Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Yay: de openluchtbioscoop van The Movies gaat door en deze films kun je zien

Aangeboden door Cinema The Movies Dordrecht 5 augustus 2020

Het is het nieuws waarop we zaten te wachten: Film in de Achtertuin gaat door. Het filmfestival van Cinema The Movies heeft een ‘go’ gekregen van de gemeente en dat betekent vijf (!) vrijdagavonden vol met de leukste feelgoodfilms, met de achtertuin van de cinema als perfecte locatie. En wij hebben het programma! 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Coronaproof

Natuurlijk kruip je tijdens een van deze films het liefste tegen je lief/bestie/moeder aan. Om een veilige afstand tussen bezoekers te garanderen, zul je in de tuin van het filmhuis vakken vinden waar je met maximaal vier personen kunt zitten. Daar tussenin zijn lege vakken waardoor je genoeg afstand van andere bezoekers kunt houden.

Vanaf 18:30 uur is De Kloostertuin open. Breng je eigen stoel of kleedje mee. Een barretje serveert drankjes en enkele aanbieders van food & snacks staan verspreid in de tuin. Lekker picknicken of borrelen vooraf is dus een gezellige optie. Kaartjes à acht euro koop je op de website via de oranje knop hieronder.

Klik op het oranje pijltje om het programma te zien.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Cinema The Movies Dordrecht. Meer over Cinema The Movies Dordrecht ontdekken?

Cinema The Movies Dordrecht bioscopen

Geopend11:30 - 22:30

Nieuwstraat 60-62, Dordrecht

Bekijk meer:bioscopen

Vrijdag 14 augustus: Imagine

“Helaas kunnen de muziekfestivals niet doorgaan dit jaar”, vertelt Geert ter Steeg van de bioscoop. “Daarom beginnen we Films in de Tuin met de film Imagine. Deze muziekfilm uit 1972 brengt de ‘summer of love’ naar Dordrecht en ik hoop echt dat we die sfeer ook in onze bioscooptuin zullen voelen.” Het vinyl van DJ Jopieee, aanwezig in de Kloostertuin met zijn party truck, zal daar vast aan bijdragen. De foodtruck van Sam Sammetje staat er voor wie ook wil eten in de Kloostertuin.

Vrijdag 21 augustus: The Peanut Butter Falcon

Slechts een avond draaide The Movies deze film, waarin de jonge hoofdrolspeler Zak met het syndroom van Down slechts één droom heeft: een professionele worstelaar worden. “We hadden die Ben & Jerry’s filmavond zulke goede respons op de film, dat ik besloten heb hem nog een keer te draaien. Het is echt zo’n zomeravondfilm die perfect past bij ons filmfestival.”

Vrijdag 28 augustus: If Beale Street Could Talk

Als er één film liefde uitstraalt, dan is het If Beale Street Could Talk wel. Oscarwinnende regisseur Barry Jenkins heeft ook deze film geregisseerd. Het is naast een romantische film ook een aanklacht tegen racisme. “Door de Black Lives Matter-beweging is deze film uit 2018 nog steeds actueel, zonder al te zwaar te zijn. Het is een prachtige liefdesfilm die ik graag wilde laten zien tijdens de openluchtbioscoop.”

Vrijdag 4 september: Love Sarah

Feel good op een andere manier is de film Love Sarah. “Je kunt hierbij denken aan Notting Hill meets Heel Holland Bakt”, vertelt Geert. Een jonge vrouw wil de droom van haar overleden moeder, het openen van een bakkerij in het Londense Notting Hill, verwezenlijken. Hiervoor roept ze de hulp in van een oude vriendin en haar oma.

Vrijdag 11 september: The Personal History of David Copperfield

De laatste filmavond is aan het begin van de Open Monumentendagen. Daarom heeft Geert voor deze filmavond de film The Personal History of David Copperfield gekozen. “We hebben de landelijke voorpremière van deze film. Hij speelt zich af rond 1850, en met de mooie kostuums en het bekende verhaal van Charles Dickens de beste film voor de filmavond tijdens de Open Monumentendagen.”

De openluchtbioscoop trekt door Dordt

Foto: Tussentij

En of dat nog niet genoeg is, zijn er nóg twee extra avonden openluchtbioscoop in Dordrecht. Tussentij en Wijkcommissie Sterrenburg organiseren in samenwerking met The Movies twee avonden in hun eigen wijken. Op dinsdagavond 25 augustus een filmdate kunt plannen in Sterrenburg, en op zaterdag 29 augustus kun je je stoeltje uitklappen bij Tussentij. Laat de festivalzomer maar beginnen!

Lees ook:

Jip sprak met Geert van Cinema The Movies: ‘In deze periode heb ik het gezinsleven herontdekt’

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen ...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.