Dit nummer wil Marianne Noble zingen als ze ooit een rol in The Passion krijgt

Door Stem van Dordt 19 maart 2019

“Ik ben hier geboren, heb hier mijn jeugd doorgebracht… ik ben gewoon in hart en nieren een Dordtenaar. Ik hou echt veel van Dordt,” aldus zangeres Marianne Noble (72). Na haar deelname aan het eerste seizoen van het RTL4 televisieprogramma The Voice Senior (editie 2018), een talentenjacht waarin zestig plussers kunnen laten horen hoe goed zij kunnen zingen, is de ster van Noble rijzend.

Op haar zeventiende begon de Dordtse met zingen. “Het is heerlijk om te doen. Het geeft mij echt een lekker gevoel, want ik kan er al mijn gevoel in kwijt en het is goed tegen stress. Je vergeet even alles om je heen.” Marianne Noble maakte in 1967 op 20-jarige leeftijd haar eerste single My Mother en heeft in de jaren daarna meerdere singles uitgebracht die zelfs in de hitparade terecht kwamen. Ze heeft ook als gastzangeres met Hans Vermeulen en The Sandy Coast gewerkt. De liefde voor zingen is door Bob Dylan en Donovan ontstaan, vertelt ze. “Die speelden op een gitaar en ik zat toentertijd ook op gitaarles. Net als zij had ik ook zo’n mondorgel met beugel gekocht. Toen ben ik zelf liedjes gaan schrijven en van het een komt het ander, maar die twee hadden wel invloed op me.”

Noble over The Passion

Marianne Noble vindt dat het podium haar een kick geeft. Nu de negende editie van The Passion donderdag 18 april om 20.30 uur wordt opgevoerd in het centrum van Dordrecht en live wordt uitgezonden op de landelijke televisie, zou Noble het ‘echt heel leuk hebben gevonden om één liedje ofzo’ daarin te doen. “Maar ik denk niet dat dat zo is hoor, anders had ik allang wat gehoord. Daar ben ik toch niet bekend genoeg voor.” Als de organisatie zich bedenkt, dan heeft Noble wel een idee over haar rol. “Ik zou dan wel ‘Marie’ willen zingen van Randy Newman. Dat vind ik zo prachtig. Dat zou ik wel voor Maria willen zingen.”

Mooiste zangervaring

Naar eigen zeggen is de mooiste zangervaring van de Dordtse tot nu toe The Voice Senior. “Ik heb wel wat vaker dingen op tv gedaan, maar dit was zoiets bijzonders. Continu complimenten krijgen, zoveel lieve mensen die ik heb leren kennen, vooral de meiden achter de schermen. Schatjes zijn het! En wat een steun.”

Zingen met haar dochter

Ook schiet de herinnering van haar eerste plaat opnemen Noble te binnen tijdens dit verhaal. “Dat was ook erg apart natuurlijk. Je denkt dan dat je heel wat bent, maar dan hoor je het terug op de radio en dan vind ik het weer tegenvallen. En natuurlijk samen zingen met mijn dochter (Menke Meijer, red.) bij Tijd voor MAX op NPO1. Welke moeder kan zoiets zeggen?” In de toekomst zou de trotse moeder met haar dochter een nummer op willen nemen. “Wij zingen natuurlijk al samen, maar een single opnemen zou ik dan wel heel leuk vinden samen. En samen een nummer 1 hit hebben natuurlijk,” lacht Noble.

Na The Voice Senior

Tussen The Voice Senior en nu zijn er ‘een hoop leuke dingen’ op zanggebied gebeurd. “Momenteel ben ik een repertoire voor de grote band aan het samenstellen en heb een fijne kleine band. Ook heb ik een aantal leuke optredens gehad en een paar keer mogen aanschuiven aan tafel bij diverse tv programma’s. Dat vond ik echt hartstikke leuk joh. Ja, tv ligt me wel, dat zou ik best vaker willen doen.”

Dit verhaal is geschreven door Nanda van Heteren voor De Stem van Dordt. 

Meer Dordtenaren:

YouTuber Glenn vindt Dordt de perfecte plek voor zijn video’s en dit is waarom

YouTuber en vlogger worden stond niet altijd bovenaan het wensenlijstje van Glenn Eilbracht. Hij kom...

Charlotte deed mee aan een WK in Australië en toen gebeurde dit

Ze werkte er jaren naartoe en zat weken in spanning over de uitslag. Wie mocht er mee naar het WK re...

Antoin Peeters verhuisde 14 jaar geleden naar Dordrecht en dit is waarom

Sinds 2005 woont RTL Nieuws presentator Antoin Peeters (44) in Dordrecht. "Mijn vrouw Renate is Dord...

adv.