Binnenkijken! Ester en haar man verbouwen hun droomhuis aan de Krommedijk

Ester in haar nieuwe keuken in het huis aan de Krommedijk. | Foto: indebuurt Dordrecht

In vier jaar tijd gaan Ester en Lennard niet in hun eerste, tweede, maar derde huis in Dordrecht wonen! Ze verhuisden vanuit Leiden naar de Voorstraat, toen naar de Weeskinderendijk en nu hebben ze hun droomhuis aan de Krommedijk gekocht. Een jarendertigwoning die ze verbouwen om er daarna voor de rest van hun leven te wonen.

Toen Krommedijk 83 in de verkoop ging, zagen Ester en Lennard de advertentie afzonderlijk van elkaar. Ze wisten dat ze per se bij dit huis wilden kijken. Lennard is militair en de hele week van huis om te trainen, dus hij kon niet bij het huis kijken. Daarom ging Ester, die nog maar pas bevallen was van hun tweede dochter, samen met haar moeder naar de woning kijken. Ze wist het meteen: dit is het! Ze kochten het huis zonder dat Lennard het had gezien.

Gezinsuitbreiding

“Ons huis aan de Weeskinderendijk is prima, maar we hebben nu twee dochters en willen nog een derde kindje”, vertelt Ester. “Daarom wilden we groter gaan wonen, zodat iedereen een eigen slaapkamer heeft. Het moest sowieso in Dordrecht zijn. In 2017 kwamen we hiernaartoe vanuit Leiden en ik wil er nu niet meer weg. Ik groeide op in Rotterdam en Lennard in Papendrecht. We leerden elkaar tijdens onze studententijd in Leiden kennen. Eerlijk gezegd kende ik Dordrecht niet zo goed. Nu vind ik het een geweldige stad. Niet groot, je hebt alles in de buurt en je vindt hier zoveel winkels die je nergens anders hebt.”

In 2017 kocht het stel een antikraakwoning aan de Weeskinderendijk. Het moest helemaal opgeknapt worden en dat deden Ester en Lennard zelf. Een flink project waar ze zes maanden mee bezig waren. “Zoveel tijd hebben we nu niet bij ons nieuwe huis. We hebben de sleutel op 1 juni gekregen en op 25 juni moesten we uit ons eigen huis zijn. Daarom zijn we al een paar weken druk bezig met verven. Gelukkig weten we sinds januari dat het huis van ons is, dus we hadden tijd om ons voor te bereiden.”

Het verhaal gaat verder onder de foto’s.

Foto’s: indebuurt Dordrecht

Jaren 30

Het huis aan de Krommedijk is in de jaren dertig gebouwd en er zijn zelfs nog oude plafonds en glas-in-loodramen te vinden. “We hebben bij de buren gekeken welke elementen er origineel zijn. Een paar dingen willen we in ere herstellen, zoals de slaapkamerdeuren. Daar horen kleine raampjes in.”

Als je in de woonkamer en keuken komt, zie je dat er is gekozen voor warme kleuren. De keuken heeft een roodbruine kleur en de muren zijn wit met een rode ondertoon. Zelfs het plafond kreeg kleur. Ester verfde het in een beige tint. “Ons huis aan de Weeskinderendijk had koele tinten, maar nu wilden we voor warme kleuren gaan. Lennard en ik vinden dat ons huis genegenheid moet uitstralen. Het is de plek waar we als gezin wonen. Omdat mijn man vaak de hele week weg is voor zijn werk, waardeer ik de tijd samen nóg meer. Mijn familie komt uit Oostenrijk en van huis uit ben ik gewend dat er een eethoek is. Met familie zat ik ’s avonds niet op de bank, maar aan de keukentafel. Daarom hebben we voor een grote eettafel van twee meter zestig gekozen. Er is plek voor tien mensen, zodat we daar gezellig kunnen kletsen en eten.”

Je kunt verder lezen onder de foto’s

Foto’s: indebuurt Dordrecht

Gym en kinderverdieping

Het huis heeft in totaal vier verdiepingen. Een onderhuis, begane grond en twee verdiepingen met slaapkamers. “Lennard gaat in het onderhuis zijn gym maken. De eerste verdieping is voor onze slaapkamer, de babykamer van onze dochter Marie, een studeerkamer én de badkamer. De tweede verdieping wordt de kinderverdieping. Daar zijn twee slaapkamers en genoeg ruimte om te spelen. Als onze jongste dochter groter is, gaat ze op één van die kamers slapen. Op dezelfde verdieping als haar zus Doortje. We hebben hier gekozen voor vrolijke en frisse kleuren. De kamer waar Doortje gaat slapen heeft donutbehang en blauwe muren.”

In minder dan een maand maakten ze het huis bewoonbaar. Daarom blijven er nog genoeg projectjes over om aan te pakken. “Ik ben van plan om hier voor de rest van ons leven te wonen”, vertelt Ester. “Er is dus genoeg tijd om het huis nog verder op te knappen. Zo wil ik de tuin nog mooier maken, maar dat komt later wel. Voor nu ben ik gewoon ontzettend trots dat wij in dit mooie huis in Dordrecht mogen wonen.”

Wil je de verbouwing van het huis volgen? Ester heeft haar eigen Instagramaccount @dordtsdijkhuis.

Dit vind je misschien ook leuk:

Meer in deze categorie

Dordtenaar van de Week

Ga naar “Dordt onder de Loep: Erik brengt Dordtse ondernemers op een nieuwe manier in beeld”

Dordt onder de Loep: Erik brengt Dordtse ondernemers op een nieuwe manier in beeld

Ga naar “Dordtse zangeres Sam brengt haar eerste single uit: ‘Er is altijd muziek in mijn hoofd’”

Dordtse zangeres Sam brengt haar eerste single uit: ‘Er is altijd muziek in mijn hoofd’

Ga naar “Bobby en Daisy openen nieuwe kapsalon: ‘Fijn om weer in Dordrecht te zijn’”

Bobby en Daisy openen nieuwe kapsalon: ‘Fijn om weer in Dordrecht te zijn’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Kruidvat Boob tape van € 5,99 voor € 5”

Kruidvat Boob tape van € 5,99 voor € 5

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Andrélon van € 15,96 voor € 7,98”

Andrélon van € 15,96 voor € 7,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Tommy Hilfiger sneakers € 39,99”

Tommy Hilfiger sneakers € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Alle 0.0 pilsener van € 11,70 voor € 5,85”

Alle 0.0 pilsener van € 11,70 voor € 5,85

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023

Agenda

Ga naar “Bijen- en honingmarkt”

Bijen- en honingmarkt

 • 15 april 2023
Ga naar “Eallum”

Eallum

 • Van 27 mei t/m 28 mei
Ga naar “Wantijpop”

Wantijpop

 • 10 juni 2023
Ga naar “Wantijlive”

Wantijlive

 • 9 juni 2023
Ga naar “Zomerkermis”

Zomerkermis

 • Van 17 jun t/m 25 jun
Fun Factory Zomerkermis Dordrecht