was weggelegd. Ze verhuisden meerdere keren en woonden op verschillende boerderijen. “Ik vond het elke keer ontzettend leuk om op zoek te gaan naar een oude woning en deze op te knappen en in te richten”, vertelt Angelique. “Uiteindelijk besloten mijn man en ik weer te verhuizen, maar dit keer terug naar de stad. Ik besloot mijn baan als marketing manager niet te houden en het roer om te gooien. Ik wilde mijn gevoel volgen en huizen gaan verkopen, advies geven, mensen helpen een nieuw thuis te vinden en makelaar te worden. Dat had ik twintig jaar eerder moeten doen!”

Terug naar Dordrecht

Het klushuis dat ze vijf jaar geleden kochten, stond in…. Dordrecht. “Terwijl we aan het huis werkten, besloot ik de opleiding voor makelaar te volgen. Ik heb mijn stage bij een Zwijndrechtse makelaar kunnen lopen, totdat ik hoorde dat Waltmann Makelaars in Dordrecht een makelaar zocht. Ik had niet verwacht dat ze iemand van mijn leeftijd wilden aannemen, maar ze deden het toch. En nu werk ik er al vier jaar!”

Liefde voor de binnenstad

Haar voorliefde ligt bij de oude panden in de binnenstad. Inmiddels is het haar expertise, omdat de verkoop van deze huizen haar goed afgaat. “Maar ik verkoop niet alleen woningen in de binnenstad hoor. Dordrecht kent een groot aantal wijken met een divers aanbod en dat maakt het ook zo leuk. Maar mijn hart ligt bij oudere huizen, omdat het panden zijn met een verhaal. Alleen al het schrijven van een tekst voor bij de beschrijving van het huis is al leuk. Ook daar probeer ik een uniek iets aan mee te geven.”

Bomvolle agenda

De woningmarkt is oververhit en geliefde huizen zijn vaak dezelfde week nog verkocht. Angeliques agenda staat daarom bomvol met afspraken. Soms kan ze het niet laten om ’s avonds of in het weekend te werken. “Ik hobbel overal naartoe met mijn fietsje of elektrische auto. Mijn agenda staat vol, dus ik moet voor mezelf een pauze inplannen. Vaak verschuift die pauze alsnog naar het avondeten. Het is een drukke baan, maar ik zie het als hobby. Je komt zoveel mensen tegen met allemaal een eigen verhaal.”

“Zo was ik laatst bij een ouder stel dat al vijftig jaar in een huis in de Sophiastraat woont. Eigenlijk wilden ze nog niet verhuizen, maar ze konden hier niet langer blijven wonen vanwege hun leeftijd. De liefde die ze voor dit huis hadden, wilde ik daarom overbrengen in de beschrijving. Ook kwam er laatst een jong stel kijken bij een huis aan het Kromhout. We hadden zo’n leuk gesprek dat ze vertelden dat ze zwanger waren. Het was nog zo pril dat de rest van de familie het nog niet wist. Dat ik dit geluk met ze mocht delen, was erg mooi.”

Veel mensen uit Rotterdam, Delft, Den Haag, Gouda én Amsterdam komen nu in Dordrecht wonen

Hip and happening

De makelaar merkt dat Dordrecht nu hip and happening is. “Je moest eens weten hoe vaak er bezoekers uit Rotterdam, Delft, Den Haag, Gouda en Amsterdam komen. Omdat Dordrecht nog betaalbaarder is dan andere steden, komen ze allemaal hier naartoe. Ook duurdere nieuwbouwprojecten zijn in korte tijd verkocht.”

Eén van de gaafste panden die ze heeft verkocht, vindt ze Wijnstraat 88. “Toen ik zag dat we dit huis mochten verkopen, stond ik vooraan. Maar het zat in het portfolio van mijn collega Dorith Kools. Daarom vroeg ik of ik een keer mee mocht met een bezichtiging. Wat een prachtig huis was dat, net een paleis. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Uiteindelijk mocht ik een bezichtiging van Dorith overnemen, omdat zij op die dag niet kon. En toen heb ik het pand na een paar bezichtigingen mogen verkopen!”

Je kunt verder lezen onder de foto’s van Wijnstraat 88

Laat je niet afschrikken

Dat de frustraties bij mensen hoog oplopen door de huidige woningmarkt, snapt Angelique helemaal. “Alleen als je een bezichtiging hebt gehad, mag je bij ons een bod doen. Ik vind dat je een huis moet zien én voelen. Op dit moment wordt er veel overboden, maar laat dat je niet afschrikken. Ook al denk je dat je wordt overboden, doe toch een bod. Het kan zomaar zijn dat je wél de gelukkige bent.”

