Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze 20 bekende Nederlanders komen uit Dordrecht!

Door Lisanne Doff 20 september 2019

Lang niet alle bekende Nederlanders komen uit de hoofdstad. Er zijn genoeg beroemdheden voor wie het goede oude Dordrecht ‘als thuis’ blijft voelen. We maakten een lijstje met Dordtenaren die hier zijn geboren, hier een huisje hebben of vroeger hebben gewoond.

Pagina 1/21
⟵ swipe swipe ⟶

Freek Vonk

Freek Vonk Dordrecht Dordtenaren
Foto: ANP/Lonkhuijsen, Robin

Freek Vonk is een bioloog die bekend is van televisie. Als je zijn programma nog nooit hebt gezien, ken je hem vast wel van de hilarische LuckyTV-filmpjes. Freek maakte programma’s als De Super Freek Show en Freek Tegen De Stropers.

Caroline de Bruijn

Foto: ANP

Ja mensen, Caroline de Bruijn, of moeten we zeggen Janine Elschot, is geboren in Dordrecht. Of je nou Goede Tijden Slechte Tijden kijkt of niet, iedereen kent het gezicht van Janine wel en daarmee automatisch ook dat van Ludo. Talloze keren gingen ze uit elkaar in de soapserie, maar in het echte leven zijn ze altijd bij elkaar gebleven.

René van der Gijp

René van der Gijp
Foto: ANP

René begon op ons eiland met voetballen bij DFC, hij is hier namelijk geboren. De kans is groot dat je hem kent van het programma Veronica Inside.

Jasmine Sendar

Foto: ANP

Jasmine Sendar was negen jaar lang dagelijks op tv te zien in de soaps Onderweg naar Morgen en Goudkust. Begin jaren ’80 kwam ze in Dordrecht terecht. Haar moeder wilde graag in een nette buurt wonen, dus hadden ze een plekje in Stadspolders.

Merel Baldé

Merel Baldé slimste mens
Foto: Merel Baldé

Merel is actrice en zangeres en brak in 2018 door met de hit Lekker Met De Meiden. Ze timmert flink aan de weg, heeft haar eigen documentaire en staat op meerdere podia per jaar. Ze werd in 1991 in Dordt geboren en haar familie woont hier nog steeds.

Kijktip! Een blik achter de schermen bij Merol

Precies één jaar na het uitkomen van de hit ‘Lekker met de Meiden’ komen BNNVARA en 3LAB met de docu...

Digital Punk

Foto: Digital Punk Facebook

Oké bereid je voor! Veel harde muziek nu. Digital Punk, oftewel René de Bruijn, is een hardstyle dj. Hij draaide onder meer op Decibel, Hard Bass, Emporium en Loudness. Je moet houden van de muziek, maar als je dat doet ken je René vast wel.

Marianne Noble

Noble The Voice Senior
Foto: YouTube The Voice of Holland

In 2018 stal Marianne Noble vele harten tijdens The Voice Senior. Uiteindelijk werd ze tweede, maar ze werd niet vergeten. In Dordrecht vinden we haar super leuk!

Everon Jackson Hooi

Everon Jackson Hooi breekt verloving met Jozua Augusto Suitela
Foto: ANP Kippa

Oké, Everon is niet in Dordrecht geboren maar hij heeft hier wel gewoond. We kennen hem natuurlijk als Bing uit Goede Tijden Slechte Tijden. Of hij af en toe nog steeds op ons eiland te vinden is, durven we niet te zeggen.

Ronald Giphart

Foto: Wikimedia

Ronald is een schrijver en bekend van boeken als Ik ook van jou en Phileine zegt sorry. Hij is een zoon van Wijnie Jabaaij en heeft een zus (Karin Giphart) die ook schrijver is. Toen Ronald 11 jaar was, verhuisde hij naar Soest.

Diet Kloos-Barendregt

Bekende Dordtenaren
Foto: Archiefbeeld

Diet Kloos-Barendregt was een ontzettend sterk en belangrijk persoon. Ze was zangeres, maar vooral verzetsstrijder in de Tweede Wereldoorlog. Als 16-jarige leerling van het gymnasium in Dordt leerde ze haar knokploegleider Jan Kloos kennen, waar ze later mee trouwde. Drie weken later werden ze gearresteerd. Diet moest toezien hoe haar man werd gemarteld en in 1945 werd vermoord. Zelf werd ze vrijgelaten en sloot zich onmiddellijk weer aan bij het verzet en ging wapens smokkelen. Na de oorlog studeerde ze af als zangeres aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze zong in Italië, Frankrijk en Duitsland. In 2015 stierf ze op 90-jarige leeftijd.