De makelaar heeft nog een tip voor starters. “Ik zie dat starters veelal op zoek zijn naar een huis dat al helemaal af is. Vaak zijn die woningen al aan de prijs en dan wordt er ook nog overboden. Kijk ook eens naar een ‘opa- en omahuisje’ dat er wat minder modern en gelikt uitziet. Vaak kan je dit voor minder geld kopen. Huur daarna mensen in die het huis naar jouw smaak kunnen maken. Zo gebruik je het geld dat je normaal voor overbieden inzet, voor het inrichten van je huis zoals je zelf hebben wilt.”

Dit vind je misschien ook interessant:

Meer in deze categorie

Dordtenaar van de Week

Ga naar “Voedingsdeskundige Rhodé geeft tips: ‘Ik heb altijd walnoten en tomatenblokjes in huis’”

Voedingsdeskundige Rhodé geeft tips: ‘Ik heb altijd walnoten en tomatenblokjes in huis’

Ga naar “Jonge visboer Mohammed nam Vishandel Heijeplein over en verkoopt zijn eerste Hollandse Nieuwe”

Jonge visboer Mohammed nam Vishandel Heijeplein over en verkoopt zijn eerste Hollandse Nieuwe

Ga naar “Bijzondere sport! Rusmir geeft les in Europese krijgskunsten”

Bijzondere sport! Rusmir geeft les in Europese krijgskunsten

In onze gids

Ga naar “Jack’s Steakhouse”

Jack’s Steakhouse

 • Baanhoekweg 50
 • Argentijnse restaurants
 • 11:00 - 22:00
Jack's steakhouseJack's steakhouse

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “Gratis PME Legend t-shirt ter waarde van 29,99 euro”

Gratis PME Legend t-shirt ter waarde van 29,99 euro

 • Vrije Tijds Centrum
 • Geldig t/m 17 juli 2022

Topper

Ga naar “50% korting bij NAME IT”

50% korting bij NAME IT

 • NAME IT
 • Geldig t/m
NAME IT Dordrecht kinderkleding tieners
Ga naar “From PB with love spijkerjasje € 22,99”

From PB with love spijkerjasje € 22,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “alle damesmode 2+1 gratis € 15,00”

alle damesmode 2+1 gratis € 15,00

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “DDDDD keuken- textielsets van € 17,99 voor € 8,99”

DDDDD keuken- textielsets van € 17,99 voor € 8,99

 • Geldig t/m 3 juli 2022

Vacatures

Ga naar “Logistiek medewerker”

Logistiek medewerker

 • PBM Express
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Ervaren Sales Consultant”

Ervaren Sales Consultant

 • Lucom Benelux
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Patissier/banketbakker M/V”

Patissier/banketbakker M/V

 • Banketbakkerij & Konditorei Van der Sterre
 • Fulltime/Parttime
Slagroomtaart | Van der Sterre | Indebuurt Dordrecht
Ga naar “Verkoopmedewerker”

Verkoopmedewerker

 • NAME IT
 • Parttime
NAME IT Dordrecht kinderkleding tieners
Ga naar “Vakantiewerk bij Grieks Restaurant Ammos”

Vakantiewerk bij Grieks Restaurant Ammos

 • Grieks Mediterraans restaurant Ammos
 • Fulltime/Parttime
Grieks Mediterraans Restaurant Ammos - indebuurt.nl

Agenda

Ga naar “Film: 12 Angry Men”

Film: 12 Angry Men

 • Cinema The Movies Dordrecht
 • Van 9 jul t/m 10 jul
Cinema The Movies toont een weekend de film 12 Angry MenCinema The Movies toont een weekend de film 12 Angry Men

Topper

Ga naar “Film: Elvis”

Film: Elvis

 • Cinema The Movies Dordrecht
 • Van 23 jun t/m 3 aug
De film Elvis draait vanaf juni 2022 in Cinema The Movies in DordrechtDe film Elvis draait vanaf juni 2022 in Cinema The Movies in Dordrecht

Topper

Ga naar “Stockverkoop tijdens Shoppingnight Dordrecht”

Stockverkoop tijdens Shoppingnight Dordrecht

 • byBranderhorst.
 • Van 30 jun t/m 2 jul
Tijdens de Shoppingnight Dordrecht 2022 heeft T(h)of een stocksale met veel korting op designer itemsTijdens de Shoppingnight Dordrecht 2022 heeft T(h)of een stocksale met veel korting op designer items

Topper

Ga naar “Pasar Malam 2022”

Pasar Malam 2022

 • Van 7 aug t/m 10 aug
Ga naar “Big Rivers 2022”

Big Rivers 2022

 • Van 15 jul t/m 17 jul