Vastert van Aardenne

bekende acteurs en actrices uit dordrecht
Foto: ANP Kippa

Vastert is bij velen bekend als Thomas van Zuylen in de serie Goudkust en Pierre Valken in de serie Westenwind. O ja en hij zat trouwens ook in de film Afblijven naar het boek van Carry Slee.

O’G3NE

O'G3NE
Foto: ANP

De drie zussen Lisa, Amy en Shelley Vol, beter bekend als O’G3NE, zijn behoorlijk populair in Nederland. In 2007 wonnen ze de Nederlandse voorronde voor het Junior Eurovisiesongfestival. Daarna gingen ze door met zingen en wonnen op 19 december 2014 het vijfde seizoen van The Voice of Holland. En in 2017 vertegenwoordigden ze Nederland op Eurovisie Songfestival in Oekraïne.

Martine de Jager

Foto: Martine de Jager fanseite

Martine is eigenlijk een musicalster van Dordtse bodem. Ze speelde musicals in Nederland, Duitsland en België. In 2008 won ze een John Kraaijkamp Musical Award voor haar rol in Verplichte Figuren.

Nielson

Nielson Niels Littooij - The Passion 2019 - indebuurt Dordrecht.
Foto: ANP KIPPA/ Bas Czerwinski

Ja duhh, denk je nu. Wij ook. Niels Littoij is en blijft een Dordtenaar, dat weten wij en de rest van de wereld weet dat ook. Hij mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje.

Bettina Berger

bekende acteurs en actrices uit dordrecht
Foto: ANP Kippa

Bettina kennen we uit Onderweg naar Morgen waar ze Renée Couwenberg speelde. In 2005 ging ze dramatisch uit de serie. Benieuwd hoe dat ging? Check het via dit linkje. 

Mattie Valk

Foto: ANP

Mattie is geboren in Dordt en begon zijn carrière bij ATOS radio in Zwijndrecht. Daarna ging hij naar Exxact FM (later bekend als Drechtstad FM). Via VARA en BNN kwam hij uiteindelijk terecht bij Qmusic. Dat maakt hem een indirecte collega van de indebuurt redactie 😉.

Willie Batenburg

Foto: Screenshot

Wie kent hem niet: Willie Batenburg. En als je de persoon niet kent, dan ken je zijn nummer Oene maine matsj Tirol wel. Hij werd ontdekt door redacteuren van Radio Rijnmond en werd een grote lokale volksheld. Luisteraars die in de uitzending de woorden van Willie precies mee wisten te zingen, konden duizend gulden winnen.

Celinde Schoenmaker

Foto: ANP

Ze speelde Fantine in Les Misérables op West End in Londen. Schitterde met Freek Bartels in de musical Love Story en deed met onder meer Chantal Janzen mee aan Musicals in Concert in de Ziggo Dome. En ze is geboren in… tromgeroffel… Dordrecht!

Olga Lowina

Foto: Wikimedia

Jodelaaahiiieeeeetieeeeee. Oké vooruit, ze is niet geboren in Dordrecht, maar ze heeft er wel gewoond. Olga Lowina was specialist in jodelen en mede door haar hebben we meerdere jodelrages gehad.

Cornélie van Zanten

bekende dordtenaren
Foto: Wikimedia

Ze was een mezzosopraan en een alt en zong in opera’s in Italië, Duitsland, Amerika en natuurlijk Nederland. Daarna werd ze zangdocent aan het conservatorium in Amsterdam.

Meer zoals dit artikel:

Merel Baldé met Nick en Simon Merol

Deze artiesten uit Dordrecht beluister je op Spotify!

Dordrecht heeft op muzikaal gebied best wat te bieden. Niet alleen in de kroegen of podia, maar ook ...

Dit is het nieuwe raptalent uit Dordrecht: Wendell a.k.a. Koppige

Wendell Berghaven is van zichzelf een vrij rustig persoon en niet iemand die graag in het middelpunt...

8 x zo vieren Dordtse BN’ers hun zomervakantie

Het is een stukje rustiger in de stad. Een heleboel inwoners vieren vakantie in het buitenland (of l...
Pagina 1/21
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Dordtenaren

adv.